'

Nov 10
REGIO - Morgen zaterdag 11 november is het Sint Maarten. Dat betekend dat kinderen weer de straat op gaan met hun zelfgemaakte lampionnen of pompoenen met daarin een lampje, of in sommige gevallen nog een kaarsje. Om liedjes te zingen, en in ruil daarvoor snoepgoed ophalen. Ook in de meeste dorpen in De Wolden is het een goed gebruik geworden voor kinderen van de Basisschool om zodra het donker wordt langs de deuren te gaan. De jongsten onder begeleiding van ouders, of andere familieleden. De oudere jeugd vaak met vriendjes/vriendinnetjes. In De Wijk is het gebruikelijk om mee te lopen met de Lampionoptocht. Dit ziet er altijd heel gezellig en sfeervol uit.
Deze wordt ook morgen weer vooraf gegaan door Apollo.

Ga door met lezen van "Al snoepgoed in huis voor Sint Maarten?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
Lees hier de hele folder...

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
'Meer dan 15 gram cocaïne in café De Tapperij in Meppel'

MEPPEL - Burgemeester Richard Korteland van Meppel heeft café De Tapperij voor zes maanden gesloten. In het café aan het Kerkplein in Meppel werd vorige maand een voorraad harddrugs gevonden. Ook is de horecavergunning van De Tapperij ingetrokken. "De hoeveelheden soft- en harddrugs en het gebrek aan leidinggevende(n) toen de politie daar aanwezig was, zijn voor mij redenen om over te gaan op sluiting. De sluiting was al voorlopig en inmiddels blijkt uit onderzoek wat daar allemaal precies lag", zegt Korteland.

Ga door met lezen van "Café De Tapperij is voor minstens zes maanden gesloten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
STAPHORST - Op dinsdag 7 november 2017 vond de derde editie van de Ladies night bij Boer Staphorst plaats. En wederom was ook deze editie een groot succes. Zo’n 2500 vrouwen kwamen deze avond een kijkje nemen in het bouw- en woonwarenhuis. De entreekaarten waren al snel uitverkocht, wat aangaf dat er weer veel belangstelling was voor dit evenement. Boer Staphorst opende de deuren om 19:15 uur, maar om 18:45 uur stonden de eerste vrouwen al voor de deur. Geduldig wachtend voor een gezellige en inspirerende avond.


Ga door met lezen van "Derde editie Ladies night groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
RUINEN - De tentoonstelling van de Ruiner Kleindierenclub vindt dit jaar plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 november. Ook nu is het sportgebouw op het sportpark de plaats van handeling, waar zeker tweehonderd kleindieren worden geshowd.

Ga door met lezen van "Tentoonstelling van de Ruiner Kleindierenclub"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
RUINERWOLD - Ruinerwold Onderneemt heeft donderdagavond een bedrijfsbezoek gebracht aan Koetsier Vleeswaren in Ruinerwold. Eigenaren Bert en Jannes Koetsier vertelden hier gepassioneerd en bevlogen over hun vak. Eigenlijk was het tweeledig deze avond, want ook ondernemer Henri Kwant kreeg eerst de gelegenheid om een presentatie te verzorgen over Ekocups.nl Dit bedrijf produceert full colour kartonnen gedrukte bekers voor de zakelijke markt.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ruinerwold Onderneemt op bedrijfsbezoek bij Koetsier Vleeswaren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
ALTEVEER - Naar aanleiding van de week van de mediawijsheid komt de Jouwbuzz van de Drentse bibliotheken op woensdag 29 november naar Alteveer (standplaats bij CBS De Wegwijzer) en op vrijdag 1 december naar Koekange (standplaats bij Dorpshuis de Schakel). Kinderen vanaf 9 jaar kunnen deze middag kennis maken met de CoderDojo. Een activiteit die vanaf januari in de bibliotheken van De Wolden van start gaat. Tijdens een CoderDojo leren jonge mensen om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's te maken, games te maken en meer.

Ga door met lezen van "Jouwbuzz maakt met CoderDojo De Wolden mediawijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
RUINEN - Wie wordt de nieuwe Drentse biertapper! Werk je in de horeca, en heb je zin in een gezellige middag met je collega’s? Op 13 november om 13.30 uur zijn Drentse Biertapwedstrijden. Meld je dan aan in De Herberg van Rune of bel 06-30871238.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
DE WIJK - Op 15 november organiseert Vrouwen van Nu, afd. De Wijk een avond met de weerman Roland van der Zwaag (van RTV Drenthe). Karin Broekhuijsen laat hele mooie foto’s zien. De avond begint om 19.45 uur en is in De Havezate in De Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!