'

Sep 22
DE WOLDEN - De Wolden bruist, sprankelt, borrelt! Dit weekend staat het grensgebied tussen de Wijk en IJhorst bol van kunst, muziek, natuur, smaken en verhalen. Een ware cultuurexplosie in De Wolden! Wethouder Mirjam Pauwels: “De inwoners van De Wolden zijn ondernemend en nemen samen allerlei initiatieven op het gebied van onder andere kunst en cultuur, recreatie en toerisme en behoud van de natuur. Het is mooi om te zien hoe participatie in onze genen zit en hoe de inwoners van De Wolden dit zelf als een soort vanzelfsprekendheid zien.”

Ga door met lezen van "De Wolden sluit zomer af met een cultuurexplosie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
DRENTHE - De provincie Drenthe is op zoek naar kandidaten voor de Grote Culturele Prijs van Drenthe. Deze oeuvreprijs voor jarenlange prestaties in één of meerdere kunstdisciplines wordt in april 2018 uitgereikt. Kent u een persoon, instelling of groep van Drentse afkomst die deze prijs volgens u verdient? U kunt uw kandidaten tot uiterlijk 1 oktober 2017 aanmelden bij de provincie.

Ga door met lezen van "Wie verdient de Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
RUINEN - In de historische Mariakerk aan de Brink in Ruinen wordt zondagavond 24 september om 18.00 uur een Choral Evensong gehouden. Een Evensong is en sfeervolle, verstilde avondviering met veel koorzang, geinspireerd op de aloude zangen in de kloosters en de avonddiensten in de grote kathedralen van de Engelse Anglicaanse kerk.

Ga door met lezen van "Evensong in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
Steeds meer huiseigenaren willen van het gas af

DRENTHE - Dit jaar viert de Nationale Duurzame Huizen Route haar eerste lustrum. Inmiddels hebben meer dan 745 huiseigenaren hun woning als voorbeeld aangemeld op de website. Deze huiseigenaren willen anderen op weg helpen met het verduurzamen van hun woning door kennis en ervaring te delen. Tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november 2017 zijn er weer een groot aantal woningen te bezoeken met een variatie aan duurzame maatregelen. De organisatie hoopt dit jaar door te groeien naar 1.000 duurzame huizen.

Ga door met lezen van "Duurzame Huizen Route dit jaar naar 1.000 duurzame huizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
MEPPEL - Voor het nieuwe schooljaar 2017/ 2018 zoekt de speel-o-theek "De Boemerang", gevestigd in De Plataan, Marktstraat 27 te Meppel, nieuwe vrijwilligers. De speel-o-theek “De Boemerang” kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Zij maken het mogelijk dat in Meppel speelgoed laagdrempelig aan een breed publiek kan worden aangeboden. De speel-o-theek is per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Ga door met lezen van "Speel-o-theek zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!