'

Feb 15
KOEKANGE - Op donderdag 8 maart wordt voor de zesde maal een rond de tafel gesprek georganiseerd door Welzijn de Wolden en de Belangenvereniging Koekange en omgeving. De Belangenvereniging heeft in de periode 2009-2010 de dorpsvisie ontwikkeld. Dat is alweer goed 8 jaar geleden. Ondertussen is Koekange veranderd, maar ook onze gemeente De Wolden. In het verlengde van de dorpsvisies is door de gemeente een fonds ingesteld 'Initiatiefrijk De Wolden'. Het fonds heeft geld beschikbaar voor burgerinitiatieven.

Ga door met lezen van "Rond de tafel gesprek in dorpshuis De Schakel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
RUINEN - Op vrijdagavond 23 februari geeft Dr. Arie Koster een presentatie over de honingbij, de wilde bij en de plaatsing van bijenvolken in natuurgebieden in Zaal Kuik in Ruinen. Dit thema staat de laatste tijd erg in de belangstelling. Tegen de achtergrond van de ondertekening van de Nationale Bijenstrategie en het feit dat alle soorten bijen en hommels het moeilijk hebben in Nederland. omdat er op het platteland voor de bijen weinig meer te halen is vindt de bijenhouders vereniging Ruinen en Omstreken het van belang een dergelijke avond te organiseren.

Ga door met lezen van "Presentatie Dr. Arie Koster over de honingbij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
DRENTHE - Collages maken in de stijl van Andy Warhol, op de foto met een klassieke Amerikaanse oldtimer of dichten op muziek bij het werk van Edward Hopper? Het zijn maar een paar van de activiteiten tijdens de Familiezondag The American Dream op zondag 25 februari. De familiezondag is leuk voor jong en oud. De activiteiten vinden plaats tussen 13.00 en 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor bezoekers met een kaartje van het Drents Museum. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang!

Ga door met lezen van "Twisten en Pop Art maken op Familiezondag in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
ECHTEN - Op de school in Echten werd gisteren niet gestaakt maar gebouwd! Tijdens de noordelijke stakingsdag werd er volop gebouwd in Echten bij OBDS 't Echtenest. Echte houten chillhokken, huizen, bunkers,enz werden uit de grond gestampt. Het was een gezellig drukke ochtend waarbij het leerlingaantal verdubbeld was. Zodat de weide omgeving mooi heeft gezien waar 't Echtenest toe in staat is! Deze actie van een kleine school uit een klein dorp, heeft maar mooi het landelijk nieuws gehaald! Een dikke pluim voor de kinderen, leraren, ouders en andere vrijwilligers!


Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
DRENTHE - De Drentse literatuur kent veel schrijvers die zich hebben gewijd aan het ‘navertellen’ van Drentse volksoverleveringen. Literatuurhistoricus Henk Nijkeuter vertelt op vrijdag 23 februari in het Drents Archief over de achtergronden en inhoud van bekende en minder bekende Drentse legenden, sagen en volksverhalen.

Ga door met lezen van "Lezing Drentse Sagen, Legendes en Volksverhalen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
ZUIDWOLDE – Donderdag 15 Februari verzorgt Innerbalance by Corina een informatieavond voor iedereen die energiek de lente door wil komen. Holistisch schoonheidsspecialiste Corina Dekker vertelt wat je zelf kunt doen aan veelvoorkomende klachten gerelateerd aan de functie van lever en galblaas. De bijeenkomst is na aanmelding gratis te bezoeken en vindt plaats in Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus in Zuidwolde, van 20.00 tot 22.00 uur.
Ga door met lezen van "Informatieavond: Energiek de lente in"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
RUINEN/ZUIDWOLDE - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen op de donderdagen 8 en 22 maart en 5 en 19 april terecht in de Bibliotheek Zuidwolde. Samen met Welzijn De Wolden biedt de bibliotheek gratis belastingspreekuren om mensen te ondersteunen. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor niet Bibliotheekleden.

Ga door met lezen van "Bibliotheek De Wolden helpt bij belastingaangifte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
RUINERWOLD - Helaas waren de schooldeuren op de Dissel gisteren gesloten, maar zoals de actie van de leerkrachten vandaag in werd gezet is er gevraagd om begrip; uit liefde voor ons onderwijs, uit liefde voor goed onderwijs voor onze kinderen. Vandaar dat bij alle kinderen van de Dissel een kaartje op de mat lag met een liefdevolle tekst.

Geplaatst door B S

Tweet This!