'

Nov 17
ZUIDWOLDE - Op 18 en 19 november van 13.30 – 17 uur is er Expositie van beelden in steen, brons en keramiek bij Elisa van den Berg Schilderijen. Deze beelden zijn van Khalil Kader uit Ruinen. Op beide dagen is er om 15 uur een toelichting op het werk.

Ga door met lezen van "Expositie van beelden in steen, brons en keramiek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
vragen faillissement boekingskantoor aan

RUINEN - Mooi Wark heeft het faillissement aangevraagd van boekingskantoor Holties in Ruinen. De band diende dit verzoek in samen met de CD Hal Ruinen, EKO Geluid & Licht Techniek en Buma. bron: RTV Drenthe


Ga door met lezen van "Mooi Wark en drie andere schuldeisers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
RUINEN/DROGTEROPSLAGEN - Op 31 oktober 2017 heeft het college van B&W, op advies van de commissie Naamgeving, besloten om met ingang van 1 november 2017 namen toe te kennen aan gedeelten van de openbare ruimte. In Drogteropslagen is de naam Noorderhof toegekend en in Ruinen de naam De Kaamp.

Ga door met lezen van "Straatnaamgeving "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
ZUIDWOLDE - In de Ontmoetingskerk in Zuidwolde wordt zaterdag 18 november om 14.00 uur een Filosofisch Symposium gehouden. In deze tijd van maatschappelijke vertwijfeling, wat moeten we nog geloven en wat is waar, probeert de jonge Vlaamse filosofe Tinneke Beeckman (1979) in haar boek ‘Macht en onmacht’ een analyse te maken over de betekenis van waarachtigheid en democratie. Ze toont hoe de idealen van de Verlichting verdrongen worden door opvattingen dat de waarheid relatief is en democratische grondwetten inhoudelijk tekortschieten. Gespreksleider is Albert Haar. Opgeven kan bij symposiumzuidwolde@hotmailcom of bij Rianne van der Zwan, (0528) 374012. Aanvang is 14.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
ZUIDWOLDE - Het aantal woninginbraken in Noord-Nederland is de afgelopen twee jaar gedaald. In deze periode heeft de politie Noord-Nederland in samenwerking met het Openbaar Ministerie fors ingezet op het opsporen en aanhouden van woninginbrekers.

preventietruck-politie-1a
Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Preventietruck politie op 21 november in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
REGIO - De Vrouwen van Nu afdeling De Wijk is gestart met een actie om harde plastic doppen en deksels in te zamelen ten behoeve van het KNGF. Dit is een organisatie ten behoeve de geleidehond.
Iedereen heeft wel verpakkingen, waarop een plastic dop of deksel zit.

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu starten Doppenactie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
DE WIJK - Op woensdagavond 15 november nam schrijver Ronald Giphart in een volle zaal het publiek verrassend gemakkelijk mee op reis in de wereld van de ( schrijf-) robots. Dat deed hij op een inspirerende, informatieve en interactieve wijze in het kader van de landelijke november actie Nederland Leest, waarmee de bibliotheekklanten jaarlijks een boek cadeau krijgen. De avond werd georganiseerd door de vier bibliotheken in de gemeente De Wolden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
DE WIJK - Zondag 19 november komt Sinterklaas onder muzikale begeleiding van de pietenband aangevuld door leden van Apollo aan in de Wijk en wie aan Sinterklaas denkt, denkt aan speculaas en pepernoten. Dit komt goed uit want op zaterdag 25 november vanaf 10.00 uur komen de leden van Koninklijke muziekvereniging Apollo langs de deuren in de Wijk om deze lekkernijen te verkopen.

Ga door met lezen van "Sinterklaas en Kerst, Apollo is van alle markten thuis"

Geplaatst door B S

Tweet This!