'

Apr 5
ECHTEN - Ook dit jaar willen we met alle schoolkinderen en hopelijk zoveel mogelijk volwassenen ons mooie dorp gaan vrijmaken van zwerfvuil en wel op vrijdag 6 april om 13.30 uur (verzamelen bij school). We hopen op een mooie opkomst: vele handen maken licht werk!

Ga door met lezen van "Zwerfvuilmiddag in Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
ZUIDWOLDE - Van 9 tot en met 15 april vindt de Week van de Overgang plaats. Een landelijk initiatief dat het taboe rond deze levensfase moet wegnemen. Amanda Oldenburger en Henriëtte Bottema, specialisten in vrouwengezondheid bij Care for Women, houden daarom op 9 en 11 april een gratis inloopspreekuur. Vrouwen kunnen dan vrijblijvend informatie krijgen over overgangsklachten.

Ga door met lezen van "Gratis inloopspreekuren in Week van de Overgang"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
RUINERWOLD - Op vrijdagavond 13 april organiseert de Noordelijke Pomologische Vereniging niet alleen voor haar leden een regiobijeenkomst, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in oude fruitrassen. De Noordelijke Pomologische Vereniging (NPV) zet zich in voor het behoud van oude fruitrassen en hoogstamfruitbomen.

Ga door met lezen van "Bijeenkomst Noordelijke Pomologische Vereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
HOOGEVEEN - Een grote brand heeft aan de Marconistraat in Hoogeveen van woensdag op donderdagnacht een kartbaan verwoest. De brandweer werd aan het eind van de avond gealarmeerd voor een brand bij de kartbaan. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak. Al snel daarna werd grote brand afgekondigd. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand onder controle te krijgen.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
RUINERWOLD - Op dinsdag 10 april organiseert St. Cultuurtoerisme Drenthe een folder- en infomarkt ter opening van het seizoen 2018. De reeds bekende foldermarkt in Zuidwest Drenthe wordt hiermee uitgebreid naar héél Drenthe.

Ga door met lezen van "Folder- en infomarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
DE STAPEL - Voor wie altijd al eens heeft willen Imkeren is er op donderdag 19 en zaterdag 21 april een snuffelcursus Imkeren. Deze snuffelcursus wordt gegeven bij informatiecentrum 't Ende aan de Stapelerweg 20 in de Stapel. Deze cursus is voor iedereen vanaf 16 jaar die belangstelling heeft voor de bijenteelt, maar de stap nog niet heeft gemaakt om te gaan imkeren.


Ga door met lezen van "Snuffelcursus Imkeren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
Alfa-college stimuleert ondernemerschap

HOOGEVEEN – “Autowipes” en “Secure BV” zijn de twee Hoogeveense student-ondernemingen die op 25 april a.s. in Hardenberg deelnemen aan de finale van de Alfa-college Ondernemers Award. Tijdens de voorronde in Hoogeveen koos de vakkundige jury, bestaande uit Ingrid Kraaijeveld (!pet Hoogeveen), Remco van den Akker (De Jong & Laan), Wim Mol (NDC mediagroep) en Jan Wiebing (Adviesgroep Mulderij Verzekeringen) deze finalisten uit 18 deelnemende teams. De aanmoedigingsprijs ging naar ‘The Easy Holder’. Met het instellen van ‘student companies ’wil het Alfa-college het ondernemerschap onder jongeren bevorderen en stimuleren.

Ga door met lezen van "Ondernemers kiezen finalisten voor Alfa-college Ondernemers Award "

Geplaatst door B S

Tweet This!