'

Sep 15
ZUIDWOLDE - De gemeente De Wolden houdt dinsdag 19 september samen met de gemeenten Westerveld, Hoogeveen, Midden-Drenthe en Meppel en de provincie Drenthe een gebiedssafari voor ondernemers en andere betrokkenen bij de vrijetijdseconomie. Het thema is: ‘Fietstoerisme en kansen voor samenwerking in de vrijetijdssector’. Op het programma staan onder andere een bezoek aan wielerhotel Villavélo in Ootmarsum. Aanmelden kan tot en met 14 september via gemeente@dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
RUINERWOLD - Basisschool De Arendsvleugel uit Ruinerwold trapt het schooljaar ‘groen’ af met een duurzame inzamelactie. De leerlingen zamelen van september tot en met half november kleine elektrische apparaten in voor het goede doel. Goed voor het milieu: want dit e-waste kan heel goed worden gerecycled. Ook draagt de school bij aan het goede doel stichting Jarige Job. De actie wordt georganiseerd door Wecycle. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Ga door met lezen van "De Arendsvleugel start het schooljaar ‘groen’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
RUINERWOLD - Op donderdag 21 september komt Hennie van der Most naar Ruinerwold om een lezing/presentatie te verzorgen. Na successen uit het verleden, waaronder Johan Derksen (2015), heeft Ruinerwold Onderneemt besloten om ook dit jaar een prominente gastspreker uit te nodigen.


Ga door met lezen van "Lezing Hennie van der Most "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DE WOLDEN - Als kinderen klein zijn, weet je precies wat ze doen. Ze spelen thuis, je kent bijna alle vriendjes. Je brengt ze naar school of naar een sportclub. Kortom, je hebt als ouder een goed beeld van wat je kind de hele dag doet. Als kinderen ouder worden, kan dit veranderen. Kinderen worden zelfstandiger en gaan meer hun eigen weg. Het wordt minder vanzelfsprekend dat je precies weet waar ze zijn.

Ga door met lezen van "Krantenartikel, weet u waar uw kinderen spelen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DE WOLDEN - In de bibliotheek in De Wijk werd op 13 september een workshop “Herkennen en Doorverwijzen” gegeven voor de leerkrachten en directeuren van de basisscholen in De Wolden en medewerkers van Welzijn. Deze middag werd druk bezocht. De meer dan 30 aanwezigen bespraken hoe zij laaggeletterdheid kunnen herkennen en op welke manier zij kunnen doorverwijzen.Ga door met lezen van "Laaggeletterdheid groot aandachtspunt in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
KERKENVELD - Reudink, specialist in het aanbieden van complete voeroplossingen voor de biologische sector, houdt vrijdag 29 september een symposium en een open dag voor alle geïnteresseerden op het biologische varkensbedrijf van de familie Boerrigter aan de Burgemeester Jansstraat 11 in Kerkenveld.

Ga door met lezen van "Symposium en open dag bij varkenshouder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
RUINERWOLD - Donderdagavond stond er voor Kios een inhaalwedstrijd op het programma. Deze werd gespeeld tegen Wez Handich uit Rottevalle. Een bekende voor de Spekbraanders, een lastige voor de Spekbraanders.

Ga door met lezen van "Wederom gelijkspel Kios "

Geplaatst door B S

Tweet This!