'

Sep 20
ECHTEN - Roeivereniging HRV De Compagnie houdt zaterdag 23 september een open dag. Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over de roeisport, filmpjes bekijken en zelf ook een gratis proefles nemen. Bezoekers kunnen een trainingspak en gymschoenen meenemen, zodat ze zelf een tochtje op het water kunnen maken om te ervaren hoe het is om te roeien.

Ga door met lezen van "De Compagnie houdt een open dag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WIJK - Van de Belt Modewereld staat aan de vooravond van een flinke uitbreiding. De voormalige Coop-supermarkt van Niek Slomp wordt bij de modezaak betrokken. De sloop van de oude supermarkt en naastgelegen schoenenwinkel waar Danique tot voor kort was gevestigd is inmiddels in volle gang.foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Sloop oude winkelpanden in De Wijk begonnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DRENTHE - Speciaal voor kinderen en jongeren die direct hulp nodig hebben, is er sinds deze week de website www.spoedvoorjeugddrenthe.nl. Spoed voor Jeugd is het provinciale meldpunt bij crisis in opdracht van de twaalf Drentse gemeenten. Het biedt zelf geen hulp, maar coördineert de hulpverlening van (jeugd)zorgaanbieders.

Ga door met lezen van "Drentse gemeenten lanceren website Spoed voor Jeugd Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
ECHTEN - Per 1 september 2017 heeft Emmy Fieten afscheid genomen als beheerder van ‘t Huus met de Belle. Gedurende de afgelopen 15 jaren is Emmy de spil en het gezicht geweest van “de Belle”. Het bestuur wil graag iedereen die in die tijd met haar als beheerder te maken heeft gehad, in de gelegenheid stellen persoonlijk afscheid van haar te nemen.

Ga door met lezen van "Afscheid Emmy Fieten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
RUINEN - In het weekend van 6, 7 en 8 oktober organiseert Natuurmonumenten samen met Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) het NMF Kamermuziekfestival. Op 35 bijzondere locaties in Nederland, waaronder schaapskooi Lhee en bezoekerscentrum Dwingelderveld, kun je genieten van kamermuziek. Vooraf aanmelden voor de concerten is nodig en kan op www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival


Foto: Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer

Ga door met lezen van "Kamermuziek in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DRENTHE - De provincie Drenthe kent geen zeer zwakke scholen meer en ziet in het onderwijs veel vernieuwingen tot stand komen. Veel directies en teams verdiepen zich in specifieke methoden en werkwijzen om het onderwijs naar een hoger plan te tillen. Het creëren van gelijke onderwijskansen staat daarbij centraal.

Ga door met lezen van "Drenthe kent geen zeer zwakke scholen meer "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WOLDEN - Volgens de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI) is De Wolden de duurzaamste gemeente van Drenthe. Van de in totaal ongeveer 400 Nederlandse gemeenten staat De Wolden op plek 28. De GDI, die de gemeentelijke duurzaamheid toetst aan de hand van verschillende indicatoren, laat zien dat De Wolden het gemiddeld beter doet op de gebieden: Duurzame Vervoerswijze, Onderwijs, Lucht kwaliteit, Werkgelegenheid, Werkeloosheid Veiligheid en Energiebesparing Woningen.

Koetsier zonnepanelen1

Ga door met lezen van "De Wolden blijft duurzaamste gemeente in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
ECHTEN - Iedere woensdag vanaf 4 oktober t/m 20 dec is er Bridge in Echten. Bridge is een spannend en boeiend kaartspel. Het lijkt moeilijker dan dat het is. Je speelt samen met een partner die tegenover je zit en twee tegenstanders. Het doel van het spel is dat je samen met je partner zoveel slagen mogelijk slagen ziet te behalen.

Ga door met lezen van "Bridgecursus beginners "

Geplaatst door B S

Tweet This!