'

Aug 31
RUINEN - Lopen, fietsen of zwemmen. De 46-jarige Chris Kouwenhoven heeft nooit kunnen kiezen tussen deze sporten en daarom beoefent hij ze allemaal. Dat doet hij goed, want in september mag hij meedoen aan het WK triatlon in Rotterdam. De Ruiner is druk aan het trainen, zodat hij in het weekend van 14 september in topvorm is. Dat doet de sporter allemaal zelf. ‘Als ik wil fietsen, dan pak ik de fiets en als ik zin heb om te lopen, dan ga ik lopen’, zegt Kouwenhoven.

Ga door met lezen van "Ruiner doet mee aan WK triatlon"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WOLDEN - Dik Zantingh stopt per 15 september als gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor het CDA in De Wolden. Hij zit sinds 2010 voor het CDA in de raad. Dik Zantingh: “De afgelopen periode is er voor mij veel veranderd. Momenteel gaat veel tijd zitten in mijn nieuwe werkzaamheden in Meppel. Ook het raadswerk vraagt veel tijd, zeker als je het goed wilt doen. Voor mij werd dit steeds meer een knelpunt”.

Ga door met lezen van "Dik Zantingh stopt als raadslid voor CDA De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
HOOGEVEEN - Het open-air metalfestival aan de Wijsterseweg in Hoogeveen beleeft dit jaar alweer zijn 16e editie. Tussen de drie bekende torens laten op 1 en 2 september twintig bands in uiteenlopende genres zien en horen wat ze in huis hebben. Bands die optreden zijn onder andere DAMN uit Klazienaveen, Grindpad, Circle Unbroken, Morgarten uit Zwitserland en Nightland uit Italie. De Occultfestreünie sluit het festival af.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
RUINERWOLD - De Drentse Commissaris van de Koning Jozias van Aartsen bracht woensdag 30 augustus, in gezelschap van een aantal leden van de VVD-fractie, een bezoek aan bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden.

Ga door met lezen van "Bezoek CDK Jozias van Aartsen aan Glasvezel De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
BLOEMBERG - Vanaf 8 september opent restaurant Poortman opnieuw de deuren. Eigenaar Jarno Eggen van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde kocht het pand, Maurice Grendelman en zijn partner Anandi van Dijk uit Vollenhove zwaaien straks de scepter over het vernieuwde Poortman. Een laagdrempelig etablissement met de kwaliteit waar Eggen en zijn partner Cindy Borger in Zuidwolde zo bekend om staan.

Ga door met lezen van "Restaurant Poortman gaat weer open"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WOLDEN - De veranderingen in het verkeer gaan snel. Het is daarom goed om de kennis op dit gebied te testen. VVN De Wolden houdt op 3 oktober weer een rijvaardigheidsdag in dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold. De deelnemers moeten 60 jaar of ouder zijn en inwoner van de gemeente De Wolden.


Een ogentest is onderdeel van de rijvaardigheidsdag. Foto VVN de Wolden

Ga door met lezen van "Opfrissen verkeerskennis voor 60 plussers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
REGIO - Hij is geliefd en altijd in no time ‘uitverkocht’ (en ja, ook dit jaar): de tractortoertocht in Pesse. Zondag 3 september is het weer zover. De deelnemers worden gevraagd vanaf 12.00 uur aanwezig te zijn op het Pioniersveld. Om 13.00 uur gaat de stoet rijden.Wie de tractoren wil bewonderen is welkom in de Dorpsstraat. De route is weliswaar geheim, maar dat de tocht door de Dorpsstraat gaat is wel zeker.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - De Antrappers hebben dinsdagavond 29 augustus een laatste eerbetoon gebracht aan Jaap Santing. Vele leden met hun motoren verzamelden zich eerst bij uitvalsbasis de Wiekslag, alvorens naar zijn huis te rijden. Jaap overleed vrijdag 25 Augustus op de veel te vroege leeftijd van 57 jaar. Hij leed al ruim een jaar aan kanker en hij heeft deze strijd helaas niet kunnen winnen.


foto's: Jan Boverhof

Ga door met lezen van "Antrappers brengen eerbetoon aan overleden clublid "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
MEPPEL - Voor het nieuwe schooljaar 2017/ 2018 zoekt de speel-o-theek "De Boemerang", gevestigd in De Plataan, Marktstraat 27 te Meppel, nieuwe vrijwilligers. De speel-o-theek “De Boemerang” kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Zij maken het mogelijk dat in Meppel speelgoed laagdrempelig aan een breed publiek kan worden aangeboden. De speel-o-theek is per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Ga door met lezen van "Speel-o-theek “De Boemerang” zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
Steeds meer huiseigenaren willen van het gas af

DRENTHE - Dit jaar viert de Nationale Duurzame Huizen Route haar eerste lustrum. Inmiddels hebben meer dan 745 huiseigenaren hun woning als voorbeeld aangemeld op de website. Deze huiseigenaren willen anderen op weg helpen met het verduurzamen van hun woning door kennis en ervaring te delen. Tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november 2017 zijn er weer een groot aantal woningen te bezoeken met een variatie aan duurzame maatregelen. De organisatie hoopt dit jaar door te groeien naar 1.000 duurzame huizen.

Ga door met lezen van "Duurzame Huizen Route dit jaar naar 1.000 duurzame huizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
ZUIDWOLDE - Maandag 4 september gaan de BoekStartuurtjes, voorheen dreumesuurtjes, weer van start. In de bibliotheken van De Wolden kunnen ouders met hun dreumes naar het gezellige en interactieve voorleesuurtje.

Ga door met lezen van "Dreumesen houden van lezen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - Dinsdagmiddag mocht zwembad De Slenken in De Wijk de 30.000e bezoeker verwelkomen. De familie Kolk uit Rogat kwam naar het zwembad om lekker te genieten van het mooie weer en van de activiteiten die georganiseerd waren. Met hun entree bereikte het zwembad de 30.000 bezoekers en dus werd de familie flink in het zonnetje gezet. Behalve bloemen kregen ze een familie abonnement voor 2018. Verder was er ook de strijd om het Wieker Kampioenschap ‘Bommetje maken’. Uitslag Bommetjes: Heren Pieter Talen, Dames, Elin Smid en kids: Daan Oliedam.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Zwembad zet de 30.000e bezoeker in het zonnetje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
STAPHORST - Op evenemententerrein De Tippe staat komend weekend weer PK-geweld op de agenda. Het is de achttiende editie van de trekkerslap op De Tippe. De vrijdagavond start met standaardklassen, gevolgd door de hobbysportklassen maar staat vooral in het teken van supersporttrekkers 3.6 ton en 4.5 ton, de topklasse in tractorpulling. Op de zaterdag rijden de standaard-, sport-en supersportklassen. Meerdere supersportrijders van de vrijdag haken op zaterdag opnieuw aan voor opnieuw een bruut pullinggeweld. Info: slepopstaphorst.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
MEPPEL - De Nationale Sportweek vindt plaats in september. Ook Sportteam Meppel Actief haakt weer aan. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

Ga door met lezen van "Nationale Sportweek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - Ook vandaag is er weer reuring in zwembad De Slenken in De Wijk. Iedereen is welkom om de hele dag te komen zwemmen! We zijn open tot 19.30 uur. En je kunt weer meedoen aan allerlei spelletjes

Ga door met lezen van "Reuring in zwembad De Slenken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK/IJHORST - Komt u kijken bij de De 10de editie! Deze begint met een feestelijke opening op 7 september en eindigt op 24 september. Er is dit jaar extra aandacht voor kunst die een relatie heeft met het landschap, in ons geval met het prachtige Reestdal bij De Wijk en IJhorst.


Kunstwerk foto: Jeffry Koopman

Ga door met lezen van "Feestelijke opening Grensloos Kunst Verkennen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - Dit jaar wordt Burendag gevierd op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wacht niet te lang en meld uw nieuwe burendagactiviteit aan. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In De Wijk wordt dit georganiseerd door speeltuinvereniging de Speulhorst i.s.m. de Havezate. Het is van 14.00 - 17.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
MEPPEL/STAPHORST – Een scootmobieler is aan de Staphorster grote Stouwe tussen Meppel en Staphorst maandagmiddag in het water terecht gekomen. Inmiddels is het slachtoffer uit het water gehaald en wordt door het medisch personeel verzorgd. Over de toestand van de scootmobieler en zijn verwondingen is nog niets bekend. Een passant ontdekte de man in het water en heeft hulp verleend en alarm geslagen. Met hulp van de brandweer is de man uit het water gehaald.


Video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK - Dat zonnebloemen (Helianthus annuus) een grote hoogte kunnen bereiken is bekend. Deze plant bij de dhr. Mosterd aan de Tillemaweg in De Wijk heeft al een lengte van 2,5 meter bereikt. En groeit nog steeds. Zonnebloemen worden gewoonlijk 1,5 tot 3,5 meter hoog. Er zijn zelfs uitzonderlijke gevallen bekend waarbij de zonnebloem een hoogte van 5 meter wist te bereiken. De zonnebloem is een eenjarige plant uit de composietenfamilie (Asteraceae).


foto: Tanja Smit

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 165 artikelen)