'

Okt 19
ECHTEN - Het singer/songwritersduo Ella and Her Man speelt zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Klein Paradiso. Het duo komt uit Friesland. Ella de Jong zingt en speelt piano, trompet en melodica. In 2015 won ze de solistenprijs op de Internationale Big Band Competitie in Hoofddorp.

Ga door met lezen van "Ella and Her Man speelt in Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
RUINEN - Beleef de duisternis in Nationaal Park Dwingelderveld tijdens de Nacht van de Nacht. In de nacht van 28 op 29 oktober gaat de wintertijd in en is het een uur langer donker. Natuur- en milieufederaties hebben die nacht daarom uitgeroepen tot Nacht van de Nacht.


Foto: Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer

Ga door met lezen van "Nacht van de nacht Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
STAPHORST - Bij het Museum Staphorst wordt woensdag 25 oktober een Streekgerechtendag gehouden. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 16.00 uur genieten van traditionele gerechten die vooral geliefd waren in de herfst-en winterperiode. De geuren van de kniepertjes, proemekreuze, snert, broene bonen, stip of boerenjongens komen ze tegemoet. Er zijn ook kraampjes met andere streekproducten, zoals Stipwerk kaarten, lappen stof, knopen en nog een variatie aan andere materialen uit de streek die gekocht kunnen worden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
Op zaterdag 11 november - Nationale Duurzame Huizen Route

KOEKANGE - Vlakbij het Drentse dorpje Koekange staat idyllisch, midden in de weilanden de nieuwbouwwoning van Ronald en Daniëlle Verdegaal. Begin 2016 besloten Ronald en Daniëlle om de randstad te verlaten en te kiezen voor de rust en ruimte op het Drentse platteland. Met een passie voor duurzaamheid greep Ronald de uitdaging aan om te gaan voor complete onafhankelijkheid. In juni 2016 begonnen ze met de bouw van hun zogenaamde “off-grid” woning zonder nutsaansluitingen. Alleen voor drinkwater hebben ze een aansluiting op de waterleiding.


Ga door met lezen van "Ronald Verdegaal doet mee aan Nationale Duurzame Huizen Route"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
RUINERWOLD - Eindelijk was het dan zover! Na maanden van voorbereiding, repeteren, vergaderen en extra studiedagen traden afgelopen zaterdagavond 14 oktober de malletbands van muziekverenigingen Sempre Sereno Ruinerwold, AMDG Beilen en Wilhelmina Hoogeveen samen op als één grote malletband met als speciale gast de mannen van de steelband van het Korps Mariniers.

Ga door met lezen van "Sempre Sereno neemt deel aan Mallet & Steel Music Event"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
DE WIJK - Geen tijd te verliezen? Maakt niet uit! In een half uurtje kun je ook hard werken aan je kracht en conditie.

Ga door met lezen van "Ben je druk? Je kunt ook snel sporten bij Atlas Sport!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
IJHORST - In het kader van het 60-jarig jubileum organiseert Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” een paddenstoelenexcursie. Deze is geschikt voor jong en oud. Onder leiding van plantenwerkgroeplid en paddenstoelendeskundige Jan van Marle trekken wij het bos in om te kijken, welke soorten er allemaal groeien. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Vergeet niet om een spiegeltje mee te nemen. Daarmee kun je onder de hoed kijken zonder de paddenstoel uit de grond te trekken. Op zaterdag 21 oktober 2017 vertrekken we om 9.00 uur vanaf de inforuimte van Staatsbosbeheer, Vijverweg 5 in Punthorst. Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden is niet nodig. Voor informatie: jubileum@nbvijs.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!