'

Nov 30
onderwerp: eiken en beuken op de locatie van het nieuwe zorgcomplex van de Berkenhof in Fort

FORT - Op 4 april 217 heeft GroenLinks schriftelijke vragen gesteld over de beschermde status van de bomen op de locatie van het oude schoolplein in Fort. Twee van de drie eiken zijn toendertijd tot onze spijt gekapt.
Nu staan er aan de voorkant van het schoolplein ook drie erg kenmerkende en sfeerbepalende beuken. Men is nu volop begonnen met de bouwwerkzaamheden. Het lijkt erop dat die bomen geen enkele bescherming krijgen.

Ga door met lezen van "vragen art 37 A bij de Raadsvergadering van 30 november 2017"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
Vraag conform art. 37a reglement van orde. Raadsvergadering 09-11-2017

DE WOLDEN - In oktober 2013 heeft de raad het evenementenbeleid vastgesteld. Hierin staat dat de dienstverlening zo efficiënt en klantvriendelijk mogelijk moet verlopen. Wanneer een evenement een jaarlijks terugkerend karakter heeft is het mogelijk om in aanmerking te komen voor verlening van een meerjarige vergunning.

Ga door met lezen van "Onderwerp: Evenementenbeleid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
Vraag conform art. 37A reglement van orde. Raadsvergadering 30 november 2017.

DE WOLDEN - Op 12 september heeft het Europees Parlement het WiFi4EU-plan goedgekeurd. Het fonds stelt € 120 miljoen beschikbaar voor de aanschaf van apparatuur voor lokale projecten. Per aanvrager is vanaf volgend jaar eenmalig 20.000 euro beschikbaar. Die moeten gericht zijn op het voorzien van gratis wifi in publieke ruimtes, zoals dorpshuizen, pleinen, onderwijs-, cultuur- en sportinstellingen en moeten het systeem vervolgens wel op zijn minst drie jaar zelf in de lucht houden.

Ga door met lezen van "Onderwerp: Subsidie voor gratis WIFI door Europese Unie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK - Aan het begin van de Adventstijd, die zondag 3 Dec begint, hoor je als je goed luistert weer de geluiden van de Midwinterhoorns aan de oevers van de Reest. Elke woensdagavond in het Reestdal-landschap vanaf 19.00 uur ter hoogte van de Reestbrug en op de begraafplaats en zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur bij de Wieker Meule in De Wijk kun je de Rieste-Blaozers tegenkomen en zeker horen. De gehele adventsperiode t/m drie Koningen 7 Jan 2018 zullen zij blazen om het kwade te verjagen en het nieuwe, het goede aan te roepen.

Riestebloazers (2)A

Ga door met lezen van "Rieste Blaozers laten wederom van zich horen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINEN - Na bijna drie seizoenen heeft Philippe Karhof bij het hoofdbestuur aangegeven zijn contract voor het komend seizoen bij de VV Ruinen niet te verlengen. Het bestuur respecteert zijn keuze en wenst hem het allerbeste in zijn verdere carrière. De spelers van de selectie zijn vanmiddag door Philippe zelf op de hoogte gebracht.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK – Er gloort weer een klein lichtpuntje voor de Havezate, zo werd dinsdagavond 28 november bekend tijdens de informatieavond t.b.v. de verzelfstandiging. Voor 1 januari dienden zich minimaal drie nieuwe bestuursleden aan te melden. Dat is gelukt. Dertien personen hebben gehoor gegeven aan de noodoproep. Zij krijgen minimaal een half jaar de tijd om uit te maken wie er voor welke functie het best geschikt is, en om het concept ondernemingsplan onder de loep te nemen.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "‘Licht in de duisternis’ voor Havezate"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DRENTHE - De raad van toezicht van het Drents Museum heeft Annelies Meuleman benoemd tot nieuwe zakelijk directeur van het museum. Per 1 februari 2018 start Meuleman, nu nog hoofd financiën en organisatie van het Groninger Forum in Groningen, met haar nieuwe functie. Binnen het Drents Museum wordt Meuleman verantwoordelijk voor commerciële zaken, financiën, facilitaire zaken en personeelszaken. Samen met algemeen directeur Harry Tupan vormt Meuleman straks het tweehoofdig bestuur van het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Annelies Meuleman nieuwe zakelijk directeur Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
HOOGEVEEN - Maandag 27 november j.l. vond de jaarvergadering van stichting Hoogeveenvervoert plaats. Hoogeveenvervoert wil een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid door met behulp van enthousiaste vrijwilligers betaalbaar vervoer aan te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Dit doen zij voor iedereen in de gemeente Hoogeveen en De Wolden die geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer en ook niet altijd een beroep kan doen op familie, vrienden of buren, maar er wél af en toe eens uit wil.

Ga door met lezen van "Jaarvergadering van stichting Hoogeveenvervoert "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
ECHTEN - Op woensdag 13 december om 20.00u organiseert de activiteiten commissie van ‘d Olde Karke weer een avondje heerlijk creatief bezig zijn voor kerst. Deze keer maken we een decoratieve kerstkegel / pyramide, ook dit jaar weer onder begeleiding van Jeanette von der Heide. Kosten voor deze avond zijn € 5,- incl. koffie / thee. Exclusief materialen, hiervoor ontvangt u een lijst na opgave. Wilt u ook een eigen creatie maken voor de kerstdagen? Geef u dan snel op voor deze creatieve en gezellige avond. Opgave is mogelijk tot 12 december via acoldekarke@outlook.com. Graag tot ziens op 13 december aan de Zuidwoldigerweg 8 te Echten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WOLDEN - Het college van B&W van gemeente De Wolden heeft vier nieuwe initiatieven gehonoreerd. Alle initiatieven ontvangen het gevraagde subsidiebedrag. Het gaat in totaal om een bedrag van € 145.650,-.

Ga door met lezen van "Vierde ronde van Initiatiefrijk De Wolden levert vier mooie initiatieven "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - Bolkesteijn Infrastructuur B.V. gaat zaterdag 2 december aan de slag met het kruispunt nabij Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold. Het kruispunt Dijkhuizen / Havelterweg / Vorenwolde wordt opnieuw bestraat. Waarschijnlijk wordt 1 rijbaan voor verkeer afgesloten. De winkels en huizen zijn gewoon bereikbaar. De werkzaamheden zijn nog een uitvloeisel van de herinrichting van onze dorpskern.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - Dankzij de inzet van bijna vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Ruinerwold, is in de maand november maar liefst €57.685 opgehaald voor UNICEF. Met dit fantastische bedrag kan UNICEF kinderen over de hele wereld helpen om naar school te gaan.

Ga door met lezen van "Ruinerwold schittert binnen landelijke bridgewedstrijd voor UNICEF"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WOLDEN - Tussen 1 november 2017 en 14 maart 2018 staan medewerkers en strooiwagens 24 uur per dag, zeven dagen per week, paraat om de gladheid te bestrijden.


Archief: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Wordt het glad of gaat het sneeuwen? Strooien bij gladde wegen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Het aantal woninginbraken in Noord-Nederland is de afgelopen twee jaar gedaald. In deze periode heeft de politie Noord-Nederland in samenwerking met het Openbaar Ministerie fors ingezet op het opsporen en aanhouden van woninginbrekers.

Ga door met lezen van "Preventietruck politie staat 1 december in de Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - Het college van B&W van De Wolden heeft besloten om het kunstwerk 'De Ontmoeting' te herstellen. Het oorspronkelijk bronzen kunstwerk van kunstenaar Ruud van de Wint stond in Ruinerwold (op een terp bij de Wold Aa en de Koekanger Aa). In 2016 is het vernield en deels gestolen. Daarna is het restant preventief door de gemeente verwijderd.


fotoarchief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kunstwerk ‘De Ontmoeting’ wordt hersteld "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
ZUIDWOLDE - Op donderdag 30 november 2017 is het echtpaar Krikken-Benak 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op donderdag 30 november 2017. Het echtpaar woont aan de Zantingehof in Zuidwolde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Een collectie van ca. 140 olieverfschilderijen is tijdens de Najaar Expositie 2017 van Kunsthandel De Wiek te zien in de deel van de boerderij aan de Stapelerweg in De Wijk. Het thema dit jaar is 'Geschilderd Water'.

Ga door met lezen van "'Geschilderd water' bij Schilderijen Boerderij De Wiek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
RUINERWOLD - In bijzonder slechte weeromstandigheden stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen SC Emmeloord op het programma. Doordat Emmeloord beschikt over een synthetische grasmat kon de wedstrijd gewoon zijn doorgang vinden. Ruinerwold had een prima generale repetitie in de benen want midweeks werd de (oefen)derby tegen Wacker met winst afgesloten. Na een lange busreis en prima warming up in de benen werd er om 14.00 uur afgetrapt.

Ga door met lezen van "Ruinerwold verliest in Emmeloord"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
ANSEN - De fractie van CDA De Wolden houdt dinsdag 28 november haar maandelijkse werkbezoek dit maal in Ansen, waarbij de diverse actuele bouwprojecten worden bezocht. Zo worden nieuwste vakantiehuizen van “De Rheelanden” bezocht, maar ook de kort geleden opgeleverde woningen op Erve Wink.

Ga door met lezen van "CDA De Wolden houdt werkbezoek en inloopuur in Ansen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DE WIJK - Gisteren zondagavond 26 november rond 19.00 uur troffen we een verdacht persoon aan nabij ons huis aan de J.L Nijsinghweg in De Wijk. De man droeg donkere (werk) kleding en was op een Mountainbike. Zijn gezicht was bedekt met een muts en sjaal.Ga door met lezen van "(Wiekers) Opgelet in deze donker dagen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 201 artikelen)