'

Apr 6
DE WOLDEN - Burgemeester Roger de Groot reikte vanmiddag om 17.00 uur een Koninklijke onderscheiding uit aan Theo Penning (J.F.T. Penning) in De Jonge Geuze in Ruinen. Met deze uitreiking wordt de inwoner van De Wolden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheiding voor Theo Penning "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
DRENTHE - Eric van Oosterhout, voorzitter Dagelijks Bestuur van het Recreatieschap Drenthe en Klaas Smid, voorzitter Raad van Toezicht van Landschapsbeheer Drenthe hebben woensdag 4 april het ‘Convenant Onderhoud Wandelknooppunten’ ondertekend. Met dit convenant is de samenwerking tussen beide organisaties bekrachtigd.

Ga door met lezen van "Convenant Recreatieschap Drenthe en Landschapsbeheer Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
ECHTEN - We nodigen jullie allemaal weer uit voor onze voorjaarsactiviteit! Dit keer geen hap en stap o.i.d. maar een frisse voorjaars fietstocht! De fietstocht zal plaatsvinden op zondag 22 april 2018, bij slecht weer wordt deze bij voldoende opgave een week verplaatst.

Ga door met lezen van "Frisse Fietstocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
RUINEN - Nationaal Park Dwingelderveld heeft een rijke geschiedenis waar veel over te vertellen is. In bezoekerscentrum Dwingelderveld vertelt een gids van Natuurmonumenten iedere zaterdag in april over de cultuurhistorie en laat mooie beelden zien van het grootste natte heidegebied van West-Europa. Onder het genot van een kop koffie/thee met Dwingelderveldkoek kan men genieten van dit mooie natuurgebied.

Ga door met lezen van "Dwingelderveld in beeld tijdens Gekleurd Grijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
RUINERWOLD - De Kringloopwinkel in Ruinerwold is nu nog gehuisvest in een pand aan de Hoge Akkers. Dit pand is te klein geworden, de Kringloopwinkel heeft meer ruimte nodig. Voor de vrijwilligers is het daarnaast Arbo-technisch niet langer verantwoord om op meerdere verdiepingen te werken. Nieuwbouw moet ervoor zorgen dat de vrijwilligers door kunnen gaan met hun goede werk. De Stichting AMKS (Aktief voor Muziek, Kerk en Samenleving) beheert de Kringloopwinkel.

Ga door met lezen van "Kringloop De Wolden ontvangt € 100.000,- subsidie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
DE WIJK - De Wijk wordt als een van de laatste dorpen aangesloten op het Glasvezelnetwerk. De verwachting is dat tussen september en november gaat gebeuren. In het voorjaar van 2019 moet het project voltooid zijn zo vertelde Gerhard Kippers, directeur van Glasvezel De Wolden, tijdens de informatieavond op 27 maart. De inwoners van De Wijk zijn echter nog maar moeilijk te bewegen tot het afsluiten van een abonnement zo bleek tijdens de bijeenkomst. Tot op heden zijn er nog maar iets van zeventig abonnementen zijn afgesloten. ‘Dat moeten er wel meer worden’. Met de aanleg van glasvezel krijgen de inwoners de beschikking over super snel internet.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!