'

Nov 2
RUINERWOLD - Kringloop De Wolden is al volop in kerststemming. Hoewel er natuurlijk ook volop sinterklaas cadeautjes te koop zijn, is de kerstman al geweest om aanwijzingen te geven over hoe, waar en vooral wat er in de winkel moet. Kortom, de hele winkel is weer kleurig en fleurig aangekleed met ongelooflijk veel ballen, slingers, kerstbomen, adventstrapjes, kerstkaarten en andere kerstartikelen. Deze worden wekelijks aangevuld. Dus het loont zeker om regelmatig even terug te komen als u iets zoekt. Behalve dat is Kringloop de Wolden nu ook depothouder van Wecycle. Dat betekent dat we nu alles waar een stekker aan zit kunnen aannemen aldus coördinator Gerrit Brink. O.a. ook oude niet meer werkende tv's etc.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 2
ZUIDWOLDE - Op de landelijke Natuurwerkdag zaterdag 4 november geven vrijwilligers de natuur een onderhoudsbeurt. In Zuidwolde kunnen natuurliefhebbers met de natuurvereniging aan de slag in het heidegebied bij de rotonde aan de Ommerweg en langs een deel van het Vlinderommetje.


Foto: Joop Verburg

Ga door met lezen van "Meedoen aan Natuurwerkdag in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 2
REGIO - Stichting Grote Broer heeft tot doel wensen en dromen van kinderen te helpen realiseren. Zoals een Grote Broer dat voor zijn kleine broer of zus wil doen. Zo vinden we dat ieder kind recht heeft op het vieren van Sinterklaas. Niet alle ouders kunnen hun kind(eren) dat stukje geluk geven. Soms is er gewoon even financiële hulp nodig. Daarom kan iedereen uit Meppel en de nabije omgeving aan Stichting Grote Broer een Sinterklaas cadeaubon vragen voor deze kinderen.

Ga door met lezen van "Sinterklaasactie Stichting Grote Broer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 2
REGIO - Dit jaar viert de Nationale Duurzame Huizen Route haar eerste lustrum. Inmiddels hebben meer dan 745 huiseigenaren hun woning aangemeld op de website. Waarvan 9 huizen in De Wolden. Kijk voor het overzicht op www.duurzamehuizenroute.nl/dewolden. Deze huiseigenaren willen anderen op weg helpen met het verduurzamen van hun woning door kennis en ervaring te delen. U bent op zaterdag 4 en 11 november van harte welkom bij één van deze duurzame huizen.


Ga door met lezen van "Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 2
RUINEN - Het was dinsdag 31 oktober een komen en gaan van mensen in Dorpshuis ’t Neie punt in Ruinen. De 65 plussers kunnen zich laten testen op hun fitheid. De test bestaat uit verschillende onderdelen. Zo wordt er onder andere de BMI gemeten, suikerwaardes gecontroleerd, conditie, lenigheid, kracht en coördinatie getest. Na afloop bespreekt een adviseur de testresultaten met de deelnemer.

Ga door met lezen van "153 senioren nemen deel aan de Fitheidstest "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 2
RUINERWOLD - Komend weekend wordt de nieuwe klimexperience bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe geopend. Het betreft een parcours in de voormalige koeienstal, en is ook deels gesitueerd boven de aanwezige zoogkoeien.

Ga door met lezen van "Klimexperience bij De Drentse Koe wordt geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 2
DRENTHE - De tentoonstelling The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië (907-1125) die afgelopen zondag 29 oktober voor het laatst te zien was, heeft ruim 83.000 bezoekers getrokken in het Drents Museum. In de laatste twee weken kwamen 10.000 mensen op de tentoonstelling af. De bezoekers waardeerden de archeologische expositie met een uitzonderlijk hoog publiekscijfer van gemiddeld een 9,2. Onlangs werd The Great Liao vanuit New York genomineerd voor de prestigieuze 2017 Global Fine Art Awards (GFAA).

Ga door met lezen van "Ruim 83.000 bezoekers voor The Great Liao"

Geplaatst door B S

Tweet This!