'

Apr 11
winnen publieksprijs Tel mee met Taal

HOOGEVEEN – Cursisten Laaggeletterdheid van het Alfa-college in Hoogeveen hebben als Team ‘Abracadabra’ meegedaan aan de landelijke wedstrijd ‘Vanzelfsprekend’, van de organisatie Tel mee met Taal en wonnen met hun inzending de publieksprijs. Regiodirecteur Jan Berend van der Wijk van het Alfa-college in Hoogeveen zette de groep cursisten maandag 9 april in het zonnetje.

Ga door met lezen van "Cursisten Laaggeletterdheid Alfa-college "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 11
RUINEN - Vanaf deze maand ligt er een nieuw verjaardagsfeest op de plank in bezoekerscentrum Dwingelderveld; het “Natuurfeest van OERRR”. Kinderen gaan met een gids van Natuurmonumenten het veld in en doen daar OERRR ervaringen op. Welke dat zijn, verschilt per seizoen en per dag. In deze periode heb je kans om een vogelconcert te horen, kikkerdril en dikkopjes te vinden of een zonnende adder op je pad tegen te komen. Of je ontdekt hoe en waar insecten hun eitjes leggen. Hutten bouwen en met water kliederen mag natuurlijk niet ontbreken. Eén ding is zeker: vies worden mag!
Ga door met lezen van "Natuurfeest voor kinderen in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 11
DE WIJK - Internationaal gelauwerd fotograaf Jan Banning (1954) komt 24 april op uitnodiging van Fotogroep Meppel vertellen over zijn werk. Aanvang 20.00 uur in Ontmoetingscentrum De Havezate, Dorpsstraat 78, De Wijk. Toegang €7.50 inclusief consumptie koffie/thee. Van tevoren aanmelden is wel nodig, dit graag vóór 20 april bij secretaris@fotogroepmeppel.nl

Ga door met lezen van "Fotograaf /kunstenaar Jan Banning in De Havezate "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 11
ZUIDWOLDE - Ook dit jaar rijden tijdens Kar Ga Door Zuidwolde vele oldtimers, pruttelende tractoren, prachtige, oude handkarren, fietsen en klassieke aanspanningen door de straten van Zuidwolde. Het historische voertuigenfestijn vindt plaats op zaterdag 14 juli. De aanmelding voor deelnemers met voertuigen, maar ook voor de markt en oude ambachten is gestart.

Ga door met lezen van "Kar Ga Door Zuidwolde dit jaar op 14 juli"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 11
Werken met speksteen - Elisa van den Berg, beeldend kunstenaar - 19 april tijd: 13.30 – 16.30 uur.

ZUIDWOLDE - Speksteen is een zachte steensoort die zich gemakkelijk met een kleine beitel, vijl en rasp laat bewerken. Na het feest van een mooie steen uitzoeken, gaan we de organische vormen zoeken die verborgen zijn in de steen. Stap voor stap gaat u de steen bewerken. Aan het eind van de middag neemt u uw beeldje mee naar huis! Deze workshop is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, neem dus gerust uw kleinkinderen mee.

Ga door met lezen van "Werken met speksteen "

Geplaatst door B S

Tweet This!