'

Apr 3

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
DRENTHE - De provincie Drenthe zet nestkastjes in bij de bestrijding van de eikenprocessierups. Het is de bedoeling dat de mezen die zich door de kastjes laten lokken, hun best doen te helpen zoveel mogelijk rupsen te verorberen. Om hulp te krijgen bij het ophangen en het controleren van de nestkastjes, heeft de provincie verschillende natuurorganisatie benaderd. Zo is de Natuur- en Milieuvereniging Het Stroom gevraagd in de omgeving van Coevorden en Schoonebeek nestkastjes op te hangen. Zij heeft op haar beurt scholieren om hulp gevraagd.

Ga door met lezen van "Provincie zet nestkastjes in bij bestrijding eikenprocessierups"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 14 april geven alle orkesten van muziekvereniging Woudklank een gezamenlijk concert. In het thema Stijlvol spelen ze muziekstukken in uiteenlopende stijlen, van pop tot opera, van mars tot klezmer. Het concert in de sporthal aan het Sportlaantje 2 in Zuidwolde begint om 19.30 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur.
Ga door met lezen van "Vele muziekstijlen in jaarconcert Woudklank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
“Oog voor voedsel, hart voor mensen“

DE WOLDEN - In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Helaas ook in de gemeente De Wolden. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om hun klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen zij er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Met als motto: “Oog voor voedsel, hart voor mensen“.

Ga door met lezen van "Inzamelingsactie voor de Voedselbank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
DE WIJK - Donderdag 29 maart was het weer tijd voor het jaarlijks Paasfestijn van IKC De Horst. Met maar liefst 65 kinderen ging het festijn van start. De paashaas had een speurtocht door het dorp uitgezet. Door middel van foto’s zochten de kinderen waar de plaats van hun volgende activiteit was. Onderweg was er natuurlijk ook gedacht aan drinken en wat lekkers, uitgedeeld door de paashaas zelf. Het was weer een gezellige middag!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
DRENTHE - Bent u op zoek naar basisonderwijs en/of kinderopvang voor uw kind? Dan nodigen wij u van harte uit voor de open ochtend op woensdag 4 april. 25 Kindcentra in zes Drentse gemeenten, van Eelderwolde tot Westerbork en van Valthermond tot Veenhuizen openen hun deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in het reilen en zeilen op een moderne basisschool, inclusief de voorzieningen voor kinderopvang en voor- en naschoolse opvang.

Ga door met lezen van "Kindcentra CKC Drenthe houden open ochtend "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
RUINEN - De belangstelling voor Lammetjesdag op 2e Paasdag was weer groot. Het was extra speciaal, want ook de nieuwe schaapskooi werd geopend. Bovendien was er de mogelijkheid om de nieuwe uitkijktoren te beklimmen. Maar natuurlijk draait het deze dag om het knuffelen van de lammetjes. Er waren verder diverse stands aanwezig met informatie, schminken ed. en koffie/thee/limonade. De dag werd georganiseerd door de Schaapskudde Ruinen. Deze dag vieren we de geboorte van de vele jonge lammetjes die zijn geboren. Daarom was er natuurlijk beschuit met muisjes voor de gasten.


Bekijk alle foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
RUINEN - Op zaterdag 10 maart en 24 maart hebben ruiters en menners samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Recreatieschap Drenthe het paardennetwerk vernieuwd. Dit is het eerste resultaat van de samenwerking van de hippische bedrijven met de terreinbeheerders in een Gebruikersgroep paardennetwerk Dwingelderveld.

Ga door met lezen van "Nieuw paardennetwerk Dwingelderveld dankzij vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!