'

Apr 7
RUINERWOLD - Afgelopen maandag ( 2e paasdag ) is het seizoen voor de Ruinerwoldse autocrossers van start gegaan. De matadoren reisden naar het Friese Makkinga om daar de eerste wedstrijd te rijden in de standaardklasse en juniorklasse.Ga door met lezen van "Seizoen Ruinerwolds autocrossteam van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 7
DE WIJK - Creatief bezig zijn kan weer in de Crea Cafés die gepland zijn in de bibliotheken in De Wolden. U bent welkom in De Wijk op 12 en 26 april tussen 14.00 en 16.00 uur, in Ruinen op 18 april van 9.30 tot 11.30 uur en in Zuidwolde op 19 april tussen 14.00 en 16.00 uur. Heeft u zin om creatief bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten dan bent u van harte welkom!

Ga door met lezen van "Crea Cafés in de bibliotheken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 7
Schoolvoetbaltoernooi rekent op honderden deelnemers

MEPPEL - Het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi wordt dit jaar op woensdag 18 april gehouden. Vanaf 12.30 uur stromen de velden van Sportpark Ezinge weer vol met sportieve bassischoolkinderen die strijden om de winst. Hoofdsponsor is net als voorgaande jaren Udinga Media, ‘t Meppeler Bureau voor Aandacht. Het toernooi maakt deel uit van een landelijk evenement waarmee de KNVB de voetbalsport wil verbreden.

Schoolvoetbal (1)A

Ga door met lezen van "Leerlingen basisscholen gaan los op de voetbalvelden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 7
ZUIDWOLDE - Op zondag 8 april 2018 is het echtpaar Rodenhuis-Nieuwpoort 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op zondag 8 april 2018. Het echtpaar woont aan de Gaffel in Zuidwolde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 7
ECHTEN - Wie durft het aan, alleen of in teamverband! Deze avond testen we je kennis over Echten en Drenthe! Dit is op zaterdag 21 april 20.00u in d'Olde Karke. Denk jij dat je alles weet over Echten en Drenthe….geef je dan snel op voor de quiz. Laat ons maar een zien dat jij/jullie een echte Echtenaar / Drent bent!

Ga door met lezen van "Een Echte(n)- Drenthe quiz"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 7
‘Huizen van stand’

DRENTHE - Een bijzondere bustocht langs ‘huizen van stand’ in het mooie Noord-Drenthe. Wolter ter Steege en Arie Koopen, als gidsen aangesloten bij het Drents Archief en Het Drentse Landschap, vertellen tijdens deze dagtocht op vrijdag 20 april over de adellijke eigenaren van deze landgoederen en over hun leven op de Drentse havezaten. Rond 1650 kende Drenthe 18 havezaten en verhalen over het leven op de Drentse havezaten zijn er volop!

Ga door met lezen van "Bustour langs havezaten in Noord-Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 7
Karst Soer: ‘Je kunt maar één bal gehakt per dag eten’

MEPPEL - ‘Je moet elke morgen om zeven uur beginnen en ik wil je nooit hoeven roepen.’ Dat was de zin waarmee Egbert Soer aan zijn zoon Karst duidelijk maakte dat hij in de zaak kon komen werken, maar dat hij niet de kantjes er vanaf kon lopen. Die zaak heette heel toepasselijk E. Soer BV en pa verkocht onderdelen voor landbouwmachines vanuit eerst de Catharinastraat en later de Oliemolenweg in Meppel.


Karst Soer met de oude typmachine waar zijn moeder de eerste facturen op tikte (Foto: Udinga Media)

Ga door met lezen van "Soer BV in Meppel bestaat veertig jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!