'

Apr 10
RUINERWOLD - In het dorpshuis van Ruinerwold hebben 29 deelnemers tijdens de rijvaardigheidsdag van VVN De Wolden, hun verkeerskennis opgefrist. Aan deze dag waren er voor het eerst ook deelnemers uit de gemeente Meppel. Tijdens deze gezellige dag werd er een oog-, oor en reactie test gedaan. Tijdens de theorielessen bleek dat er veel nieuwe regels en borden waren. Deze lessen werden dan ook als zeer leerzaam beoordeeld.


Onder de middag was er een heerlijke lunch. ©VVN De Wolden/Mary van Spil

Ga door met lezen van "60-plussers frissen verkeerskennis op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 10
MEPPEL - Zangeres Inge Tibben komt naar Zael. Zij brengt zaterdagavond 14 april onder de titel “Power” een prachtig en indringend bouquet van tijdloze liedjes/songs uit de moderne muziek van de afgelopen eeuw. Zij zingt nummers die “Kracht” bevatten, energie, creativiteit. Dat kan zitten in de muziek zelf, de artiesten, of de teksten. Zij zingt vooral vrouwen die zij bewondert. In vier verschillende talen, Engels, Frans, Duits en Nederlands.

Ga door met lezen van "Zangeres Inge Tibben in Zael"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 10
RUINERWOLD - Bij BSO Doomijn Dijkhuizen zijn we de afgelopen weken druk geweest met een tekenactie voor de CliniClowns. De BSO kinderen hebben allemaal een mooie tekening gemaakt. Deze tekeningen werden vervolgens verwerkt en voor de kinderen een eigen Webwinkel gemaakt. Via deze webwinkel konden ze spullen: bekers, placemats, stickers, e.d. verkopen. De kinderen hebben goed hun best gedaan, we hebben een totaal van €118,94 opgehaald voor de CliniClowns.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 10
REGIO - Werken zonder een computer is bijna niet meer voor te stellen. In de toekomst zal dit ook zeker gelden voor de inzet van robots. In veel huishoudens wordt al gebruik gemaakt van bijvoorbeeld stofzuig-, dweil- en grasmaairobots. Ook in de zorg, de industrie en bij defensie wordt tegenwoordig gewerkt met robots. RSG Wolfsbos vindt het belangrijk dat leerlingen kennismaken met robots en er zelf mee kunnen experimenteren.
Keuzevakken vmbo

Ga door met lezen van "Leerlingen RSG Wolfsbos aan de slag met robotica "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 10
’Mijn ouders staan volledig achter wat ik doe’

MEPPEL - Zondag 15 april is het zover, de grote dag voor Camiel Hemminga. De nog maar 16-jarige artiest uit Meppel doet mee aan het Nederlands Kampioenschap juniorenconcours Goochelen. Aan ervaring heeft Camiel geen gebrek; hij goochelt al vele jaren en wordt ook wel ‘de Meppeler Victor Mids’ genoemd.

Ga door met lezen van "Camiel Hemminga uit Meppel doet mee aan NK goochelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 10
DRENTHE - Als randprogrammering bij de tentoonstelling The American Dream (TAD) organiseert Cultureel Hart Assen een aantal inspirerende korte lezingen over de Amerikaanse Droom. De lezingenreeks TAD Talks is een knipoog naar de internationaal bekende TED Talks. Op zaterdag 21 april 2018 staan in de Statenzaal van het Drents Museum bijzondere sprekers op het programma: Amerika-deskundige Charles Groenhuijsen, de Amerikaanse burgerrechtenactivist Harcourt Klinefelter, schrijver en journalist Hans Maarten van den Brink en folkduo Tangarine. Het programma start om 20.00 uur. Kaarten kosten €10,- per persoon en zijn uitsluitend te verkrijgen via mailadres communicatie@drentsmuseum.nl

Ga door met lezen van "Inspirerende TAD Talks op 21 april in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 10
DE WIJK - Robert Jonkers (17) en Rick Roos (18) uit De Wijk vormen samen het duo Rivers. Beide Dj’s produceren EDM. Grote voorbeelden zijn Martin Garrix, Afrojack en Hardwell. Op 5 mei staan ze op het Aviko Local Heroes Stage in Assen geprogrammeerd. Met de optredens loopt het lekker. De heren hebben een goed gevulde agenda. Tussen 15.30 en 15.45 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 10
DRENTHE - In het kader van de tentoonstelling The American Dream geeft de band Eminent Hipsters op zondag 15 april 2018 een concert in de Statenzaal van het Drents Museum. De veertienkoppige band van Groningse bodem speelt nummers van de beroemde Amerikaanse popgroep Steely Dan. Het concert, dat om 14.30 uur begint, is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Concert Eminent Hipsters: een eerbetoon aan Steely Dan "

Geplaatst door B S

Tweet This!