'

Aug 3
DRENTHE - Samen met haar man Neo Rauch vormt Rosa Loy een van de bekendste kunstenaarsechtparen van Duitsland en de belangrijkste vertegenwoordigers van de Neue Leipziger Schule. Vanaf 24 september toont het Drents Museum in de vernieuwde Abdijkerk een solotentoonstelling van het werk van Rosa Loy. In de tentoonstelling Bilder Bergen staan de schijnwerpers op circa 40 schilderijen van Loy uit de periode 2007 tot en met 2016. Neo Rauch verzorgt de officiële opening op zaterdag 23 september.

Ga door met lezen van "Solotentoonstelling Rosa Loy in Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 3

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 3
DRENTHE - De provincie Drenthe heeft een subsidie verstrekt voor de productie van een film over sociale acceptatie. Het gaat om een korte, ontroerende film, waarin de hoofdpersoon ontdekt wie hij werkelijk is. De Drentse regisseur Reinout Hellenthal uit Assen tekent voor deze bijzondere Drentse productie, die in de Drentse Regenboogweek in oktober in première gaat.

Ga door met lezen van "Film over sociale acceptatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 3
ZUIDWOLDE - Op zondag 6 augustus kunnen plantenliefhebbers met Natuurvereniging Zuidwolde op pad naar een aantal Drentse gebieden waar de bijzondere Wespenorchis, een prachtige, opvallende orchidee, voorkomt. Deelname is kosteloos.

Ga door met lezen van "Op orchideeënexcursie met Natuurvereniging Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 3
DE WOLDEN - Zoals elk jaar wordt in oktober de tijdens de Maand van de Vrijwilliger, de vrijwilligersmarkt georganiseerd. Ook dit jaar gaan we weer een ‘markt’ organiseren, maar dan met meer ofwel: de Sociale Buurtmarkt. Dit jaar zullen we gaan samenwerken met wijdewolden.nl. Dé website van De Wolden waar vraag en aanbod van maatschappelijke initiatieven bij elkaar komen! Hiermee worden dan niet alleen vrijwilligersorganisaties uitgenodigd, maar ook initiatieven en aanbiedingen uit de buurt.

Ga door met lezen van "De Maand van de Vrijwilliger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 3
DE WIJK/IJHORST - Voor de Tiende keer wordt de kunstroute Grensloos Kunst Verkennen gehouden. Een jubileum waarbij speciale aandacht is voor Kunst in het Landschap. U bent welkom op donderdag t/m zondag van 11 uur tot 17 uur en van 7 t/m 24 september 2017 in het ongerepte Reestdal tussen De Wijk en IJhorst.

Ga door met lezen van "Grensloos Kunstverkennen voor de tiende keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 3
REGIO - Geboortes, sterfte, huwelijken en verhuizingen. Demografisch gezien staat Nederland allesbehalve stil. Elke dag is vol van demografische bedrijvigheid. Wat zaken op een rijtje, in een poging om een doodgewone dag in Nederland in cijfers te vatten.

Ga door met lezen van "Dit gebeurt er op zomaar een doorsnee dag in Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!