'

Mei 31
DE WIJK - Op woensdag 6 juni wordt er een kookworkshop ‘Oostenrijkse keuken’ georganiseerd vanuit de Samen Doen 40+ groep ondersteund door Welzijn De Wolden. Wil jij op een leuke en ontspannen manier anderen ontmoeten dan ben je van harte welkom.

Ga door met lezen van "Kookworkshop Samen Doen 40+"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
DRENTHE - Van 8 juni tot en met 11 juli is in het Drents Archief de tentoonstelling Unfixing Histories: het landschap als museum te zien. In deze expositie van kunstenaar Margriet van Weenen staat de fotocollectie van het Drents Archief centraal.

Ga door met lezen van "Unfixing Histories: Het landschap als museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
VEENINGEN - De Crisis Cross het jaarlijks muziek en motorcross spektakel komt er weer aan. Het eerste weekend van juni is de start van de zevende editie van de Crisis Cross op landgoed de Gorter in Veeningen.


archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Crisis Cross dit weekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
ZUIDWOLDE - Van woensdag 30 juni tot dinsdag 31 juli exposeert Theun Krikke uit Pesse in de Bibliotheek Zuidwolde. De expositie is te bekijken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek. Theun tekent en schildert al van jongs af aan. Door werkzaamheden als decorateur en later als grafisch vormgever kwam hij echter jarenlang niet aan schilderen toe. Sinds een aantal jaren is hij actief met schilderen bezig.

Ga door met lezen van "Expositie Theun Krikke in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
RUINERWOLD - Op zondag 27 mei is voor KIOS 2 aan dit succesvolle seizoen een mooie prijs toegevoegd. Na het kampioenschap in de zaal, werd door een 23-11 overwinning op Apollo 2 uit Heerhugowaard ook op het veld het kampioenschap behaald in de reserve 2e klasse.Ga door met lezen van "Dubbel kampioenschap voor KIOS 2"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DRENTHE - De internationale dubbeltentoonstelling The American Dream – American Realism 1945-2017, die afgelopen zondag haar laatste dag beleefde, is met 185.000 bezoekers zeer succesvol verlopen. Het Drents Museum mocht maar liefst 130.000 bezoekers verwelkomen. Daarmee is het de best bezochte kunsttentoonstelling die het Drents Museum heeft gehad. Bezoekers in Assen waarderen de tentoonstelling met een 8,5. Ruim 55.000 bezoekers hebben de tentoonstelling in de Kunsthalle Emden bezocht.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "185.000 bezoekers voor tentoonstelling The American Dream "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WOLDEN - In opdracht van het college van B&W is Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde gestart met het uitvoeren van herstraatwerkzaamheden in gemeente De Wolden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen klein onderhoud en groot onderhoud.

Ga door met lezen van "Herstraatwerkzaamheden De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
MEPPEL – Door een verstoring van het trein verkeer op het traject Zwolle – Meppel is er chaos ontstaan op het station in Meppel. Honderden passagiers kwamen ter gelijke tijd op het kleine station aan en konden niet verder reizen. Hoewel de NS bussen inzette duurde het nog lang voordat iedereen met de bus verder vervoerd kon worden.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
REGIO - Zondag 3 juni 2018 is er in de Protestantse Kerk IJhorst / De Wijk, een Taizé viering. Thema deze keer is 'Ontmoeting'. We komen samen voor gebed, stilte en meditatie. U bent welkom om 10 00 uur. Na afloop is er koffie/theedrinken in de kerk. Er is die zondag kinderoppas aanwezig.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
RUINERWOLD - Na verschillende crossen gereden te hebben maken de mathadoren van autocrossteam Ruinerwold zich op voor de jaarlijkse autocross in Oldeholpade. Rijdende over drie manches zullen de mannen hun uiterste best doen om zoveel mogelijk punten te behalen voor het kampioenschap. Tuurlijk hopen ze op een finale plek maar die telt niet mee voor de punten. De zes coureurs uit Ruinerwold zullen strijden in de standaardklasse en een coureurs in de juniorklasse. Mocht u ze willen aanmoedigen de cross begint zondag 3 juni om 12.00 uur.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WOLDEN - Bent u inwoner van gemeente De Wolden en wilt u zelf voordelig energie opwekken? Dan zijn er dit jaar een aantal mogelijkheden voor u om te investeren in duurzame oplossingen voor uw woning.

Ga door met lezen van "Zonnelening 2018 is geopend "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
REGIO - De ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. MC De Antrappers uit De Wijk ondersteunt al een aantal jaren “Stichting Het Glazen Huis” in Gramsbergen.

Ga door met lezen van "Antrappers in actie voor ALS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
REGIO - Deelnemers vanuit Cosis (locatie de Wendakker) beheren inmiddels met veel plezier en enthousiasme de kantine van RSG Wolfsbos (locatie Groene Driehoek). Afgelopen donderdag is de officiële samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Cosis en RSG Wolfsbos, in eerste instantie voor een periode van 1,5 jaar.

Ga door met lezen van "Samenwerking RSG Wolfsbos en Cosis gaat voor Gezonde Schoolkantine"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
RUINERWOLD - De Herringtown oude stijl Jazz Band is een orkest die zijn sporen door de jaren heen heeft verdiend, en de toekomst swingend tegemoet ziet. De band heeft naast een drietal cassettes ook Cd's uitgebracht. De muzikale basis van het orkest is Jazz muziek uit de jaren 1920 – 1930. In de loop der tijd is de stijl beïnvloed door Engelse trad en uitgegroeid tot uiterst swingende instrumentale en vocale Jazzmuziek. De band heeft diverse optredens in binnen en buitenland waaronder, Moskou, St. Petersburg met een radio interview en tv optredens.

Ga door met lezen van "Herringtown Jazz Band in Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange start binnenkort weer met historische wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. De eerstvolgende wandelingen vinden plaats op zaterdag 9 juni en donderdag 21 juni.

Ga door met lezen van "Wandeling langs historische plaatsen De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DRENTHE - De provincie Drenthe en Stichting Kunst & Cultuur gaan samen het museumbezoek in het vmbo stimuleren. De regeling Culturele Mobiliteit wordt binnenkort opengezet voor het vmbo en praktijkonderwijs in Zuidoost-Drenthe.

Ga door met lezen van "Vmbo leerlingen Zuidoost-Drenthe naar museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
BERGHUIZEN - Door de jaren heen zijn heel wat mensen lid geweest van een muziekvereniging. Het was een onderdeel van alle dingen die je zoal deed: naast een sport, ook op “de muziek”. Misschien heb jij ook wel bij een muziekvereniging gezeten.

Ga door met lezen van "Speel mee met de Bergklanken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
RUINERWOLD - In de laatste speeldag van de reguliere competitie stond voor Ruinerwold voor het eerst, en direct voor het laatst, een duel op het programma dat geen grote waarde kende. Voor Ruinerwold was het praktisch onmogelijk om de dertiende plek nog te verlaten en middenmoter Lemelerveld kon maximaal nog één plek stijgen. Ruinerwold had zichzelf, met de nacompetitie in het verschiet, voorgenomen om geen schorsingen op te lopen en met een goede vorm de nacompetitie aan te vangen.

Ga door met lezen van "Ruinerwold tankt zelfvertrouwen voor de nacompetitie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
DE WIJK - Op donderdagmiddag 24 mei jl. was er een open dag bij de praktijken Logopedie van Helen Kool, Beeldend Perspectief van Aly Fieten en Haptomove van Annemieke van der Beek en Sjook Heesakkers, aan het Burg. Veenhovenplein 1a in De Wijk.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Open Dag bij bedrijven aan Veenhovenplein"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 8, totaal 154 artikelen)