'

Apr 4
DRENTHE - Op donderdag 19 april komen archiefstukken uit de schatkamer van het Drents Archief tot leven. Vertelkunstenaar Cotterink koos drie bijzondere archiefstukken uit het depot en geeft ze tijdens deze voorstelling een stem. Bevlogen brengt hij de documenten, die alle drie iets te maken hebben met ‘geluk’, tot leven.

Ga door met lezen van "Vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink geeft archiefstukken een stem"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
RUINERWOLD - Dinsdag 3 april vond de feestelijke afsluiting van het Leesvirus plaats in dorpshuis de Buddingehof te Ruinerwold. Maar liefst twaalf scholen deden mee aan dit besmettelijke leesproject voor groep 6.

Ga door met lezen van "Leesvirus 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
MEPPEL - Elke 2e maandag van de maand, is er een bijeenkomst van de regionale contactgroep. Nu komen is op 9 april 2018 de contactbijeenkomst voor mensen met chronische pijn van 10.00 - 12.00 uur in De Boerhoorn, Brandemaat 5 te Meppel. Het thema is: Bewegen met pijn

Ga door met lezen van "Regionale Contactbijeenkomst Chronische pijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
RUINERWOLD - Op zaterdag 7 juli wordt het NK Forelvissen Jeugd voor de 3e keer gehouden. Wij zoeken drie enthousiaste jonge forelvissers om voor ons uit te komen op het NK Jeugd 2018. Op zondag 29 april 2018 van 13.00-16.30 uur houden wij de "selectie" voor het Woldstek jeugdteam.Ga door met lezen van "Woldstek zoekt drie enthousiaste jonge forelvissers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
DE WIJK - Op dinsdag 24 april 2018 zal in de Raadzaal van het ontmoetingscentrum De Havezate in de Wijk om 20.00 uur de tweede informatiebijeenkomst, georganiseerd door de werkgroep Duurzaam de Wijk plaats vinden. Het thema van de avond is wederom een Duurzaam de Wijk in 2025.

Ga door met lezen van "Informatieavond Duurzaam de Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
Duurzame koplopers openen hun deuren tijdens een thematour

REGIO - Gastvrije huiseigenaren vertellen hun ervaringen met energiebesparende maatregelen tijdens een thematour. Er is een enorme belangstelling voor de waardevolle verhalen die worden gedeeld over gasloos wonen, warmtepomp, isoleren of het realiseren van een Nul-op-de-Meter woning. Veel thematours zijn in een korte tijd helemaal volgeboekt. De komende periode zijn er in Fryslân, Drenthe en Noord-Brabant en mogelijk in andere provincies nog tientallen thematours te bezoeken.


Ga door met lezen van "Grote belangstelling voor het bezoeken van een gasloze woning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
REGIO - Op maandag 9 april a.s. is de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”. De aanvang is om 20.00 uur en de plaats is KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Na de pauze om ca. 20.45 uur wordt een film vertoond over de vele activiteiten tijdens het 60-jarig jubileumjaar 2017. Er zijn beelden van onder andere de jubileum feestavond en de natuurbeleefdag. Zowel leden als niet-leden zijn welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!