'

Mrt 31
DE WIJK - De eerste maandag van de maand is Paasmaandag. Daarom is de Antrappers maandvergadering van april is verzet naar dinsdag 3 april. Dit keer op een dinsdag, zodat de toerrijders na de Dinsdagavondrit ook een keer kunnen aansluiten en hun wensen op tafel kunnen leggen voor het komende toerseizoen. Het bestuur begint om 20.00 uur, waarna alle leden om 21.00 uur in Café De Wiekslag kunnen aansluiten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
REGIO - Ga jij deze zomer, om wat voor reden dan ook, niet op vakantie? Meld je dan aan voor het Sport- en Cultuurkamp 2018 van 20 t/m 24 augustus. Door meer in te zetten op de begeleiding van deze week kunnen de deelnemers dit jaar weer blijven overnachten.

Ga door met lezen van "Inschrijving Sport- en cultuurkamp"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DE WIJK - Op woensdagmiddag 18 April organiseren de vrijwilligers van Welzijn voor Ouderen een gezellige middag voor u, in de Havezate te De Wijk. Wij hebben een leuke quiz, met daarnaast een optreden van de heer J. Tijink. Er is een loterij met weer mooie prijsjes en prijzen. De loten kunt u kopen die middag in de zaal.

Ga door met lezen van "Gezellige middag voor Ouderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DRENTHE - In het Drents Archief in Assen draait in de maand april de film “Drenthe, back to the sixties”. De naoorlogse jaren waren een roerige tijd waarin alles leek te veranderen: het straatbeeld, de muziekcultuur, de komst van nieuwbouwwijken en industrialisatie. De compilatie uit het filmarchief toont een mooi overzicht van de bedrijvigheid in onze provincie halverwege de twintigste eeuw. De film duurt zo’n 20 minuten en is van dinsdag 3 april t/m vrijdag 27 april doorlopend en gratis te zien in het Drents Archief. De openingstijden zijn dinsdag t/m donderdag 10.00 – 17.00 uur en vrijdag 10.00 – 13.00 uur.

Ga door met lezen van "Gratis themafilm: ‘Drenthe, back to the sixties’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DE WIJK - Cas, Teun, Edwin en Eugene uit De Wijk gaan op 7 juni de Alpe d'Huzes beklimmen en hun bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Ze doen dit ieder met hun eigen motivatie in het team 'De Drentse mannen met de Hamer.'Ga door met lezen van "Fietsen in de strijd tegen kanker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
RUINERWOLD - In samenwerking met het Huus van de Taol treden vrijdagavond 20 april het schrijverspaar Marga Kool en Jan Veenstra en zangeres Annemiek Drenth voor u op. Marga Kool en Jan Veenstra schrijven samen een wekelijkse column in het Dagblad van het Noorden.

Ga door met lezen van "Streektaolaovend bij Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
ZUIDWOLDE - De verenigingen uit Zuidwolde zijn druk bezig om hun sporten te promoten deze weken. De verenigingen worden, waar nodig, ondersteund door de sportfunctionaris. Zo was er op 7 maart het schoolvolleybal toernooi georganiseerd door VCZ. In totaal waren er ruim 150 enthousiaste deelnemers. Op 27 april, Koningsdag, zal weer het traditionele schoolvoetbal toernooi plaatsvinden georganiseerd door JVZ. Ook Tennisschool Kilian zal binnenkort weer starten met kennismakingslessen op de tennisbanen van TC Suthwalda. Aan de aller jongsten wordt ook gedacht, ZKC organiseert dit jaar weer de Giga Kangoeroedag op 12 april.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
ZUIDWOLDE - Met een schenking en subsidieverlening vanuit het gemeentelijke fonds Initiatiefrijk De Wolden lijkt de molen van Zuidwolde gered. Stichting De Meule van Wassens heeft afgelopen week met de huidige eigenaar overeenstemming bereikt over de koop van de molen in het hartje van Zuidwolde. In april zal de notariële overname plaatsvinden. De stichting kan daarmee de plannen voor restauratie van de molen doorzetten.


Ga door met lezen van "Overeenstemming over verkoop molen Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
ECHTEN - Zoals iedereen misschien wel weet was de landelijke zwerfvuildag/opruimdag afgelopen zaterdag. In Echten is er altijd van alles te doen en daarom is de opruimdag in Echten iets later. Ook dit jaar willen we met alle schoolkinderen en hopelijk zoveel mogelijk volwassenen ons mooie dorp gaan vrijmaken van zwerfvuil en wel op vrijdag 6 april om 13.30 uur (verzamelen bij school).

Ga door met lezen van "Zwerfvuilmiddag Echten op 6 april"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WOLDEN - Op vrijdag 13 april om 19.00 u. is het zover! De vierde editie van de Wolden’s got talent wordt gehouden in ‘t Neie Punt in Ruinen. Er staan 12 acts op het programma, waarin 29 kinderen hun best gaan doen om het publiek te vermaken met hun act.Ga door met lezen van "De Wolden’s Got Talent"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WIJK - 24 uurs opvang Vrijheid in Christus in De Wijk heeft dit jaar weer een Open Dag op zaterdag 31 maart. De boerderij van de opvang, 'De Belofte' is dan te bekijken en de medewerkers staan u graag te woord om wat over de opvang en het leven op de boerderij te vertellen.

Ga door met lezen van "Open Dag V.I.C."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WIJK - Medewerkers van Coop Dunnink hebben met veel plezier een Paas broodmaaltijd georganiseerd in het verzorgingstehuis Dunninghe. De broodmaaltijd viel erg in de smaak bij de bewoners.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WOLDEN - Alle inwoners van De Wolden krijgen komende week een open brief van de nieuwe gemeenteraad. Dat is besloten in de eerste raadsvergadering van de nieuwe raad op donderdag 29 maart. Na de installatie van de gemeenteraad debatteerden de raadsleden met elkaar over het Raadsbreed programma ‘Samen Verantwoordelijk’.

Ga door met lezen van "Nieuwe raad De Wolden stuurt open brief aan inwoners"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DRENTHE - Het Drents Museum heeft een topstuk van de Nederlandse kunstschilder Jozef Israëls verworven. Het schilderij kon dankzij de Stichting Vrienden van het Drents Museum worden aangekocht. Het meesterwerk wordt toegevoegd aan de Drentse Meestercollectie en is vanaf donderdag 29 maart 2018 in het museum te zien.

Ga door met lezen van "Drents Museum verwerft topstuk van Jozef Israëls "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
Inwoners hebben weer mooie plannen voor vrijwilligerswerk en ontmoeting

Kringloopwinkel Ruinerwold/Koekange
RUINERWOLD - De Kringloopwinkel in Ruinerwold is nu nog gehuisvest in een oud pand aan de Hoge Akkers. Dit pand verkeert in zeer slechte staat en voldoet niet meer. Vrijwilligers kunnen er niet meer verantwoord werken.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Initiatiefrijk De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WOLDEN - In gemeente De Wolden wordt breed ingezet op onder meer de stimulering van sportdeelname. Een deel van de kinderen wordt hier echter niet voldoende mee bereikt of ondervindt drempels om structureel te gaan sporten.
Sport JIJ ook? wordt uitgevoerd door sportfunctionarissen in samenwerking met het onderwijs en jongerenwerk.

Ga door met lezen van "Goede resultaten tijdens ‘Sport JIJ ook?’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINERWOLD - Mijn naam is Hilde Tabak (23) en ik ben sinds kort mijn eigen gastouderopvang aan huis begonnen in mijn geboortedorp Ruinerwold. 2,5 jaar geleden ben ik geslaagd voor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerkster niveau 4. Daarna ben ik gelijk 2 jaar aan het werk gegaan in de kinderopvang. Afgelopen jaar ben ik gastouder geweest bij kinderen aan huis. Dit beviel goed maar ik vind het ook een leuke uitdaging om dit bij mij zelf te mogen doen.


Ga door met lezen van "Gastouderopvang Hi Ha Hilde van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINERWOLD - Om goed voorbereid aan de start van de vierde MTB Streetrace Ruinerwold te verschijnen, organiseert MTB Streetrace Ruinerwold in samenwerking met Reinders Wielersport op zaterdag 21 april een MTB clinic voor jeugd t/m 14 jaar. Deze clinic is bedoeld voor jongens en meiden die nog niet veel ervaring hebben op de mountainbike.

Ga door met lezen van "MTB clinic"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DE WIJK - Ook dit jaar is er weer het traditionele paasvuur op eerste paasdag, zondag 1 april 2018 om 20.00 uur. Het paasvuur vindt plaats op het grasland van de familie J.M Smid aan de Commissieweg in De Wijk. (naast kinderdagverblijf de Boerderij) Dit wordt mogelijk gemaakt door de Stichting de Wiek Actief.

Paasvuur (3)A

Ga door met lezen van "Snoeihout inbrengen voor Paasvuur De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 213 artikelen)