'

Mrt 3
RUINERWOLD - De brandweer moest er vanmiddag rond 16.30 uur aan te pas komen om een bermbrand te blussen aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold. Deze brand ontstond door drie kinderen die daar met vuur speelden. Door de wind verspreidde het vuur zich razendsnel. De brandweer met drie blusauto's had het vuur snel onder controle.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
DRENTHE - Bezoekers kunnen op vrijdagmiddag 9 maart deelnemen aan een rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het Drents Archief. Van de supermoderne entree via het monument uit 1901 tot de middeleeuwse kloostergang. De rondleiding wordt gegeven van 14.00-14.30 uur. Na afloop is er gelegenheid de film van de maand te bekijken in de Digilounge. In maart is dat “Vrouwen kiezen”, een film over 100 jaar vrouwenkiesrecht met beelden uit de drie noordelijke archieven. Deelname is gratis.

Ga door met lezen van "Rondleiding door controversieel en monumentaal archiefgebouw"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
ZUIDWOLDE - In april 2013 heeft de gemeenteraad besloten om het vak met de oudste graven op de begraafplaats in Zuidwolde (vak K) vrij te maken voor nieuwe graven. Het gaat om ruim 400 graven waarin tussen 1932 en 1970 is begraven. Ter voorbereiding hierop staan vanaf maart bij het betreffende deel van de begraafplaats in Zuidwolde bordjes waarop hiervan melding wordt gemaakt.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Grafruiming begraafplaats Zuidwolde in 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
OOSTEINDE - Op 21 maart komt Louis Zeegers een lezing geven over de ziekte van Lyme. Een tekenbeet van een besmette teek kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van het slachtoffer. De ziekte lijkt steeds vaker voor te komen. Om een besmetting te voorkomen is op de juiste manier handelen belangrijk. We willen iedereen de kans geven om na deze avond goed geinformeerd te zijn.

Ga door met lezen van "Lezing over Lyme bij Vrouwen van Nu Oosteinde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
RUINEN - Veel wielersporters zien er al weer naar uit, op zondag 4 maart 2018 wordt de MTB Marathon van Ruinen gehouden. De start is zoals altijd bij sporthal “De Marse” aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht blijft groeien, en WTC Ruinen doet er alles aan om ook dit jaar er weer een geslaagd evenement van te maken.


Ga door met lezen van "MTB Marathon van Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
IJHORST - Op maandag 5 maart 2018 wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” gehouden. Aanvang is om 20.00 uur en de plaats is KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 te IJhorst.

Ga door met lezen van "Algemene ledenvergadering Natuurbeschermingsvereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!