'

Mrt 22
DE WIJK - De boerderij van voormalig commissaris van de koningin Jacques Tichelaar is donderdag aan het eind van de middag in brand gevlogen. Rond half vier werd de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Staphorsterweg in Schiphorst. Ter plaatste kwamen grote rookwolken uit het met riet gedekte pand. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand in een poging de boerderij nog te behouden. De boerderij heeft door de brand grote schade opgelopen. Jacques Tichelaar en zijn partner Koosje Wijland betrokken in 2013 de verbouwde monumentale boerderij aan de Staphorsterweg in het buurtschap De Schiphorst.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
ZUIDWOLDE – Donderdagavond 5 april zal de tweede bijeenkomst zijn van ‘Samen Doen’. ‘Samen Doen’ is speciaal opgericht voor iedereen die het leuk vindt om anderen te ontmoeten om leuke dingen mee te doen. In januari is de 1e bijeenkomst geweest en van hieruit is een werkgroep ontstaan die 1x per 8 weken een leuke activiteit organiseert voor iedereen van 40 jaar en ouder.

Ga door met lezen van "Tweede bijeenkomst ‘Samen Doen’ in de Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
MEPPEL - Vrijdagavond 23 maart is, Commissaris van de Koning, mevrouw drs. J. (Jetta) Klijnsma gastpresentator in de radioshow “Glad & Strak” van RTV Meppel. De presentatoren Bert Bargboer en Roel Oosting zijn verheugd dat de nieuwe Commissaris van Koning van Drenthe te gast is in hun radioshow Glad & Strak. Mevrouw Klijnsma gaat in Drenthe “Back To The Roots”, wat is er dan niet leuker om deze plaat voor haar te draaien. Zo is eigenlijk het idee ontstaan. Het bleek dat de Commissaris graag de provincie wilde leren kennen.

Ga door met lezen van "CdK Drenthe gastpresentator Glad & Strak "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
ZUIDWOLDE - Museum De Wemme in Zuidwolde opent haar deuren op vrijdag 30 maart met de nieuwe tentoonstelling “De jaren 70 – Kleurrijk, Kreatief, Krities”. Genodigden kunnen al op donderdag 29 maart een kijkje komen nemen. De heer Paul Brood, die als medeauteur het Grote Jaren 70 Boek schreef, opent de expositie dan officieel.

Ga door met lezen van "Museum De Wemme komend seizoen in jaren 70 sfeer"

Geplaatst door B S

Tweet This!