'

Aug 1
ZUIDWOLDE - De stichting Boerderijen fietstocht “maar dan anders” uit Zuidwolde organiseert 2 augustus 2017 weer een prachtige fietstocht door de omgeving. Een fietstocht, waarvoor de laatste jaren niet alleen boerderijen maar ook andere bedrijven hun deuren open hebben gezet en men graag en met trots uitleg willen geven over hun bedrijf.

Ga door met lezen van "Boerderijenfietstocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
De Terb het administratiekantoor voor ZZP’ers, freelancers en kleinbedrijf

MEPPEL/DE WIJK - Administratiekantoor de Terb heeft het pakket aan dienstverlening uitgebreid. Naast administratieve dienstverlening en Partnerschap heeft de Terb als speerpunt om meer samen te werken met de klanten en ze te ondersteunen. Dit is er op gericht om de ondernemers zelf de boekhouding en de btw-aangiftes te laten doen. Hierdoor krijgen ze meer inzicht in het eigen bedrijf, en blijven de kosten lager.Ga door met lezen van "Dienstverlening bij de Terb flink uitgebreid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
REGIO - Ben jij in het bezit van stalen zenuwen en een sterke maag? Houd je van snelheid, hoogtes en loopings? Dan heeft de Nederlandse kortingswebsite Uitmetkorting.nl wellicht een droomvacature voor jou. De website is voor het vijfde jaar op rij op zoek naar een achtbaantester!

Ga door met lezen van "Achtbaantester gezocht!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
REGIO - Van 20 t/m 25 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose. MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Ga door met lezen van "MS Collecteweek: collectanten gezocht in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
DE WIJK - Na een erg succesvolle rit in 2016, hebben we als bestuur besloten om voor 2017 weer een nieuwe rit te organiseren. Op zondag 20 augustus zal voor de 11e keer de Cabriorit De Wijk gereden worden. Ook dit jaar hebben we er weer voor gekozen om de start te laten plaatsvinden in het dorp, bij café de Wiekslag. Vanaf 10.30 uur kunnen deelnemers zich daar melden om het routeboekje in ontvangst te kunnen nemen. Er wordt vanaf 11 uur tot 12.30 uur gestart.

Cabriorit (9)A

Ga door met lezen van "Cabriorit op 20 augustus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
REGIO - Nederlanders hebben een hele grote water-voetafdruk. We gebruiken maar liefst 3300 liter water per persoon per dag. Niet uit de kraan, maar via ons eten, kleren en producten. Een kopje koffie bestaat uit ongeveer 2 deciliter water. Om de koffie te maken is echter 140 liter water nodig! En dat geldt voor heel veel producten. Zelfs voor producten waar helemaal geen water in zit, zoals een katoenen t-shirt, is water gebruikt. Bij de groei van de katoen en het maken van het shirt. Voor een t-shirt zelfs 2700 liter!

We noemen dit (indirecte) waterverbuik - met een Engels woord - de 'water footprint', de water-voetafdruk. Die geeft aan hoeveel water iedereen individueel gebruikt. Het gaat dan niet alleen om wat je direct aan water gebruikt door te drinken of te douchen, maar ook om het water dat nodig is geweest om alle andere producten die je eet, draagt of gebruikt te maken.

Het Wereld Natuur Fonds heeft laten onderzoeken hoe groot de water-voetafdruk in Nederland is. En toen bleek dat 80 procent van het Nederlandse waterverbruik buiten ons land gebeurt, ook in landen waar water of schoon water niet zo makkelijk zijn te krijgen als bij ons.


Ga door met lezen van "Water weetje"

Geplaatst door B S

Tweet This!