'

Okt 8
IJHORST - In het kader van het 60-jarig jubileum organiseert Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” een paddenstoelenexcursie. Deze is geschikt voor jong en oud. Onder leiding van plantenwerkgroeplid en paddenstoelendeskundige Jan van Marle trekken wij het bos in om te kijken, welke soorten er allemaal groeien. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Vergeet niet om een spiegeltje mee te nemen. Daarmee kun je onder de hoed kijken zonder de paddenstoel uit de grond te trekken. Op zaterdag 21 oktober 2017 vertrekken we om 9.00 uur vanaf de inforuimte van Staatsbosbeheer, Vijverweg 5 in Punthorst. Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden is niet nodig. Voor informatie: jubileum@nbvijs.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
Koninklijke Muziekvereniging ‘Apollo de Wijk’ treedt op met Berget Lewis en Humphrey Campbell

REGIO - Donderdagavond 2 november zal het harmonieorkest van ‘Apollo’ uit de Wijk in de Meenthe te Steenwijk van zich laten horen tijdens de 10e editie van de Raboweek welke dit jaar in het teken staat van ontmoeting, verbinding en het delen van kennis. Het orkest, maar ook Gospel Choir ZO! uit Amsterdam zal Berget Lewis en Humphrey Campbell begeleiden gedurende de avond. Verschillende muziekstijlen zullen dan ook aan u voorbijkomen. Van ‘amazing grace' naar ‘the soul music’. En van ‘Tina Turner’ naar ‘the Jackson 5’.

Ga door met lezen van "Rabo Regio concert"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
RUINERWOLD - Dit najaar wordt in Ruinerwold de cursus “Vallen Verleden Tijd” weer aangeboden, mede ondersteund vanuit gemeente De Wolden! Deze is speciaal bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder die ooit een valpartij hebben meegemaakt en/ of bang zijn om te vallen.

Ga door met lezen van "Cursus 'Vallen Verleden Tijd' voor senioren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
DE WOLDEN - Welzijn De Wolden en Updiggin’ nodigen inwoners van De Wolden en omgeving uit om samen een korte voorstelling te maken. Deze voorstelling zal zaterdag 18 november en zondag 19 november 2017 te zien zijn voorafgaand aan het cross-over popconcert Updiggin’. De repetities zijn inmiddels gestart. Geïnteresseerden kunnen bij deze repetitie aanschuiven.

Ga door met lezen van "Deelnemers gezocht voor muzikale theatervoorstelling"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
ALTEVEER/KERKENVELD - In Alteveer/Kerkenveld is tijdens de feestweek een sportmiddag georganiseerd die op een bijzondere wijze is ingevuld. Eind vorig jaar is er een behoeftepeiling gedaan onder de inwoners. Daaruit is naar voren gekomen dat een groot deel van de inwoners graag meer wil sporten.

Ga door met lezen van "Werken aan nieuw sportaanbod"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange organiseert mooie wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. De laatste twee wandelingen van dit seizoen vinden plaats op zaterdag 14 oktober en donderdag 19 oktober 2017.

Ga door met lezen van "Laatste wandelingen langs historische plaatsen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
DRENTHE - Donderdag 19 oktober 2017 gaan zo’n 12.000 kinderen van 600 Buitenschoolse Opvanglocaties (BSO’s) in heel Nederland cupcakes bakken, versieren en verkopen voor het goede doel. Met de verkoopopbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld, ondersteunen zij het scholenproject van SOS Kinderdorpen in Guinee-Bissau, Afrika. In de provincie Drenthe gaan 38 BSO’s aan de bak voor SOS Kinderdorpen.

Ga door met lezen van "Kinderen van Drentse BSO's aan de bak"

Geplaatst door B S

Tweet This!