'

Okt 5
DE WOLDEN - Vorig jaar is er voor het eerst een grote bel-actie geweest met sportverenigingen. In de week van 2 t/m 6 oktober houdt het team sportfunctionarissen een tweede bel-actie. Deze actie is onderdeel van de aanpak op verenigingsondersteuning. De Wolden en Hoogeveen hebben veel actieve sportverenigingen. Voor de gemeente is het goed te weten hoe die verenigingen er voor staan, wat goed gaat, wat minder goed gaat en waar zij tegenaan lopen. Deze informatie biedt o.a. input voor het pakket themabijeenkomsten, bijscholingen en trajectondersteuning die ook komend jaar weer worden aangeboden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
DE WOLDEN - Op zaterdag 7 Oktober 2017 is de Dag van de Ouderen in de Molenhoeve in Echten. De aanvang 10:00 uur en de Entree is gratis. De Opening wordt verricht door Wethouder Jan van ’t Zand met de onthulling van de Wensboom. Verder zijn er optredens koren en orkesten, workshops, demonstraties, lezingen en historische films. Geen vervoer? Geen probleem! Bel even met 0528-371927.

mantelzorgers-13a
Er zijn o.a. diverse workshops. foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Dag van de Ouderen Gemeente de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
DRENTHE - Heb je altijd al willen weten wie de geheimzinnige prinses van Chen was? En waarom Egyptische farao’s hun juwelen meenamen in hun graf? Op de zondagen 15 en 29 oktober geven onze museumdocenten antwoord op deze vragen. In de nieuwe serie Familielezingen vertellen zij van alles over de piramides van de Egyptische farao’s en de schatten van de prinses van Chen van de Liao-dynastie. De lezingen beginnen om 14.00 uur en zijn geschikt voor families met nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar.

Ga door met lezen van "Nieuwe serie Familielezingen op 15 en 29 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
MEPPEL - Op de A32 bij Meppel zijn donderdagochtend twee auto’s op elkaar gebotst waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Door het ongeval ontstond er een file van ruim drie kilometer door deze zogenaamde kopstaart aanrijding. De ene auto liep aan de voorzijde forse schade op, en de ander aan de achterzijde. Een berger heeft de auto's afgesleept


Foto: Arjan Tien - 112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
Aftrap ‘Identitijd’

REGIO - Vrijdag 29 september vond de aftrap plaats van Identitijd, een grensoverschrijdend beeldend kunstproject voor kunstenaars in Drenthe en Overijssel. Tien gerenommeerde kunstenaars uit beide provincies presenteerden zich in De Wheem in Balkbrug, op de grens van beide provincies.

Ga door met lezen van " Beeldend kunstproject voor kunstenaars in Drenthe en Overijssel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
RUINERWOLD - Zaterdag 7 oktober is het dan zover! Antiek- en curiosaveiling bij Museumboerderij De Karstenhoeve. Er zijn weer tal van mooie voorwerpen ingebracht voor de veiling. Porselein, aardewerk, zilverwerk, sieraden, klokken, meubilair en schilderijen van o.a. Herman Brood en Anton Heyboer gaan deze middag ( figuurlijk) onder de hamer.

Ga door met lezen van "Antiek- en curiosaveiling bij Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
DE WIJK - De laatste dinsdagavond toerrit van de motrorclub De Antrappers was wel een heel bijzondere. Op de Zonnedag had 82-jarige Aaltje Wind aangegeven het wel eens leuk te vinden om achter op een motor een ritje door de omgeving te maken. Een wens die door De Antrappers waar werd gemaakt.Ga door met lezen van "82 jarige Aaltje maakt een bijzonder ritje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
RUINERWOLD - Voor ons magazijn zijn wij op zoek naar flexibele: Oproepmedewerker(s)

Ga door met lezen van "Koffievoordeel zoekt flexibele: Oproepmedewerker(s)"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
HOOGEVEEN – Bij een ongeval op de A37 ter hoogte van Hoogeveen is een busje met acht Roemenen in de sloot beland. Het busje reed in de rij richting Emmen richting Knooppunt Hoogeveen en kwam ter hoogte van de op en afrit Hoogeveen-oost in de problemen. Bij het ongeval raakte een inzittende zo ernstig gewond dat deze naar het ziekenhuis in Zwolle is afgevoerd.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!