'

Apr 30
RUINERWOLD - Dart liefhebbers uit Ruinerwold kunnen binnenkort weer strijden tegen elkaar tijdens het Koppeldarttoernooi in Ruinerwold. Op zaterdag 19 mei staat dit toernooi gepland. Opgave is vanaf heden mogelijk bij café Centraal te Ruinerwold. Aanvang van dit toernooi is 19.00. De zaal zal vanaf 19.30 al geopend zijn. Het inschrijfgeld, tien euro is tevens het prijzengeld. Opgave en informatie 0522 48 2424.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
IJHORST/DE WIJK - Ook dit jaar doet de Protestantse Gemeente IJhorst-de Wijk wij weer mee met het Feest van de Geest. Feest van de Geest is een tweejaarlijks evenement van inspiratie en bezinning waarbij hedendaagse kunst, de architectuur van kerkgebouwen en de eigentijdse boodschap van Pinksteren centraal staan.

Ga door met lezen van "Feest van de Geest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DE WIJK - Cas, Teun, Edwin en Eugene gaan op 7 juni de Alpe d'Huzes beklimmen en hun bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Ze doen dit ieder met hun eigen motivatie in het team 'De Drentse mannen met de Hamer.'

Ga door met lezen van "Fietsen in de strijd tegen kanker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DRENTHE - Het nieuwe vaarseizoen is weer van start. Brug- en sluiswachters staan sinds begin april klaar om de vaarrecreanten in Drenthe te ontvangen en te bedienen. Bij binnenkomst van de provincie ontvangt elke schipper de nieuwe Vaarroutekaart Drenthe. In deze handzame vouwkaart staat alles wat de vaarrecreant in Drenthe nodig heeft.

Ga door met lezen van "Nieuwe kaart Drentse vaarwegen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
‘Ik wil plezier en prestatie combineren’

DE WIJK - Theo van ’t Zand uit Staphorst staat het nieuwe seizoen als hoofdtrainer van vv Wacker voor de groep. De 43 jarige oefenmeester 2 is op dit moment nog trainer van USV Nieuwleusen. En maakt daar het seizoen af. In de vijf jaren die hij werkzaam was in Nieuwleusen promoveerde de club van de 5e naar de 3e klasse.


Ga door met lezen van "Theo van ’t Zand heeft zin aan nieuwe uitdaging bij VV Wacker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
RUINEN - De Stichting Historie van Ruinen opent de deuren van Museumboerderij Pasmanshuus voor het publiek op dinsdag 1mei. De boerderij is weer spic en span door het vele werk van de vrijwilligers. Tijdens de winterstop is er een weidewagen opgeknapt en ook heeft ‘Olde Berend’, de oude wals van de voormalige gemeente Ruinen, een mooi plaatsje gekregen achter de Museumboerderij. Het museum heeft een groot aantal strijkijzers gekregen, deze zijn te zien in de keuken. Verder heeft een Drents kabinet een plaatsje gekregen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
RUINEN - Zaterdag werd er in zwembad Ruinen een nieuw fonteinplein feestelijk geopend door wethouder Jan van ’t Zand, Het is een hele mooie aanvulling op het zwembad waar nog elk jaar het bezoekers aantal toeneemt, de vrijwilligers hebben ook dit jaar weer de handen uit de mouwen gestoken om op komende zomer seizoen voorbereid te zijn.Foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WIJK - In zwembad de Slenken bieden wij het Zwem-ABC aan. We bieden de lessen aan als het bad voor recreatief zwemmen gesloten is. We werken met kleine groepen en hebben twee zwemonderwijzers per groep. Daardoor kunnen wij uw kind optimaal aandacht geven en begeleiden. Wij staan voor kind gerichte lessen waarin uw kind spelenderwijs leert zwemmen.

Ga door met lezen van "Zwemles met persoonlijke aandacht en begeleiding"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WOLDEN - In tegenstelling tot veel landelijke basisscholen hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit de Wolden afgelopen week verkeersexamen gedaan. In totaal hebben er 131 leerlingen deelgenomen aan het examen. Dit jaar deden er 7 scholen mee. De route van enkele kilometer ging door de verschillende dorpen.


Foto-onderschrift: Gespannen gezichten bij het fietsverkeersexamen. ©VVN de Wolden/Mary van Spil

Ga door met lezen van "Fietsexamen basisschool kinderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
ECHTEN - Huus met de Belle in Echten heeft momenteel een tekort aan vrijwilligers. Het is een plattelandswinkel die geheel gerund wordt door vrijwilligers. Er worden mooie spullen verkocht die veelal zelfgemaakt zijn, bijvoorbeeld keramieken en bronzen beelden, schilderijen en sieraden. Het is een gezellige winkel waar de vrijwilligers altijd klaar staan. Verder is Huus met de Belle ook een informatiewinkel voor onder andere fiets- en wandelroutes en andere attracties in de omgeving. Op dit moment is er een tekort aan vrijwilligers. Wie zin heeft om te helpen kan naam en telefoonnummer doorgeven tijdens de openingsuren van Huus met de Belle (13.00 – 16.00 uur), (0528) 250806 of huus141@hetnet.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
RUINEN - Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, gaat een gids van Natuurmonumenten dauwtrappen in het Dwingelderveld. Dit keer wandel je niet zelf, maar zit je in een huifkar getrokken door twee Belgische paarden. De tocht begint om 5.30 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Rond 8.00 uur eindigt de huifkartocht daar ook. Wie mee wil kan zich vooraf aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.


Foto: Natuurmonumenten – Peter Linthout.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
RUINERWOLD - De Opbrengst van de collecte Hartstichting in Ruinerwold was dit jaar € 1929.60. Namens de Hartstichting hartelijk dank voor uw gift. Ook dank ik de collectanten voor hun medewerking en inzet. om deze collecte tot een succes te maken.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WIJK - In het 120 jarig jubileum van Apollo zijn de leden door Niek Slomp van Coop Dunnink in de Wijk gesponsord met een nieuw modern Apolloblauw jasje. Tijdens Koningsdag heeft Apollo Niek bedankt voor zijn bijdrage en het nieuwe uniform met trots gepresenteerd aan de inwoners van de Wijk. De leden, maar ook het publiek waren enthousiast over de upgrade van de vereniging.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
RUINEN - Op 17 mei 2018 om 19.30 uur vindt er in ‘t Neie Punt in Ruinen een thema avond plaats met het onderwerp “Omgaan met Dementie als naast”. Joke Vliegenthart, casemanager en 2 ervaringsdeskundigen nemen u deze avond mee en laten u zien waardoor de vaak onbegrijpelijke reacties ontstaan en wat u kunt doen om het leven voor beiden zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: gerriederoo@welzijndewolden.nl onder vermelding van themabijeenkomst Omgaan met dementie als naaste.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
ZUIDWOLDE - De verhuizing van outdoor Zuidwolde vorig jaar naar het CSI-terrein van CH De Wolden, van de familie Jan Broek in Veeningen, leidt ook dit jaar tot records. Meer prijzengeld, maar vooral liefst 1.800 inschrijvingen kon de organisatie noteren voor de rubrieken die van 3 tot en met 6 mei gesprongen worden. ‘We hebben zelfs wachtlijsten’, merkt Dieneke Hentenaar namens de organisatie op.Ga door met lezen van "Outdoor Zuidwolde groeit verder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DRENTHE - Provincie Drenthe stelt een subsidie van 43.000 euro beschikbaar om het LTO Noord-project Vruchtbare Kringloop in Drenthe een vervolg te geven. Vruchtbare Kringloop stimuleert ondernemers te werken aan een duurzame en economische groei van hun agrarisch bedrijf en daarmee aan een toekomstbestendige melkveesector.

Ga door met lezen van "Drenthe kiest voor doorstart project Vruchtbare Kringloop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
OOSTEINDE - Ook dit jaar organiseert de Buurtvereniging Oosteinde weer een fietstocht op Hemelvaartsdag. Deze tocht begint bij Speel en IJsboerderij de Drentse Koe aan de Wolddijk. Leden en niet leden van de buurtvereniging mogen aan deze prachtige fietstocht deelnemen. Zoals gebruikelijk voert de tocht over rustige wegen en (fiets) paden.

Nationaal Park Dwingelderveld

Ga door met lezen van "Buurtvereniging Oosteinde organiseert fietstocht "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WIJK - Jeugdleden zelf een concert laten organiseren. Dat is de opdracht van Ivo Kouwenhoven, componist, dirigent en zeer actief in de jeugdmuziek, aan orkesten in Nederland. Zo kun je de jeugd actief betrekken bij je vereniging. Daarnaast kunnen ze alles zelf bepalen. Locatie, programma, aankleding. De jeugd van de 120 jarige Koninklijke Muziekvereniging Apollo gaat deze uitdaging vol enthousiasme aan.


Ga door met lezen van "Jeugd Apollo organiseert zelfstandig concert"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
REGIO - Het voorjaar is begonnen en we zijn steeds vaker buiten. Als je veel buiten bent, loop je kans op een tekenbeet of aanraking met een eikenprocessierups. Deze zijn in de lente en zomer het meest actief. Teken en eikenprocessierupsen kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van je gezondheid. Daarom start GGD Drenthe elk jaar een voorlichtingscampagne.

Ga door met lezen van "Wij vallen niet uit de boom "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Koningsdag in De Wijk is voortvarend van start gegaan vanmorgen. Dit begon traditiegetrouw met de rommelmarkt op het Holwortelplein. Waar de kinderen hun spulletjes hadden uitgestald. De zelf ook jarige burgemeester de Groot was aanwezig om de aubade af te nemen. Dit gebeurde met medewerking van de Koninklijke muziekvereniging Apollo. Voor de vele kinderen was het Huttenspektakel ongetwijfeld het hoogtepunt. De kinderen konden zich naar hartenlust uitleven met spijkers en hout om de mooiste hut te timmeren. Als afsluiter was er vanmiddag een fiets puzzeltocht. De organisatie was in handen van Oranjevereniging De Wijk.
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 191 artikelen)