'

Apr 20
DE WOLDEN - De Open Brief aan inwoners van de nieuwe gemeenteraad in De Wolden heeft een kleine 100 reacties opgeleverd. Raadsgriffier Josee Gehrke: “Bijna 100 persoonlijke reacties van betrokken inwoners, we vinden het geweldig dat mensen zo begaan zijn met De Wolden!” In een periode van drie weken is de Open Brief onder 10.000 huishoudens verspreid. Iedereen is ruimte gegeven om te reageren. Informateur Frits Alberts: `We realiseren ons dat de tijd krap was voor de Woldenaren om te reageren, maar dat was het ook om zo´n proces goed in te richten en uit te voeren.”


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Inwoners De Wolden voelen zich verantwoordelijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
RUINEN - Op 23 april 2018 wordt de mevrouw Wulff-Uiterwijk 100 jaar oud. Burgemeester Roger de Groot feliciteert mevrouw Wulff-Uiterwijk namens het gemeentebestuur op maandag 23 april 2018 uur in haar woning aan de Jan Wierengaweg in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
DE WIJK - RS Kaas, Coop De Wijk, Shoe 2 Go en Henri Knipmeijer steunen de marathon die Atlas Sport op 21 april houdt om geld in te zamelen voor Martijn. Martijn (39) woont in De Wijk, samen met zijn vrouw Eveline en zoontjes Jurriën (5) en Yannick (3). Sinds eind 2015 weet Martijn dat hij ALS heeft. ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een ingrijpende ziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen, tot uiteindelijk ook de ademhalingsspieren worden aangetast.

Ga door met lezen van "Bedrijven steunen sportieve marathon voor ALS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
ZUIDWOLDE - Bijna alle in Nederland broedende vogelsoorten zijn weer in het land. Een mooie tijd om erop uit te gaan en te kijken en luisteren welke vogels er zijn te ontdekken. Natuurvereniging Zuidwolde organiseert 28 april een vroege vogelexcursie. Onder leiding van vogelkenner Feike van Dijken kunnen deelnemers vanaf 06.15 uur een wandeling van ongeveer 5 kilometer op en om het Meeuwenveen maken.


foto: Joop Verburg

Ga door met lezen van "Vroeg vogels kijken bij Meeuwenveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
RUINERWOLD - Op Zaterdagavond 21 april om 20:00 uur treedt het vrouwenkoor Chacota op, samen met het Klezmer trio Matonnele en pianist Wouter Bakker in het kerkje van Blijdestein in Ruinerwold.
Het gaat om een concert met muziek uit landen ten oosten van Europa. Daar zit volksmuziek bij uit Sarajevo, Roemenië, Macedonië, Georgië, Bulgarije en Oekraïne, begeleid door Matonnele, een trio bestaande uit een violiste, bassist en accordeonist.

Ga door met lezen van "Chacota zingt Rachmaninov"

Geplaatst door B S

Tweet This!