'

Okt 18
ZUIDWOLDE - Miranda Nienhuis exposeert tot dinsdag 7 november in de bibliotheek in Zuidwolde. Voor Miranda Nienhuis uit Nieuw-Roden is kunst haar passie en een vertaling van haar leven en belevingswereld. Miranda maakt unieke en onderscheidende kunst met terugkerende kenmerken; één oog, geen oren en geen neus. Met verschillende technieken komen de kunstwerken tot stand. Acrylverf is de basis voor haar schilderijen. Daarnaast gebruikt Miranda technieken in een combinatie van verven, spetteren en graffiti en maakt ze gebruik van sjablonen, marmer effect en spuiten. Deze samenstelling van technieken geeft het ‘Miranda-effect’.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
ZUIDWOLDE - Het is Oktobermaand Kindermaand en daarom zijn er in Museum De Wemme in Zuidwolde op zondagmiddag 22 en zondagmiddag 29 oktober speciale activiteiten voor jou. In de jaren 60, toen jouw opa en oma zo oud waren als jij, zag het er in de huizen niet zo uit als nu. Er was geen centrale verwarming. In de meeste huizen stond een gas- of oliekachel. Jouw opa of oma had geen douche, geen kleurentelevisie, geen computer en geen mobieltje.


Ga door met lezen van "“Knopen en zo” voor kinderen in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
ZUIDWOLDE - Wethouder Mirjam Pauwels neemt vrijdag 20 oktober het eerste deel van het Boerderijenboek van Zuidwolde in ontvangst. In dit eerste deel beschrijven Gerrit van Arragon en Fedde en Jenny Tolman de buurtschap Nolde, de bewoners en hun boerderijen.

Ga door met lezen van "Eerste deel Boerderijenboek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
RUINEN - Natuurmonumenten en ING organiseren in de herfstvakantie ING Wilde Buiten Dagen in tien natuurgebieden in Nederland, waaronder het Dwingelderveld. Daar ontdekken kinderen spelenderwijs meer over de natuur tijdens het klimmen, spoorzoeken, huttenbouwen en vuur maken met echte boswachters en ervaren ze wat ze zelf allemaal al kunnen. Natuur geeft kinderen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

Ga door met lezen van "Wilde Buiten Dag voor kinderen in de natuur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
ZUIDWOLDE - Na meer dan twee jaar heeft de werkgroep die de in verval geraakte molen van Zuidwolde wilde restaureren, de handdoek in de ring gegooid. Met de eigenaar van de molen kon geen overeenstemming worden bereikt over de aanschaf van de molen. Hiermee gaat een vurige wens van de bevolking van Zuidwolde, zoals enkele jaren geleden in de Dorpsvisie verwoord, definitief niet in vervulling.

Ga door met lezen van "Restauratie molen gaat niet door"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
Onderwerp: looppad bij Zantingehof te Zuidwolde.

ZUIDWOLDE - Het is nu bijna een jaar geleden dat er in deze raad vragen zijn gesteld betreffende de situatie van het wandel / looppad bij de Zantingehof. Door de bewoners van de Zantingehof zijn wij geinformeerd, en hebben wij ook geconstateerd, dat er nog steeds niets is ondernomen om dit looppad te herstellen.

Ga door met lezen van "Raadsfractie 19 oktober Gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
DE WOLDEN - PvdA De Wolden en PvdA Hoogeveen hebben vorige week een afvaardiging van de SPD en de Eems Dollard Regio ontvangen. PvdA en SPD willen inzetten op een verdere versterking van de provinciale Duitsland agenda. Die is gericht op meer grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van zorg, onderwijs en werkgelegenheid.

Ga door met lezen van "PvdA en SPD: samenwerken over grenzen heen"

Geplaatst door B S

Tweet This!