'

Apr 1
RUINEN - Muziekvereniging Crescendo heeft gisteravond een geslaagd voorjaarsconcert gegeven bij zaal Hees in Ruinen.

Bekijk alle foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
RUINERWOLD - De return wedstrijden voor het veldseizoen zijn begonnen. Kios kom naar Rottevalle om zijn punten mee te nemen naar Ruinerwold. Dit moest dan wel gebeuren tegen het altijd lastige Wez Handich.

Ga door met lezen van "Kios wint eerste duel op veld "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
KOEKANGE - Op maandagvond 23 april houdt de Belangenvereniging weer haar jaarlijkse ledenvergadering in Dorpshuis de Schakel. Op deze avond wordt het jaarverslag en het financieel jaarverslag besproken. Tevens wordt er afscheid genomen van bestuursleden en worden er nieuwe bestuursleden aangesteld. U bent als lid van harte welkom vanaf 20.00 uur.

Ga door met lezen van "Jaarvergadering Belangenvereniging Koekange e.o."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
VEENINGEN - Het jaarlijkse festival 'Monsters of Rock' in Veeningen is weer een geweldig feest geworden waar honderden liefhebbers van stevige werk op afkwamen. Het spits werd afgebeten door The Foo. Deze band speelde vakkundig het repertoire van The Foo Fighters aan elkaar. De echte smaakmakers waren de mannen van Jurassic Park. De oude rockers hadden een grote Dino mee gebracht ter verhoging van de feestvreugde. De energie spatte van het podium. The Unforgiven sloot de avond in stijl af met het stevige werk van Metallica. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen. De opkomst was weer prima en ook de sfeer wat uitstekend te noemen. Het was de 9e keer dat het festival werd georganiseerd door De Wiek Actief.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
DRENTHE - Theaterproject ‘Aan de andere kant’ organiseert op woensdag 11 april 2018 vanaf 20.00 tot 22.00 uur een verhalencafé in het Drents Archief. Dit verhalencafé is een aanloop naar de Moluks-Nederlandse theatervoorstelling AAN DE ANDERE KANT van Stichting gedeelde verhalen. Mensen van Molukse komaf en niet-Molukkers maken samen een theatervoorstelling waarbij beide kanten van de gedeelde geschiedenis belicht worden en aan elkaar worden verbonden. Het is de bedoeling dat tot 2020 drie voorstellingen worden gemaakt rondom dit onderwerp. Het eerste zal te zien zijn in september 2018 en gaat over de komst van oud KNIL-soldaten uit de Molukken naar Nederland voor wat in eerste instantie een tijdelijk verblijf zou zijn.

Ga door met lezen van "Verhalencafé over de Moluks-Nederlandse geschiedenis in het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
Reflectie op de rol van identiteit in onze huidige maatschappij en de beeldende kunst

REGIO - In ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle vindt op woensdag 18 april het symposium Identitijd plaats. Dit symposium voor de cultuursector en in het bijzonder voor beeldend kunstenaars wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur in Drenthe en Stichting Beeldruimte in Overijssel. Het maakt onderdeel uit van een breed opgezet kunstproject onder dezelfde titel dat een jaar lang loopt in beide provincies. Het symposium biedt extra verdieping aan het thema Identitijd, waarbij makers en beschouwers vanuit hun eigen denk- en werkwijze reflecteren op dit thema.

Ga door met lezen van "Symposium Identitijd 18 april in ArtEZ"

Geplaatst door B S

Tweet This!