'

Mrt 14
RUINERWOLD - Sempre Sereno doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Ons doel is om geld te verdienen voor lichtgewicht instrumenten zodat de jeugdleden ook mee kunnen lopen op straat. Op deze manier hopen wij ons vaker te kunnen laten zien in het dorp. Stemmen kan als u lid bent van de Rabobank, van 15 t/m 31 maart. Meer informatie over het stemmen ontvangt u als lid via de bank.
Ga door met lezen van "Stem op Sempre Sereno!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
DE WOLDEN - Het evenementenseizoen is in volle gang. Wethouder Mirjam Pauwels: “Met CH De Wolden, de Oldtimerdag, Monsters of Rock Veeningen, het Smaakmakersfestival, de Lummeldagen en vele andere evenementen maken we ons op voor een bruisende zomer. Ook dit jaar hopen we weer veel inwoners, toeristen en bezoekers uit de regio te mogen verwelkomen.”

Ga door met lezen van "De Wolden maakt zich met vele evenementen op voor bruisende zomer "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
RUINERWOLD - Inwoners van Ruinerwold kregen dinsdag een effectief lesje in samenwerken. Tjalling van den Berg van ECO-coachen Heerenveen was daarvoor uitgenodigd door het platform Ruinerwold Onderneemt. Doel van deze avond was om te kijken hoe ondernemersvereniging, en (sport) verenigingen in een dorp elkaar kunnen versterken. Hiervoor waren bestuursleden van alle verenigingen uitgenodigd.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ruinerwold krijgt effectief lesje in samenwerken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
DRENTHE - Tachtig procent van onze eetbare gewassen is voor bestuiving afhankelijk van de wilde bij. Zonder bestuiving door bijen zullen er geen aardbeien, tomaten of appels meer in de supermarkt liggen. De bij is dus onmisbaar, maar het kleine beestje is in gevaar. Maar liefst de helft van alle 358 Nederlandse bijensoorten is bedreigd. Daarom staken meer dan 500 vrijwilligers afgelopen vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens de Bijenwerkdag. Deze dag is een initiatief van Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer Drenthe, in samenwerking met NLDoet! en Nederland Zoemt. Op zeventien locaties in de provincie werden bijenhotels gebouwd, open zandplekken gecreëerd en steilwandjes aangelegd.

Ga door met lezen van "Ruim 500 vrijwilligers geven de bij steuntje in de rug"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
DRENTHE - Landschapsbeheer Drenthe organiseert op 31 maart in Anderen een beginnerscursus over het snoeien van jonge hoogstamfruitbomen. Steeds meer mensen zijn in het bezit van hoogstamfruitbomen en om de boom op de juiste manier te onderhouden en de ontwikkeling van fruit te stimuleren is goede kennis en voorbereiding aan te raden. Wilt u leren snoeien of uw kennis hierover opfrissen? Meld u dan aan in de agenda op www.lbdrenthe.nl.

Ga door met lezen van "Snoeicursus jonge hoogstamfruitbomen Anderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
DE WIJK - Op zondag 18 maart 2018 organiseert de motorclub De Antrappers uit De Wijk al weer haar 33e editie van de Off the road rit voor wegmotoren. Het evenement zal voor de dertiende keer starten bij Gebben Motoren te Rogat. De club hoopt er weer een speciale editie van te maken.


archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "33e off the road De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
ZUIDWOLDE – Op zaterdag 24 maart vertelt Marianne Bulder van Orthomoleculaire kPNI Praktijk Prosit! alles over voeding in relatie tot een gezonde levensstijl. De themabijeenkomst ‘’MENS! Eet smakelijk: Voeding als Preventie en Medicijn’’ is van 13.30 tot 16.00 uur in gezondheidscentrum ’t Wheemhuus in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Themabijeenkomst Voeding als Preventie en Medicijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!