'

Okt 13
DE WIJK - De Wieker band Big John speelt op zaterdag 14 oktober in cafe de Wiekslag in De Wijk. Big John is in 2014 ontstaan uit de terziele gegane nederlandstalige rockband Nyxx. Maar het maken van stevige rock zit Zanger Mario Mos, slaggitarist André Hendriks en bassist John Eskes in het bloed en ze laten het er niet bij zitten. Er worden een nieuwe lead-gitarist en drummer worden aangetrokken.


Ga door met lezen van "Big John bij de Wiekslag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ANSEN - In dorpshuis Bastogne is zondagmiddag 15 oktober een muziekmiddag met wandeling en maaltijd. Voor de liefhebbers is een mooie wandeling uitgezet door de omgeving van circa 8 km. Start tussen 13.00 en 13.30 uur vanaf het dorpshuis. De Stroomdalkapel treedt om 15.00 uur op en de maaltijdsoep wordt rond 17.00 uur opgediend.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
DE WIJK - Wethouder Mirjam Pauwels heeft de sluitingshandeling van de cultuurkaravaan verricht bij OBS de Horst in De Wijk. Het basisonderwijs in De Wolden is twee weken in de ban van cultuurexplosies. Dat is te danken aan de ‘cultuurkaravaan’, die langs alle basisscholen trekt. De karavaan wordt na twee succesvolle weken afgesloten op de Openbare Basisschool de Horst in de Wijk.


Foto: Rene van der Veen


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Afsluiting succesvolle cultuurkaravaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ECHTEN - Met ruim zevenhonderd bezoekers is de eerste Ouderendag De Wolden zaterdag een overweldigend succes geworden. Ondanks het regenachtige weer kwamen al die mensen naar De Molenhoeve in Echten. De organisatie was dan ook laaiend enthousiast en denkt al aan een vervolg in 2018.

Ga door met lezen van "Volle bak bij Ouderendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ZUIDWOLDE - Het voorstel van groep 8 van openbare basisschool De Rozebottel uit Koekange, is gisteravond als het winnende uit de bus gekomen. De leerlingen willen een sponsorzeskamp organiseren voor alle leerlingen van de groepen 8 in De Wolden. Als goed doel is de stichting ALS gekozen, de opbrengst van de zeskamp gaat daar naartoe.


tekst/foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ga door met lezen van "De Rozebottel sleept winnende voorstel kindergemeenteraad binnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
REGIO - Na 6 jaar samen met Protestantse gemeente IJhorst – de Wijk “gewandeld” te hebben aan de oevers van De Reest gaat Ds. Henk de Ruiter met emeritaat. In de dienst van zondag 15 oktober staan we stil bij dit afscheid. De dienst begint om 14.30 uur in de kerk van IJhorst. Na de dienst is er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Henk en Sytske.

Ga door met lezen van "Afscheid Ds Henk de Ruiter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ZUIDWOLDE - Mauw komt terecht in een wereld vol puzzelstukjes die rondzweven. Het enige wat Mauw weet is zijn naam ‘Mauw’. Wanneer zijn naam de ruimte ingaat, dansen de puzzelstukjes op de geluidsgolven mee, die een oneindige echo hebben. Op zoek naar een weerklank blijft Mauw zweven in de hoop ooit zijn juiste puzzelstukjes te vinden die mauw compleet maken.

Ga door met lezen van "Voorstelling ‘Mauw’ van Smoespot in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!