'

Apr 27
DE WIJK - Koningsdag in De Wijk is voortvarend van start gegaan vanmorgen. Dit begon traditiegetrouw met de rommelmarkt op het Holwortelplein. Waar de kinderen hun spulletjes hadden uitgestald. De zelf ook jarige burgemeester de Groot was aanwezig om de aubade af te nemen. Dit gebeurde met medewerking van de Koninklijke muziekvereniging Apollo. Voor de vele kinderen was het Huttenspektakel ongetwijfeld het hoogtepunt. De kinderen konden zich naar hartenlust uitleven met spijkers en hout om de mooiste hut te timmeren. Als afsluiter was er vanmiddag een fiets puzzeltocht. De organisatie was in handen van Oranjevereniging De Wijk.
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
REGIO - Ieder jaar op 4 mei worden de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogsslachtoffers herdacht. Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Om leerlingen bewust(er) te maken van de herdenkingen rond 4 en 5 mei, is er op 25 en 26 april jl. in de 1ste en 2de klassen van locatie Harm Smeenge gewerkt aan Project V.

Ga door met lezen van "Gedachte achter 4 en 5 mei leeft onder leerlingen RSG Wolfsbos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
Een dagboek of foto uit de oorlog geven bijzondere kijk op oorlogstijd.

DRENTHE - In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Over de oorlog vertellen is nu belangrijker dan ooit, want er zijn steeds minder mensen die de oorlog bewust hebben meegemaakt. Heeft u nog een dagboek, brieven, kattebelletjes, foto's of andere documenten uit de oorlogsjaren thuis op zolder liggen? Gooi ze niet weg maar breng ze naar het Drents Archief.

Ga door met lezen van "Donderdag 3 mei: Actie ‘Niet Weggooien!’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DRENTHE - Stichting Kunst & Cultuur en het Bevrijdingsfestival Drenthe werken dit jaar weer intensief samen. Voor de komende editie van het Bevrijdingsfestival, op zaterdag 5 mei aan de Baggelhuizerplas in Assen, programmeert popadviseur Jan Stam de SENA performers stage, de Heroes Stage en een gedeelte van de Dance Stage.

Ga door met lezen van "Bevrijdingsfestival Drenthe en K&C werken intensief samen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Groep 8 van OBS de Horst is donderdagmiddag 26 april naar het kerkhof in De Wijk geweest in het kader van de 4 mei herdenking. Samen met Meester René van der Veen en directrice Valentine de Ruyter werd er daarna een krans gelegd bij het graf van de gesneuvelde sergeant Ferdinand Graham Latham die begraven ligt op de gemeentelijke begraafplaats in De Wijk.


Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kranslegging bij graf sergeant Latham"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINEN - Voor de zomer komt de samenleesgroep nog twee keer bijeen op dinsdagmorgen om 10.30 uur in Bibliotheek Ruinen, Mr. Harm Smeengestraat 56. Dan worden gedichten, verhalen, liedteksten enz. besproken, samen met een gespreksleider (geen volledige boeken). Dat zal zijn op dinsdag 1 mei en dinsdag 15 mei.

Ga door met lezen van "Samenleesgroep in Bibliotheek Ruinen "

Geplaatst door B S

Tweet This!