'

Jan 31
ZUIDWOLDE – Zaterdagavond 24 maart vindt in de Hervormde Kerk in Zuidwolde The Passion plaats. Deze interkerkelijke muzikale voorstelling, vertolkt door een grote groep Zuidwoldigers, brengt het paasverhaal - analoog aan het bekende jaarlijkse live tv-uitzending The Passion - aan de hand van bekende liederen en een eigentijdse vertelling van het Bijbelse verhaal. De voorstelling begint om 19.00 uur en is gratis te bezoeken.Ga door met lezen van "The Passion op 24 maart in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
MEPPEL - Op zaterdagavond 17 februari 2018 treedt de Texelse zanger/gitarist /songwriter Jaap Dros om acht uur ‘s avonds op in Zael met klassiek gitarist en saxofonist Jan Kühne. Jaap treedt op met een nieuw eigen muzikaal, literair programma rond de bekende dichter J.C. Bloem en zelfgeschreven en gecomponeerde Engelstalige liedjes. Het programma duurt een kleine anderhalf uur en is voor zowel jonge als oude poëzieliefhebbers een absolute aanrader.

Ga door met lezen van "Jaap Dros zingt Bloem in Zael"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
Herinneringen uit de Veenkoloniën

DRENTHE - In het Drents Archief in Assen draait in de maand februari een film met interviews uit het project ‘Memory Lane door het Veen’ over herinneringen uit de Veenkoloniën. Drie Drentse bewoners vertellen over hun herinneringsplek. Op een ander scherm draait ‘Werken in het veen’ met originele films uit de jaren ‘30. De toegang is gratis. Beide films duren elk zo’n 30 minuten en zijn van 1 februari t/m 2 maart gratis te zien in het Drents Archief. De openingstijden zijn dinsdag t/m donderdag 10.00 – 17.00 uur en vrijdag 10.00 – 13.00 uur.


Ga door met lezen van "Films ‘Memory Lane door het Veen’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
REGIO - Vandaag hebben we een bijzonder fenomeen aan de hemel: een blauwe supermaan. Aan de andere kant van de wereld is het zelfs super blauwe bloedmaansverduistering. Woensdag 31 januari om 14:27 uur Nederlandse tijd is het volle maan. Het is de tweede keer in een maand tijd dat de maan totaal te zien is en daardoor spreken we van een blauwe maan. De blauwe maan wordt veroorzaakt door onze definitie van de kalender en kan alleen op de 30e 0f 31e dag van de maand plaatsvinden. De maan heeft dus zijn normale kleur en is woensdag niet blauw. Blauwe maan komt eens in de twee jaar en achtenhalve maand voor.

Ga door met lezen van "Blauwe supermaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WOLDEN - Is de gemeente de Wolden zich ervan bewust dat de aangekondigde gaswinning ernstige schade zal veroorzaken aan in infrastructuur en de gebouwen door gronddaling (50a75cm) en door aardbevingen grote technische en structurele schade zal ontstaan.

Ga door met lezen van "Ingezonden stuk: Gaswinning NAM"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden mocht donderdagmiddag de titel voor ‘Best Bestuurde decentrale overheid’ niet mee naar Zuidwolde nemen. Provincie Brabant ging er, tijdens het Binnenlands Bestuur event Kompas 2018, met de winst vandoor.

Ga door met lezen van "De Wolden grijpt naast titel ‘Best Bestuurde decentrale overheid’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
MEPPEL – Op de Osseweide in Meppel is van maandag op dinsdag rond middernacht brand ontstaan in een personenauto. De brandweer was snel ter plaatse maar de vlammen sloegen reeds uit de wagen. De auto moet dan ook als verloren worden beschouwd. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie onderzoekt de brand


Foto's: Arjan Tien - www.112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
Conservator Archeologie Drents Museum

DRENTHE - Met ingang van 1 februari 2018 financiert de Stichting Beringer Hazewinkel in samenwerking met de Rijkuniversiteit Groningen een 2-jarig opleidingstraject voor Conservator Archeologie Drents Museum. Gedurende deze periode wordt een talentvolle archeoloog onder leiding van ervaren conservatoren klaargestoomd voor het vak conservator. Voor dit opleidingstraject is Bastiaan Steffens (Emmen, 1988) geselecteerd.

Ga door met lezen van "Beringer Hazewinkel financiert opleidingstraject "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DE WIJK - Komt u eens langs op de maandagmorgen in De Havezate te De Wijk. Het is een spel voor iedereen. Jong en oud. Het gaat in hoofdzaak om de gezelligheid, om met elkaar die ballen op een mooie manier te laten rollen, waarbij hilarische momenten kunnen ontstaan. Heeft u nog nooit van koersbal gehoord, dan is het hoog tijd dat u even poolshoogte komt nemen hoe het er toegaat en wat het inhoud!!

Koersbal (8)A

Ga door met lezen van "Koersbal en Bingo in De Havezate zijn weer begonnen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
RUINERWOLD - Het 24e stratenzaalvoetbal in Ruinerwold toernooi zit er weer op. Afgelopen zaterdag speelden 6 ploegen in de finale om de eer zich een jaar lang kampioen te mogen noemen. 5 teams die redelijk aan elkaar gewaagd waren en 1 team wat daar flink bovenuit stak.

Ga door met lezen van "Stratenzaalvoetbal Ruinerwold zit er weer op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINERWOLD - Na een flinke winterstop vol zaal- en oefenactiviteiten mocht Ruinerwold zondag de competitie weer hervatten. Het heeft de winter prima weten door te komen door een plek in de halve finale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi te bereiken en door oefenduels tegen Wacker (6-2 winst) en FC Meppel (5-1 verlies) af te werken.

Ga door met lezen van "Ruinerwold verliest terecht van VKW"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINERWOLD - KIOS en hoofdtrainer Rob Verra hebben in goed overleg besloten om na dit seizoen niet verder met elkaar te gaan. De korfbalclub en de trainer verschillen in de korfbalopvatting en hebben besloten om na dit seizoen ieder zijn eigen weg te vervolgen.

Ga door met lezen van "Trainer Rob Verra en KIOS na dit seizoen niet verder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
ZUIDWOLDE – Marianne Bulder van Orthomoleculaire kPNI Praktijk Prosit! houdt zaterdag 3 februari de themabijeenkomst Mens! Goed bij je Hoofd over voeding in relatie tot een gezonde hersenstofwisseling. Ze besteedt speciale aandacht aan ‘hoofdzaken’ als depressie, autisme en ADHD. De bijeenkomst is van 10.00 tot 12.30 uur in gezondheidscentrum ’t Wheemhuus in Zuidwolde en kost € 15. Aanmelden kan op gezondheid@praktijkprosit.nl of via tel. 06 - 41 88 1111.
Ga door met lezen van "Themabijeenkomst Voeding en de invloed op onze hersenen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
HOOGEVEEN - Op dinsdag 6 februari vindt voor de achtste keer het Soroptimist Kinderfilmfestival plaats. De Vue Bioscoop in Hoogeveen is dan gevuld met meer dan 1000 kinderen van het basisonderwijs uit Hoogeveen en omgeving. Het Kinderfilmfestival heeft elk jaar als thema de Rechten van het Kind en wordt georganiseerd door Soroptimistclub De Reestlanden.

Ga door met lezen van "Programma Filmfestival voor Kinderen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINERWOLD - Zaterdagavond stonden De Waterpoort en KIOS in de sporthal van Sneek tegenover elkaar. Het is voor de tweede keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten dit zaalseizoen. 19 november jl. won KIOS is eigen huis met 35-26 van de Sneekers. Een doelpuntrijk festijn wat wellicht een voorbode is voor deze wedstrijd.

Ga door met lezen van "Een lekkere overwinning voor KIOS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINEN - Rune op de Bühne heeft zaterdag de jaarlijkse uitvoering gehouden in Buitencentrum de Poort in Ruinen. Het was een volle bak. ROB speelde dit keer het stuk Dorpsbelangen.


Bekijk alle foto's Jans Schulting

Ga door met lezen van "Volle bak bij uitvoering Rune op de Bühne "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
REGIO - Op maandag 5 februari 2018 zal de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” worden gehouden. Het begint om 20.00 uur bij KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Na de pauze geeft oud-plaatsgenoot Martijn Bunskoek een presentatie. Bunskoek gaf ruim 5 jaar geleden voor deze vereniging ook een presentatie over Rottumeroog. Deze keer zal Bunskoek de vogeltelling in Iran behandelen.
Zowel leden als niet-leden zijn weer van harte welkom bij KroKo MultiPunt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
KOEKANGE - Daarom vragen wij mensen die het leuk lijkt om te gaan korfballen! Momenteel spelen wij met twee teams op zondag en één midweek team. We zijn op zoek naar zowel dames als heren om onze twee teams op zondag én ons midweek team aan te vullen. Op het veld zijn de trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond.


Ga door met lezen van "Korfbalvereniging KIA zoekt naar nieuwe leden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
RUINERWOLD - Zaterdag 10 februari 2018 organiseert de belangenvereniging Oosteinde en de speeltuinvereniging 'Oenze Speulplekke' in samenwerking met de kinderen van OBS de Wezeboom een oud ijzer actie. Het doel van deze actie is om geld in te zamelen voor het onderhoud van het multifunctionele speelveld aan de Schoolstraat.

Ga door met lezen van "Oud ijzeractie"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 8, totaal 156 artikelen)