'

Feb 25
RUINERWOLD - Vanmiddag heeft Kios 1 middels een inhaalwedstrijd de tweede plaats in de poule overgenomen van Phoenix. Door een nipte overwinning op Refleks is het een plekje gestegen.

Ga door met lezen van "Weer een buzzerbeater bezorgt Kios de overwinning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WOLDEN - We hebben een nieuwe milieustraat en daar zijn we trots op! Daarom nodigen we alle inwoners uit om op zaterdag 3 maart een kijkje te komen nemen op de milieustraat. Om 10.00 uur wordt de milieustraat geopend met een officiële handeling door de wethouder. Daarna is er voor jong en oud gelegenheid om een kijkje te nemen. Ook zijn er diverse partners die informatie geven over afval, recycling en duurzaamheid. Want daar draait het uiteindelijk om op de milieustraat! De open dag is van 10.00 tot 13.00 uur aan de Slagendijk 11 in Zuidwolde.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINERWOLD - Het nieuwe seizoen van Rederijkerskamer UDI staat voor de deur. Sinds januari zijn de spelers twee keer in de week druk aan het repeteren met het blijspel: “ ’n Klap van de meul“. Dit blijspel bestaat uit drie bedrijven en is geschreven door Otto Schartz en Carl Mathern en overgezet naar algemeen dialect door Ben ten Velde. De regie is in handen van Geesje Stapel en Janny Timmerman is de souffleur.

Ga door met lezen van "UDI al druk aan het repeteren voor blijspel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINEN - Dinsdag 27 februari draagt wethouder Jan ten Kate de historische wegenwals ‘Olde Berend’ van de voormalige gemeente Ruinen, over aan de historische vereniging Ruinen. De wegenwals krijgt, na 80 jaar gemeentelijke dienst, een plek bij de museumboerderij Het Pasmanshuus in Ruinen.

Ga door met lezen van "Overdracht wegenwals Ruinen aan historische vereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINEN - Op dinsdagmiddag 13 maart start de Klik & Tik cursus, de cursustijd is van 14.15-16.15 uur. Deze computercursus is voor mensen die nog niet wegwijs zijn op het internet en dat wel graag willen worden. Daarna volgen nog vijf dinsdagmiddagen cursus. In de cursus wordt geleerd gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer, zoals een tekst maken, e-mailen, websites bekijken en hoe je bestanden kunt downloaden. De cursus zal in de bibliotheek plaatsvinden.

Ga door met lezen van "Twee gratis computercursussen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINERWOLD - Een volgend doel van de werkgroep Ruinerwold Energie Neutraal is behaald. Het oprichten van een energiecoöperatie die Ruinerwold energieneutraal moet gaan maken. Op 21 februari ondertekenden vertegenwoordigers van de werkgroep bij Stotijn Notariaat in De Wijk de oprichtingsakte. De werkgroepleden vormen het nieuwe bestuur en gaan aan de slag met het plan van aanpak dat klaarligt.

Ga door met lezen van "Coöperatief Ruinerwold Energie Neutraal van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DRENTHE - De Asser fotograaf Harry Cock (1952) ontvangt op 9 april de Grote Culturele Prijs van Drenthe. Dat maakten gedeputeerde Cees Bijl en juryvoorzitter Bert Naarding gisteren bekend. Harry Cock ontvangt de prijs voor zijn omvangrijke en kwalitatief indrukwekkende oeuvre van portretten, industriële foto's, stillevens en beelden van architectuur, landschappen en het dagelijks leven.

Ga door met lezen van "Fotograaf Harry Cock wint de Grote Culturele prijs van Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!