'

Okt 14
Voor Drents Museum komende 5 jaar

DRENTHE - De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, heeft haar bijdrage aan het Drents Museum met 5 jaar verlengd. Voor de periode 2018 tot en met 2022 heeft de BankGiro Loterij het voornemen het Drents Museum wederom een jaarlijkse bijdrage van €300.000 toe te kennen voor aankopen en het toegankelijk maken van de collectie.

Ga door met lezen van "Grote bijdrage BankGiro Loterij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
DE WIJK - Het karakteristieke, witte, rietgedekte huisje op de begraafplaats in De Wijk is zaterdag 14 oktober feestelijk geopend door Burgemeester Roger de Groot van Gemeente De Wolden. Het pand heeft zijn oude functie weer terug. Het is geheel hersteld, maar dan in een modern jasje. Vanaf heden is het weer mogelijk om hier overledenen op te baren en bijeenkomsten of condoleances te houden.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wijker Hof feestelijk geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
HOOGEVEEN – Een brand heeft bij een garagebedrijf aan de industrieweg in Hoogeveen 6 auto’s verwoest en meerdere beschadigd. Door nog onbekende oorzaak brak er van vrijdag op zaterdag rond half twee snachts brand uit in een van de auto’s en sloeg het vuur al snel over naar naast geparkeerde voertuigen. De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat een aanzienlijk aantal autos uitbrande.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
RUINERWOLD - De verenigingen UDI, VCR en De Woldklimmers organiseren samen met De Klok een Spooktocht 28 oktober 2017. Op deze avond zal Ruinerwold dus behoorlijk eng zijn aldus de organisatie. Meedoen kan alleen door vooraf te reserveren bij Uitgaanscentrum De Klok

Ga door met lezen van "Mysterie van De Klokkenluider van Buddingewold "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
tot inspirator in arbeidsmarktregio Drenthe

DRENTHE - Diverse bedrijven uit Drenthe zijn donderdag in Emmen door het Werkgeversservicepunt Drenthe in het zonnetje gezet, omdat zij met succes werkplekken aanbieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze verhalen wil het Werkgeversservicepunt Drenthe andere werkgevers inspireren hetzelfde te doen.

Ga door met lezen van "Dertien Drentse bedrijven benoemd "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
DE WIJK - Het Voortbestaan van de Havezate is in gevaar aldus Belangenvereniging De Wijk. Op 11 juli 2017 heeft het bestuur van de belangenvereniging een informatieavond gegeven over de stand van zaken met betrekking tot de verzelfstandiging van de Havezate. Daarbij is van onze kant een dringend beroep gedaan op aanmelding van nieuwe bestuursleden voor de nieuw op te richten stichting/vereniging/coöperatie voor de Havezate.

havezate-ingang1
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Voortbestaan van de Havezate is in gevaar!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
ANSEN - Fruitboombrigade Ansen, Dorpsbelangen Ansen en Landschapsbeheer Drenthe nodigen u van harte uit voor de fruitpersdag in Ansen. Op zaterdag 21 oktober kunt u van 10.00 - 16.00 uur uw fruit laten persen, erfadvies krijgen of fruit op naam laten brengen.

Ga door met lezen van "Fruitpersdag in Ansen"

Geplaatst door B S

Tweet This!