'

Mrt 12
REGIO - Door een laat bezoek van Koning Winter aan het land kreeg Ruinerwold twee weken de tijd om zich in alle rust voor te bereiden op één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De derby tegen Zuidwolde stond namelijk op het programma. Niet alleen een wedstrijd waarin Ruinerwold zich wil bewijzen ten opzichte van streekgenoot Zuidwolde, maar ook een wedstrijd waarin drie broodnodige punten voor lijfsbehoud op het spel stonden.

Ga door met lezen van "Ruinerwold stelt orde op zaken tegen Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
HOOGEVEEN – Op de met stoplichten beveiligde kruising Schutstraat met de op en afrit A28 in Hoogeveen zijn twee personenauto’s ongelukkig met elkaar in aanraking gekomen. Door een voorrangsfout botsten de auto’s ter hoogte van de Mc Donalds boven op elkaar. Een deel van de kruising raakte door het ongeval versperd. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen en te helpen het ongeval op papier te zetten.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
DRENTHE - Dat is de titel van een onderwijsproject voor leerlingen in het Drentse basisonderwijs. Tien Drentstalige historische verhalen vergroten het leesbegrip van de kinderen. Het project is een initiatief van het Huus van de Taol en stichting STiP (Streektaol in Projecten).

Ga door met lezen van "Echt Waor? Echt Waor!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
DE WOLDEN - Donderdagavond 15 maart gaan de lijsttrekkers van Gemeentebelangen, VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie en GroenLinks met elkaar in debat. Het slotdebat wordt live uitgezonden door StreekTV en via live stream. Het debat vindt plaats onder leiding van Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut en bedenker van het Carré-debat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.Ga door met lezen van "Verkiezingsavond #dewoldenstemt met slotdebat en kraampjesmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
ECHTEN - Ben jij wel eens in Ierland of Schotland geweest? En heb je ademloos naar de muzikanten in de pub geluisterd? De fluit en viool werden door de gitaar begeleid. Je zag iemand op de gitaar spelen maar je herkende de akkoorden niet. Grote kans dat de gitarist in een andere stemming speelde, namelijk in DADGAD-stemming. Met DADGAD-stemming gaat er een wereld voor je open. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging op gitaargebied? Op 23, 24 en 25 maart organiseert Studiokleinkunst een meerdaagse cursus DADGAD. Een welkome aanvulling op je 'normale' gitaarspel.

Ga door met lezen van "Cursus Gitaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
DE WIJK - Zouden die vijftien man die op 28 april 1898 de muziekvereniging Apollo hebben opgericht, ooit hebben kunnen bedenken dat 120 jaar later het kleine korps van toen, nog steeds springlevend is en sinds 1958 het predicaat Koninklijk heeft gekregen. Met deze vraag opende voorzitter Lambert Vos zaterdagavond het jubileum voorjaarsconcert van de Koninklijke muziekvereniging Apollo in de sporthal te De Wijk waaraan afwisselend alle geledingen van de vereniging mee werkten.


foto: Hilde Schreur

Ga door met lezen van "Apollo springlevend tijdens Jubileumconcert"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
RUINERWOLD - Zondagmiddag was het treffen tussen KIOS 1 en Apollo 1 een wedstrijd om des keizers baard. Beide ploegen speelden nergens mee om, maar waren het wel verplicht aan het toch in grote aantallen aanwezige publiek om er een mooie pot van te maken.

Ga door met lezen van "KIOS laat het in de tweede helft liggen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
DE WIJK - Grietje Westerbeek mag zich een jaar lang de beste ballenbakker van De Wijk noemen. De jury oordeelde zaterdag dat haar gehaktbal de beste was tijdens de gehaktballenwedstrijd in De Wijk. Maar liefst twaalf personen doken de keuken van de Havezate in om de jury een lekkere gehaktbal voor te schotelen.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Grietje Westerbeek maakt de lekkerste gehaktbal"

Geplaatst door B S

Tweet This!