'

Apr 2
RUINERWOLD - Na het prima gelijke spel tegen Germanicus mocht Ruinerwold afgelopen paaszondag afreizen naar Heerde. De thuisploeg, en tevens promovendus, kent een sterk seizoen. Met de derde plaats op de ranglijst heeft Heerde uitzicht op de nacompetite, maar zal daarvoor nog wel een flink aantal duels moeten winnen. Ruinerwold wil graag de laatste plaats definitief vaarwel zeggen en na de verliespartij van Raptim op zaterdagavond (3-0 in de derby tegen Germanicus), vormde het treffen met Heerde een uitgelezen mogelijkheid om de afstand met Raptim te vergroten.

Ga door met lezen van "Ruinerwold zet sterke prestatie neer in Heerde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
RUINEN - Op zondag 1 april (1e paasdag) om 19.00 uur werd het paasvuur in Ruinen ontstoken. Dit jaar met muziek van Cave Canem. Voor de kinderen waren er broodjes en marshmallows om te rooster. De belangstelling was groot.


bekijk alle foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
DE WIJK - Aan de Commissieweg in De Wijk werd op 1e Paasdag het paasvuur ontstoken. Vele honderden belangstellenden kwamen hier op af. Het paasvuur werd voor het zesde jaar op rij georganiseerd door de stichting De Wiek Actief. De afgelopen weken is veel snoeihout verzameld om er een mooie bult van te malen. Doordat land behoorlijk drassig was kon er iets minder ingezameld worden dan anders. Om 20.00 uur werd het vuur ontstoken. Het bleef nog lang gezellig.Ga door met lezen van "Grote belangstelling voor Paasvuur in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
RUINEN - Vrijdag 6 april wordt er voor zowel kinderen als volwassenen een film gedraaid in dorps-huis ’t Neie Punt te Ruinen. De kinderfilm begint om 16.00 uur en entree bedraagt € 3,50. Tijdens de filmmiddag is er popcorn en ranja voor alle kinderen.

Ga door met lezen van "Film in dorpshuis ‘t Neie Punt te Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
DE WIJK - Bij het duurzaamste huis van Drenthe in De Wijk is een nieuw bouwwerk verschenen dat de gemoederen nogal bezig houdt. Wat heeft die Bulder nu weer voor bedacht voor de opwekking van energie? Op 29 maart was er in de uitzending van Focus veel aandacht voor de nieuwe vorm van kernenergie, een gesmolten zout reactor op basis van thorium. En had Bulder het niet gehad over zoutaccu’s voor de opslag van duurzame energie?

Ga door met lezen van "Thoriumcentrale in De Wijk?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
ZUIDWOLDE - Donderdagavond 5 april zal de tweede bijeenkomst zijn van ‘Samen Doen’. ‘Samen Doen’ is speciaal opgericht voor iedereen die het leuk vindt om anderen te ontmoeten om leuke dingen mee te doen. In januari is de 1e bijeenkomst geweest en van hieruit is een werkgroep ont-staan die 1x per 8 weken een leuke activiteit organiseert voor iedereen van 40 jaar en ouder.

Ga door met lezen van "Tweede bijeenkomst ‘Samen Doen’ in de Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!