'

Mrt 5
DE WIJK - Korfbalvereniging RoReKo de Wijk/IJhorst en Welkoop de Wijk organiseren dit jaar weer een potgrondactie. Evenals vorig jaar wordt de ( Welkoop RHP Potgrond 40 lt.) verkocht. Per zak € 5,00 en 3 zak voor € 12,00 En gedroogde koemest (Welkoop 25 Lt.) van een eerste klasse kwaliteit, voor maar € 14,00 per zak, door ons aan huis bezorgd. (dus zelf geen gezeul met de zakken potgrond)

Ga door met lezen van "Potgrondactie Korfbalvereniging RoReKo de Wijk/IJhorst."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
ZUIDWOLDE - Veertig jaar is Jurrie Veldman (62) uit Zuidwolde in dienst als automonteur bij autobedrijf Bijker in Staphorst. Als datum wordt 1 maart aangehouden. ‘De exacte datum is niet meer precies te achterhalen. Dat komt omdat ik destijds werkzaam was bij een ander autobedrijf in de regio. Ik werd door hen uitgeleend omdat Bijker Subaru dealer was. Net als het bedrijf waar ik toen werkte. Ben hier blijven hangen omdat ik het zo naar de zin had . En dat is nog steeds zo´.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jurrie Veldman 40 jaar in dienst bij autobedrijf Bijker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
DE WOLDEN - Als het vriest dan zijn de afvalcontainers moeilijker te legen, omdat het afval is vastgevroren.

1.Zet uw container de nacht vóór de inzameling in de berging of garage. Hierdoor is de kans veel kleiner dat het afval tijdens de lediging blijft vastzitten. Zet uw container wel vóór 7.00 uur ‘s ochtends aan de straat.
2.Zet de container bij aanhoudende vorst zowel overdag als ‘s nachts binnen. Als dat niet mogelijk is, zoek dan een ander beschut plekje, bijvoorbeeld onder een afdak of uit de wind tegen een muur.
3.Als de container leeg is, kunt u een dunne krant of kartonnen eierendoos op de bodem van de container leggen. Dit neemt het vocht op en voorkomt het vastvriezen van afval.
4.Gooi het afval niet te nat in de container. Laat het afval uitlekken voordat het in de container gaat. Hoe minder water erin zit, hoe minder kans op bevriezing.
5.Steek eventueel met een schoffel of schop het afval langs de wanden een beetje los.
6.Ontdooi vastgevroren afval in de container niet met zout of antivriesmiddel. Dit verstoort namelijk het composteringproces en antivriesmiddelen zijn bovendien schadelijk voor het milieu.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
ZUIDWOLDE - Bij een ongeval met een paard op de Oosterweg in Zuidwolde is zondag een ruiter ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer dan van het paard was gevallen kreeg tijdens zijn val het paard boven op zich en raakte hierbij ernstig gewond. De trauma helikopter kwam ter plaatse voor assistentie. Het slachtoffer is met spoed onder begeleiding van een politie auto naar het ziekenhuis gebracht.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
DRENTHE - Zangeres Janet Emmelkamp en pianist Gerard van der Laan vestigen op zondag 11 maart de aandacht op de muziek van een heel bijzondere man onder de componisten van de vroege twintigste eeuw: Kurt Weill, die de Europese verschrikkingen verruilde voor de belofte van de American Dream. In het programma, met ook stukken van Weills tijdgenoten zoals George Gershwin en Cole Porter, reizen we van Duitsland via West-Europa naar Amerika. Het concert start om 14.30 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum. Vol=vol.

Ga door met lezen van "Concert ‘Kurt Weill ontdekt Amerika’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!