'

Okt 16
RUINERWOLD - Op een zonovergoten zondagmiddag, zomaar midden in oktober, stond er voor KIOS een belangrijke wedstrijd op het programma. De Spekbraanders ontvingen niemand minder dan medekoploper Synergo uit Utrecht. Beide teams stonden bovenaan met 10 punten voorafgaand aan dit treffen.

Ga door met lezen van "KIOS herbstmeister!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DE WIJK - Van 7 t/m 15 oktober was het de Week van de Scheidsrechter. In deze week vraagt de KNVB extra aandacht voor het belang van de scheidsrechter voor het voetbal. Ook VV Wacker is blij dat wekelijks 12 vrijwilligers klaar staan om onze jeugd en senioren op een prettige manier hun wedstrijden te laten spelen. Daarom ontvingen alle actieve scheidsrechters van VV Wacker een heerlijke taart als dank voor hun inzet!


Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DRENTHE - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de derde vergadering van 2017, bijna € 69.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 22 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Ga door met lezen van "Cultuurfonds Drenthe steunt 22 projecten voor bijna € 69.000"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
RUINEN - Ruinen heeft sinds zondag ook een eigen bokbiertocht. Deze werd gisteren georganiseerd door vier horecagelegenheden in samenwerking met Heineken. In een kar getrokken door twee paarden gingen de deelnemers van het ene café naar de andere. Waar het in elk café weer genieten was van een ander bokbiertje, en een lekker hapje. Het was mede door het zonnige weer een prima invulling van een herfstzondag.


Alle foto's Jans Schulting bekijken

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
ZUIDWOLDE - Op 18 oktober is het echtpaar Snijder-Van de Beld, 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op deze dag. Het echtpaar woont aan Gerststraat in Zuidwolde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
Telefoongesprek ergens in een warm deel van Spanje, 8 september 2017
DE WIJK - “Paulien? Klaas hier! Nou, gefeliciteerd hoor! Wat een mooie ontwikkeling in De Wijk, hè! Zal je wel fijn vinden, om na ruim 30 jaar met een gerust hart de zaak over te kunnen dragen. Goh, wat zal ik je missen, Paulientje… weet je nog de eerste keer dat je op m’n knie zat?


Tekst/Foto: RB

Ga door met lezen van "Stichting Sint opgericht in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
ZUIDWOLDE – Donderdag 2 november verzorgt Innerbalance by Corina een informatieavond voor iedereen die klachtenvrij de winter door wil komen. Holistisch schoonheidsspecialiste Corina Dekker vertelt wat je zelf kunt doen aan veelvoorkomende klachten gerelateerd aan de functie van blaas en nieren. De bijeenkomst is na aanmelding gratis te bezoeken en vindt plaats in Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus in Zuidwolde, van 20.00 tot 22.00 uur.

Ga door met lezen van "Hoe kom je klachtenvrij de winter door?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
REGIO - Op zondag 5 november organiseert Rotaryclub Meppel de Reestwalk: een inspirerende wandeling door het Reestdal. Dit evenement staat volledig in het teken van "genieten voor jezelf, genieten voor een ander".Ga door met lezen van "Rotaryclub Meppel organiseert Reestwalk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
REGIO - Het kan bijna niemand ontgaan zijn: Glasvezel De Wolden heeft op het Regions Event in Brussel acte de présence gegeven. Het bewonersinitiatief dat helemaal zelf een glasvezelnetwerk aanlegt voor alle inwoners van gemeente De Wolden won vorig jaar al de Europese Broadband Award en werd nu uitgenodigd om eens uit te komen leggen hoe ze dat allemaal voor elkaar hebben gekregen: iedereen gratis aansluiten, betaalbare abonnementen, snelheden van 1000 Mbit en meer…

Ga door met lezen van "Europa leert van De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
ZUIDWOLDE - Op zaterdagavond 28 oktober kun je wandelen in het donker van het Faliebergbos in Zuidwolde. Het is de landelijke Nacht van de nacht. Natuurvereniging Zuidwolde laat kinderen en volwassenen de natuur in het donker en in stilte ontdekken. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop is er in de kantine van camping De Entekoele voor alle deelnemers een leuke afsluitende activiteit met een consumptie.


Foto: Andries-de-la-Lande-Cremer

Ga door met lezen van "Wandelen in het donker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
ZUIDWOLDE - Van zaterdag 30 september tot dinsdag 7 november exposeert Miranda Nienhuis (Zoutkamp, 1973) uit Nieuw-Roden in Bibliotheek Zuidwolde. Voor Miranda Nienhuis is kunst haar passie en een vertaling van haar leven en belevingswereld.

Ga door met lezen van "Expositie Miranda Nienhuis in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
HAVELTE – Havelte is een prachtige bloemenzaak rijker. Afgelopen donderdag openden Marlou en Alex van Ulzen hun bloemenwinkel aan de Dorpsstraat 49a. In Meppel heeft het echtpaar ook al vele jaren een bloemenzaak. Deze werd onlangs geheel vernieuwd.


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bloemhuys Havelte opent de deuren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
DE WIJK - Iedere maandagavond spelen wij van 20.15 tot 21.30 uur een gezellig potje volleybal in de sporthal van De Wijk. De deelnemers komen uit Koekange, De Wijk, IJhorst en Nijeveen. Onze groep bestaat uit dames en heren van 40 tot 70 jaar.

Ga door met lezen van "Volleyballers gezocht! (WIJHKO-recreanten)"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
Voor Drents Museum komende 5 jaar

DRENTHE - De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, heeft haar bijdrage aan het Drents Museum met 5 jaar verlengd. Voor de periode 2018 tot en met 2022 heeft de BankGiro Loterij het voornemen het Drents Museum wederom een jaarlijkse bijdrage van €300.000 toe te kennen voor aankopen en het toegankelijk maken van de collectie.

Ga door met lezen van "Grote bijdrage BankGiro Loterij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
DE WIJK - Het karakteristieke, witte, rietgedekte huisje op de begraafplaats in De Wijk is zaterdag 14 oktober feestelijk geopend door Burgemeester Roger de Groot van Gemeente De Wolden. Het pand heeft zijn oude functie weer terug. Het is geheel hersteld, maar dan in een modern jasje. Vanaf heden is het weer mogelijk om hier overledenen op te baren en bijeenkomsten of condoleances te houden.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wijker Hof feestelijk geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
HOOGEVEEN – Een brand heeft bij een garagebedrijf aan de industrieweg in Hoogeveen 6 auto’s verwoest en meerdere beschadigd. Door nog onbekende oorzaak brak er van vrijdag op zaterdag rond half twee snachts brand uit in een van de auto’s en sloeg het vuur al snel over naar naast geparkeerde voertuigen. De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat een aanzienlijk aantal autos uitbrande.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14

Ga door met lezen van "Mysterie van De Klokkenluider van Buddingewold "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
tot inspirator in arbeidsmarktregio Drenthe

DRENTHE - Diverse bedrijven uit Drenthe zijn donderdag in Emmen door het Werkgeversservicepunt Drenthe in het zonnetje gezet, omdat zij met succes werkplekken aanbieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze verhalen wil het Werkgeversservicepunt Drenthe andere werkgevers inspireren hetzelfde te doen.

Ga door met lezen van "Dertien Drentse bedrijven benoemd "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
DE WIJK - Het Voortbestaan van de Havezate is in gevaar aldus Belangenvereniging De Wijk. Op 11 juli 2017 heeft het bestuur van de belangenvereniging een informatieavond gegeven over de stand van zaken met betrekking tot de verzelfstandiging van de Havezate. Daarbij is van onze kant een dringend beroep gedaan op aanmelding van nieuwe bestuursleden voor de nieuw op te richten stichting/vereniging/coöperatie voor de Havezate.

havezate-ingang1
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Voortbestaan van de Havezate is in gevaar!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
ANSEN - Fruitboombrigade Ansen, Dorpsbelangen Ansen en Landschapsbeheer Drenthe nodigen u van harte uit voor de fruitpersdag in Ansen. Op zaterdag 21 oktober kunt u van 10.00 - 16.00 uur uw fruit laten persen, erfadvies krijgen of fruit op naam laten brengen.

Ga door met lezen van "Fruitpersdag in Ansen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 104 artikelen)