'

Aug 8
MEPPEL - Groenmarkt, Kromme Elleboog, Marktstraat vanaf de kruising Vledderstraat, Prinsengracht en Prinsenplein zijn tot en met 25 augustus van donderdag 6.00 tot vrijdag 1.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Parkeren is niet mogelijk. Een omleiding wordt met borden aangegeven. De Prinsengracht wordt gebruikt als taxistandplaats.

Ga door met lezen van "Deel Centrum Meppel afgesloten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 8
REGIO - Op veel eiken kunt u in deze periode behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen gaan ’s nachts groepsgewijs -in processie -op zoek naar voedsel (eikenbladeren), vandaar de naam eikenprocessierups. De rupsen krijgen brandharen. Deze kunnen klachten veroorzaken bij mensen. De brandharen (± 700.000 per rups) dringen met hun weerhaakjes gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen. Dit kan leiden tot huidirritatie en jeuk. Als de brandharen in de ogen komen, kan dit zorgen voor rode, pijnlijke en jeukende zwelling en irritatie.

eikenprocessierups (1)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Eikenprocessierups"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 8
RUINERWOLD - Op maandag 14 augustus tussen 09.30 en 11.30 uur brengt de Historische vereniging Ruinerwold een bezoek aan de buurtkamer. Tijdens deze ochtend vertonen ze een dorpsfilm uit de grote collectie van de vereniging, Iedereen uit het dorp is welkom om deze film bij te wonen. Vanwege de zomervakantie vindt de buurtkamer plaats in zorgcentrum ’t Vonder. De film zal gedraaid worden in de grote zaal. Aanmelden is niet nodig.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 8
ZUIDWOLDE - Op zondag 20 augustus is de volgende voorstelling in de Theaterkuil in Zuidwolde. Deze keer met Groninger zanger, gitarist en liedjesschrijver Harry Niehof. De voorstellingen zijn om 14.00 en 15.30 uur. De entree is gratis.

Ga door met lezen van "Harry Niehof in Theaterkuil"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 8
DRENTHE - Vergeleken met inwoners van de overige 11 Nederlandse provincies, slapen Drentse mannen het vaakst op de rug. Dit blijkt uit het ‘Nederland slaapt’ onderzoek, dat door Boxsprings.nl werd gehouden onder 1716 mannen en vrouwen boven de 18 jaar.

Ga door met lezen van "Nederland slaapt: Drentse man ligt vaakst op rug"

Geplaatst door B S

Tweet This!