'

Aug 4
RUINEN - De Brinkavond die in Ruinen woensdag voor het eerst in stijl van de Heerlijckheid Ruinen werd gehouden was een groot succes. Er waren tal van activiteiten voor jong en oud. Topper was de terugkeer van Jan van Ruinen naar zijn Heerlijckheid Ruinen. Dat gebeurde om half zeven toen zijn gevolg te paard van Rechteren in Ruinen aankwam. Burgemeester Roger de Groot heette hen welkom en droeg aan Jan het uitvoeren van de rechtspraak in Ruinen voor de komende woensdagen over.

Ga door met lezen van "Jan van Ruinen is terug in de Heerlijckheid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
DE WIJK - Actium heeft afgelopen week de eerste van 33 woningen opgeleverd aan de Beatrixweg, Emmaweg en Briëtweg in De Wijk. Het gaat om 27 gezinswoningen en 6 grondgebonden seniorenwoningen. De eerste bewoners hebben hier hun intrek al genomen.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuwe huurwoningen in De Wijk opgeleverd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
RUINERWOLD - Dj Cos Sounds draait dit jaar op de Oldtimerdag afterparty bij Centraal. Gelijk na afloop van de Oldtimerdag op zaterdag 19 augustus om 17.00 uur start de party op het podium voor het café. Maar ook Hein Michelbrink van de bekende Achterhoekse formatie The Spitfrires zal nog een keer komen optreden bij Centraal.

Ga door met lezen van "Spitfire Hein nog een keer bij Centraal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
MEPPEL - Op zondag 3 september is het Meppeler Wilhelminapark het decor voor de negendee editie van de culturele manifestatie 'Picknick in the Park'. Het publiek kan genieten van een gevarieerd programma met veel live muziek, spel, kleinkunst en buitensport. Uiteraard gaat er ook dit jaar weer veel aandacht naar het vermaak voor de kinderen. Het festival vindt van 13.00 tot 19.00 uur plaats op het grasveld achter het Harm Smeenge Monument.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
Mede dank zij Rabobank Stimuleringsfonds

HOOGEVEEN - Hoogeveenvervoert biedt in Hoogeveen vervoer aan voor mensen met beperkingen. Vanuit de gemeente De Wolden is de vraag gekomen daar ook voor vrijwilligersvervoer te zorgen. De uitbreiding van de werkzaamheden vergt een uitbreiding van de rittenadministraties waarvoor een nieuw softwarepakket wordt aangeschaft. De Rabobank ZuidWest Drenthe verleent hiervoor een stimuleringsdonatie zodat er nu kan worden overgegaan tot de aanschaf van dit pakket.

Ga door met lezen van "Hoogeveenvervoert kan uitbreiden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
DRENTHE - Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. In Drenthe komen veel teken voor. Geef de teek geen kans. Een tekencontrole nadat u in het groen bent geweest, is een kleine moeite maar erg belangrijk. Heeft een teek u toch te pakken, dan kunt u hem eenvoudig zelf verwijderen. Meer informatie leest u op www.ggddrenthe.nl/teken.

Ga door met lezen van "Een teek? Pak ‘m beet!"

Geplaatst door B S

Tweet This!