'

Aug 6
DRENTHE - Bijna 300 woningeigenaren sloten het afgelopen half jaar een lening af voor het investeren in energiemaatregelen voor de eigen woning. Dankzij de zeer lage ‘rente in Drenthe’ is het aantal aanvragen voor een Energiebespaarlening bijna verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde periode in 2016. De aanschaf van HR++glas en zonnepanelen zijn het populairst, gevolgd door isolatie van vloeren, daken en muren. Interessant is de opkomst van de warmtepomp als vervanger van de traditionele CV-ketel.

Ga door met lezen van "Energiebespaarlening Drenthe groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
RUINEN - Het grootste natte heidegebied verkennen kan heel goed op de fiets. De kans is groot dat je onderweg een ree ontmoet. Een gids van Natuurmonumenten neemt je mee langs de historische plekjes in het Dwingelderveld en vertelt hier graag over. Je kan nog mee op woensdag 16 augustus van 19.30 tot 22.00 uur. Vooraf aanmelden is nodig en kan alleen via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. De tocht start vanaf RCN De Noordster in Dwingeloo. Daar heb je ook de mogelijkheid om een fiets huren. Wil je meer informatie? Bel dan naar bezoekerscentrum Dwingelderveld 0522 – 472951.


Foto Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer.

Ga door met lezen van "Op de fiets door het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
DE WOLDEN - Begin mei zijn 110 senioren uit de Wijk en Koekange getest op hun fitheid. Na afloop van de test werden de testresultaten en de behoeftes van de deelnemers met deelnemer en adviseurs besproken. Iedereen kon zich vervolgens aanmelden voor het gratis beweegprogramma of werd doorverwezen naar het reguliere sportaanbod in de gemeente.

Ga door met lezen van "Vervolgaanbod Fit en Gezond in de Wijk zit er op "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
RUINERWOLD – Berend Kisjes uit Berghuizen en caféhouder Sjaak van der Sterre van café Centraal uit Ruinerwold gaan op zaterdag 19 augustus een bijzondere weddenschap aan. Berend zal na afloop van Oldtimerdag een twintig tal frikandellen opeten. Vorig jaar ging Kisjes deze weddenschap ook al aan. Maar moest deze toen voortijdig staken. Hij wordt bovendien deze keer uitgedaagd door Niels Zandstra. Beide heren gaan proberen het landelijke record, dat staat op 26 frikandellen te verbeteren. Dit gebeurt onder leiding van scheidsrechter Jan Koeling.

Berend Kisjes1

Ga door met lezen van "Bijzonder weddenschap Frikandellen eten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
Energieadviseur helpt zwembaden

DRENTHE - De afgelopen vier jaar hebben zeven openbare zwembaden in Drenthe hun energieverbruik flink weten te verminderen. Dat deden ze door te investeren in energiebesparende maatregelen. De provincie Drenthe wil samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD) zorgen voor een verdere verlaging van dit energieverbruik.

Ga door met lezen van "Verdere energiebesparing bij Drentse openbare zwembaden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
RUINEN - Schapen zijn onmisbaar op heidevelden. Ze houden de grassen kort en dat zorgt ervoor dat de heide ruimte krijgt om te groeien. Ook op het Dwingelderveld grazen vele Drentse Heideschapen. Samen met de herder en zijn honden trekt de kudde iedere dag het natuurgebied in. Maar tijdens de OERRR schapendagen bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen komen de herders graag even terug.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Ga door met lezen van "Schapendrijven en -knippen tijdens schapendagen Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
ZUIDWOLDE - Kinderen kunnen woensdag 9 augustus varen en spetteren in het natuurgebied Takkenhoogte-Meeuwenveen (in het Reestdal). Kinderen van 6 tot en met 12 jaar gaan zelf een vlot bouwen van tonnetjes en hout. Daarmee gaan we het water op. Een zwemdiploma is verplicht.

Ga door met lezen van "Avontuurlijk vlotvaren in ‘t Reestdal"

Geplaatst door B S

Tweet This!