'

Jan 18
van keukenkast tot kabinet

DRENTHE - Bijna iedereen is nieuwsgierig naar het verborgen verleden van zijn eigen familie. Het Drents Archief organiseert daarom op zaterdag 27 januari alweer voor de vierde keer de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis. Afgelopen jaar zijn de akten van alle Drentse notarissen vanaf 1811-1860 gedigitaliseerd.

Ga door met lezen van "Dag van de Drentse Familiegeschiedenis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
DE WIJK - De kinderen die gebruik maken van de opvang van IKC de Horst kunnen om de 6 weken terecht bij kapster Cindy Luchies. Cindy heeft kort geleden haar eigen salon geopend in De Wijk. Dinsdag 16 januari was het de eerste keer dat ze op school kwam knippen. Cindy kon gelijk een hele middag aan de slag! Kinderen waren erg enthousiast en vonden het geen probleem om plaats te nemen op de stoel. IKC de Horst is erg blij met deze samenwerking. De volgende keer dat Cindy weer komt knippen is op dinsdag 20 februari.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
DRENTHE - In de serie Te Gast in het Drents Museum geeft Mirjam Westen (conservator Museum Arnhem) op zondag 28 januari 2018 een lezing bij de tentoonstelling Bilder Bergen van de Duitse kunstenaar Rosa Loy. Westen gaat in haar lezing in op het verhalende karakter binnen Loy’s oeuvre. De lezing begint om 14.00 uur in de Statenzaal van het museum en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Soft power: lezing Mirjam Westen over Rosa Loy "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
RUINERWOLD - Tijdens de jaarvergadering van de Vrouwen van Nu in Ruinerwold op dinsdag, 16 januari 2018 werden er verschillende jubilarissen gehuldigd, waaronder: Annigje Pot-Bralten die al 65 jaar lid was! (helaas kon ze door ziekte niet op de avond aanwezig zijn)Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu Ruinerwold verslag jaarvergadering"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
‘d, t of dt?’ Een probleem? Géén probleem!

KOEKANGE - Is het nu met een ‘d’, ‘dt’, of een ‘t’? Je wilt een bericht maken voor een nieuwsbrief of op Facebook, notulen schrijven, een app versturen of een mail. Maar je twijfelt over de schrijfwijze van het werkwoord. Je wilt je kind graag helpen met de werkwoordspelling, maar weet zelf niet hoe het moet!

Ga door met lezen van "Cursus ‘Werkwoordspelling’ voor volwassenen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
RUINERWOLD - De contributie voor de Tuinkring Ruinerwold wordt altijd opgehaald door Geuzien Remmelts en Jan Eggink. Laatstgenoemde heeft echter aangegeven hiermee te willen stoppen, vandaar dat voor hem naar een opvolger werd gezocht.

Ga door met lezen van "Bewoners van het Thomashuis gaan contributie ophalen"

Geplaatst door B S

Tweet This!