'

Aug 20
HOOGEVEEN – Een parachutiste is zondagochtend aan de Mr Cramerweg in Hoogeveen ernstig gewond geraakt nadat ze in het park terecht is gekomen. Over de juiste toedracht is niets bekend. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht.


Foto persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
DRENTHE - Ze waren steenrijk en konden uitstekend vechten: de Liao uit Binnen-Mongolië. In het Drents Museum zijn nog tot en met 29 oktober de duizend jaar oude schatten van dit machtige nomadenvolk uit China te zien. Op zondag 3 september organiseert het museum allerlei spannende activiteiten bij de tentoonstelling The Great Liao, zoals het jagen met roofvogels en boogschieten. De activiteiten vinden plaats tussen 13.00 en 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Spannende familiezondag Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
RUINERWOLD - Zaterdag 2 september van 11.00 uur tot 16.00 uur is het alweer de laatste boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve. Nu de roze wolk na de geboorte van de (klein) zoon een beetje is verdwenen gaat het gewone boerenleven weer over tot de orde van de dag. Het is september: dus oogsttijd! De dorsmachine staat achter de boerderij opgesteld om het geoogste graan te dorsen. De touwdraaier is deze dag ook aanwezig.


foto: Petra Nieuwenhuis

Ga door met lezen van "Boerendrokte bij de Karstenhoeve!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
DE WIJK - Aan de rand van de Reest, op de grens van De Wijk en IJhorst, staan in het weekend van 23 en 24 september drie knusse tenten van het verhalenfestival Oeverloos, men kan genieten van verhalen, poëzie en zang. Gelijktijdig vindt ook het Smaakmakersfestival plaats( grenzend aan het terrein van Oeverloos) met speciale gerechten en drankjes.

Ga door met lezen van "Nieuw festival Oeverloos"

Geplaatst door B S

Tweet This!