'

Mrt 1
DRENTHE - In het kader van de tentoonstelling ‘The American Dream’ in het Drents Museum geeft het Drents Archief met deze nieuwe filmcompilatie met beelden van 1945-1985 een eigen invulling aan ‘De Drentse droom’. De decennia na de Tweede Wereldoorlog was een periode van wederopbouw en optimisme, een periode waarin ‘de Amerikaanse droom’ geïmporteerd werd en deels ook ‘de Drentse droom’ werd.

Ga door met lezen van "Film: De Drentse Droom in première "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
RUINERWOLD - De Tuinkring Ruinerwold houdt op woensdag 7 maart 2018 om 19.30 uur haar jaarlijkse ledenvergadering in Dorpshuis ‘De Buddingehof’. Aansluitend aan de vergadering wordt er om ongeveer 20.30 uur een presentatie gehouden door Dhr. Peter van ’t Rood over Bodemleven, het thema voor 2018. Peter is voorzitter van ‘Groei en Bloei’ afdeling Meppel. Voor deze lezing zijn ook niet-leden en belangstellenden van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
REGIO - Ze zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving en zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 357 soorten is bedreigd. Om de wilde bijen te ondersteunen organiseren Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer Drenthe in samenwerking met Nederland Zoemt op 9 en 10 maart de Bijenwerkdag.

imker1A
Foto: Roel Broekman

Ga door met lezen van "Kom in actie op de Bijenwerkdag "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
DE WOLDEN - De sportfunctionarissen ondersteunen besturen, commissies en kader van sportaanbieders door trajectondersteuning op maat en centrale bijscholingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de themabijeenkomst ‘Gedrag (g)een probleem’. 33 trainers van verschillende verenigingen uit De Wolden en Hoogeveen hebben deelgenomen aan een workshop over het omgaan met jongeren met gedragsproblemen. De trainers hebben geleerd hoe je probleemgedrag tijdens de sport kunt voorkomen en wat je moet doen wanneer het toch mis gaat. Een goede stap richting het bevorderen van een veilig sportklimaat voor trainers en kinderen.

Geplaatst door B S

Tweet This!