TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Jan 18
RUINERWOLD - Tijdens de jaarvergadering van de Vrouwen van Nu in Ruinerwold op dinsdag, 16 januari 2018 werden er verschillende jubilarissen gehuldigd, waaronder: Annigje Pot-Bralten die al 65 jaar lid was! (helaas kon ze door ziekte niet op de avond aanwezig zijn)Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu Ruinerwold verslag jaarvergadering"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
‘d, t of dt?’ Een probleem? Géén probleem!

KOEKANGE - Is het nu met een ‘d’, ‘dt’, of een ‘t’? Je wilt een bericht maken voor een nieuwsbrief of op Facebook, notulen schrijven, een app versturen of een mail. Maar je twijfelt over de schrijfwijze van het werkwoord. Je wilt je kind graag helpen met de werkwoordspelling, maar weet zelf niet hoe het moet!

Ga door met lezen van "Cursus ‘Werkwoordspelling’ voor volwassenen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
RUINERWOLD - De contributie voor de Tuinkring Ruinerwold wordt altijd opgehaald door Geuzien Remmelts en Jan Eggink. Laatstgenoemde heeft echter aangegeven hiermee te willen stoppen, vandaar dat voor hem naar een opvolger werd gezocht.

Ga door met lezen van "Bewoners van het Thomashuis gaan contributie ophalen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
REGIO - Per 1 februari 2018 is Gia Wallinga benoemd als Directeur Zorg van Icare Verpleging en Verzorging. Samen met Dennis van Achthoven, als Directeur Bedrijfsvoering, vormt Gia vanaf deze datum de directie van Icare.

Ga door met lezen van "Gia Wallinga benoemd als Directeur Zorg bij Icare V&V"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
DE WOLDEN - Dit jaar bestaat De Woldstek 15 jaar, daarom gaan wij groot uitpakken! Vanaf zondag 21 januari 2018 t/m 28 oktober 2018 zetten wij iedere week GEMERKTE FOREL uit op de forelvijvers en er zwemmen speciaal hiervoor KOIKARPERS in de Belevingsvijver.Ga door met lezen van "Woldstek bestaat 15 jaar en pakt groots uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
DE WOLDEN - Op 1 januari 2018 telde gemeente De Wolden 23.923 inwoners. Daarmee is het aantal inwoners in De Wolden afgelopen jaar flink gestegen met 184. In 2016 steeg het aantal inwoners nog met 17. Burgemeester Roger de Groot is tevreden over de geconstateerde stijging. “Opvallend is het grote aantal nieuwe inwoners dat zich in De Wolden heeft gevestigd: 1.387. Hoewel: De Wolden is natuurlijk erg aantrekkelijk door de combinatie van groen en ruimte aan de ene kant, en activiteit en ondernemerschap aan de andere kant”.

Ga door met lezen van "Aantal inwoners De Wolden stijgt fors "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
DE WIJK - Afgelopen zaterdag hebben de leden van Apollo het 120 jarige bestaan afgetrapt met een muzikale pub quiz en gezellige feestavond. Houdt de diverse media in de gaten voor de diverse activiteiten die gaan plaatsvinden komend jaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
REGIO - Op dinsdag 6 februari organiseert Soroptimistclub De Reestlanden voor de 8e keer het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen. Tijdens dit filmfestival staan elk jaar de rechten van het kind centraal. Dit keer gaan ruim 1.000 kinderen uit de gemeentes Hoogeveen en De Wolden gratis naar de film bij VUE Bioscoop in Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Kinderen gratis naar de film"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
RUINERWOLD - Afgelopen zaterdagmiddag stond er in sporthal De Buddingehof een kraker op het programma. 2 ploegen uit de top van 1ste klasse namen het tegen elkaar op om een grote stap te zetten richting het kampioenschap. In een bomvolle sporthal maakten KIOS en DOS Kampen er een ontzettend leuke wedstrijd van. Echter, eindigde die voor KIOS niet in een overwinning en zette D.O.S. de gewenste grote stap.
Ga door met lezen van "KIOS wint niet van DOS Kampen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
Film: Barre winters en huis & haard

DRENTHE - In het Drents Archief in Assen is tot en met vrijdag 2 februari een filmcompilatie te zien over barre winters en verschillende interieurs uit het Drentse verleden. Het zijn prachtige opnames van onder meer zwieren op het ijs in Meppel in de jaren ’30, een overstroming in Ruinerwold ten gevolge van de barre winter van 1940, een ijsbreker in de Vaart in Assen in 1950 en de zware sneeuwval in de winter van 1979 die het noorden van Nederland dagenlang in een isolement hield.

Ga door met lezen van "Dansen op het ijs en tips voor de moderne keuken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
DE WIJK - Dinsdagavond raakte op de A28 ter hoogte van afslag De Wijk een opleger van vrachtauto in brand. De brandweer heeft de brand geblust en heeft kunnen voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde naar de vrachtwagen. Door de brand ontstond er wel een file op de A28.


Foto's: Arjan Tien - www.112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DE WOLDEN - Dinsdag 16 januari is de aftrap van een reeks van 16 voorstellingen in bibliotheken De Wolden. Peuters en kleuters gaan de dieren in Ssst! De tijger slaapt helpen om veilig langs de slapende tijger te komen.

Ga door met lezen van "Nationale Voorleesdagen: Ssst! De tijger slaapt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
BERGHUIZEN - Op 28 januari is het de start van de eerste serie speciale vieringen met als thema “kerk zonder drempel”. Wat voor drempels hebben we eigenlijk zelf opgeworpen? Of wat zou een drempel voor een ander kunnen zijn? Zijn we nieuwsgierig naar elkaars (geloof)verhalen?. De kerkdienst start om 10.00 uur met koffie/thee of fris. Aansluitend zal de dienst plaatsvinden. Dominee J. Muis zal voorgaan in deze dienst, met als muzikale medewerking pianist Karel Lub i.s.m. met 4 zangeressen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
ECHTEN - Twee jaar geleden startte verslaggever Robbert Oosting van RTV Drenthe het project 'Dit bint de Echten' op en bracht een jaar lang het leven in Echten in beeld. Uiteindelijk wist hij hiermee een historisch document realiseren: hoe leven mensen in een Drents dorp in 2016.

Ga door met lezen van "Gezocht: beheerder Dit bint de Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DE WOLDEN - De Wolden sluit aan bij Stichting Urgente Noden (SUN), een stichting waar hulpverleners in noodgevallen een beroep op kunnen doen. Wethouder Mirjam Pauwels is blij met de samenwerking en ziet SUN als een mooie aanvullingen op bestaande zorgvoorzieningen. “We hebben in Nederland en in De Wolden veel regelingen voor mensen die in nood komen, bijvoorbeeld financieel. Desondanks valt er af en toe iemand net buiten alle vangnetten. In zo’n geval is voor hulpverleners instanties mogelijk om een beroep te doen op SUN. Die stichting helpt met een noodoplossing”, aldus Pauwels.

Ga door met lezen van "De Wolden sluit aan bij Stichting Urgente Noden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
ECHTEN - Zoals de meesten zullen weten, zal er nu na jaren toch eindelijk een fietspad zal worden aangelegd tussen Echten en Ruinen. Het stuk Ruinen – N375 ligt er inmiddels al. De planning is het dit jaar nog aan te leggen. Vanuit de provincie en vanuit de gemeenteraad de Wolden is er gesteld dat het een beleeffietspad moet worden. Iets waarmee we ons zelf op de kaart zetten in Nederland. De gemeente zal het fietspad bekostigen en vanuit de provincie is er geld beschikbaar gesteld voor het beleefaspect.

Ga door met lezen van "Beleeffietspad Echten - N375"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
REGIO - Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. En dat is vandaag. De vader van 'blauwe maandag' is de Britse psycholoog Cliff Arnall.

Ga door met lezen van "Het is vandaag Blue Monday"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
ECHTEN - Pieter van der Veen heeft de functie als wijkagent voor ons dorp overgenomen van Albertje Lensen. Pieter heeft een jarenlange ervaring in dit vak; zijn laatste werkgebied was de wijk Krakeel te Hoogeveen. Hij heeft naast Echten ook Ruinen en Ansen als werkgebied. De komende tijd hoopt Pieter ons dorp met haar bewoners beter te leren kennen, en hoopt dat inwoners hem weten te vinden als het om politiezaken gaat.

Ga door met lezen van "Kennismaking Wijkagent Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
IJHORST - In de kerk van IJhorst heeft een zeer talrijk publiek zaterdagavond genoten van het Nieuwjaarsconcert dat Wijker Kunst ten gehore bracht in samenwerking met het Vestibule-orkest. Het programma had de stad Wenen als thema, dus kwamen talrijke oude bekenden voorbij uit de bloeiperiode van de lichtklassieke muziek uit die stad.Boven: Huldiging Gerrit Zomer 50 jr. lid Mannenkoor Wijker Kunst Onder: Huldiging Grietje Bolling 50 jr. lid Vrouwenkoor Wijker Kunst

Ga door met lezen van "Verslag concert Wijker Kunst"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 94 artikelen)