'

Mei 1
DE WIJK - De Belangenvereniging de Wijk e/o is bezig, met een paar vrijwilligers, om een netwerk van burgerhulpverleners op te zetten die ingezet kunnen worden bij reanimaties in het dorp. In het dorp zijn verspreid enkele AED-apparaten (Automatische Externe Defibrilator) aanwezig en beschikbaar.

Ga door met lezen van "Gezocht: deelnemers voor AED-training"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 1
Een dagboek of foto uit de oorlog geven bijzondere kijk op oorlogstijd.

DRENTHE - In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Over de oorlog vertellen is nu belangrijker dan ooit, want er zijn steeds minder mensen die de oorlog bewust hebben meegemaakt. Heeft u nog een dagboek, brieven, kattebelletjes, foto's of andere documenten uit de oorlogsjaren thuis op zolder liggen? Gooi ze niet weg maar breng ze naar het Drents Archief.

cafe-centraal-met-tram

Ga door met lezen van "Donderdag 3 mei: Actie ‘Niet Weggooien!’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 1
REGIO - Op zaterdag 26 mei 2018 wordt de Triathlon Staphorst opnieuw gehouden rondom zwembad de Broene ‘eugte in Staphorst. De inschrijving hiervoor is nog t/m 5 mei 2018. De afstanden waaraan je kunt deelnemen, zijn een 1/8e triathlon (500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen) en een 1/4e triathlon (1km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen). Hierbij is het bij beide afstanden mogelijk om zowel individueel als in duo/trio verband mee te doen.

Ga door met lezen van "Inschrijven voor de Triathlon in Staphorst!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 1
ZUIDWOLDE - Hippisch De Wolden staat aan de vooravond van het eerste lustrumjaar. Sinds de start in april 2014 is de koepel van paardensportevenementen in De Wolden een begrip geworden tot ver buiten de gemeente. Dit jaar staan vier evenementen op de agenda, alleen de Paarse Paardendagen in Ruinen slaan door omstandigheden een jaartje over.

Ga door met lezen van "Hippisch De Wolden bewijst meerwaarde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 1
ZUIDWOLDE - Tot vrijdag 18 mei exposeert Harm Echten, atelier ’t Noamdhuusie in Ruinen, in Bibliotheek Zuidwolde. Harm Echten begon op jonge leeftijd met het maken van kunst en vond zijn inspiratie hoofdzakelijk in de nabije natuur. Na menig schetsboek te hebben gevuld in de omgeving van Ruinerwold en Ruinen, kreeg Harm oog voor het Dwingelerveld. De flora en fauna werd niet alleen bestudeerd, maar ook vereeuwigd door middel van etsen en aquarellen. Naast zijn werkzaamheden als loodgieter was Harm regelmatig schetsend te vinden in de omgeving van zijn woonplaats Ruinen.

Ga door met lezen van "Expositie Harm Echten in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 1
RUINERWOLD - Op Zondag 10 juni 2018 is er een Open dag bij biologisch-dynamisch kruidenbedrijf Het Blauwe Huis in Ruinerwold, met als thema 'Mediterrane kruiden'.

Mediterrane kruiden
Met intuïtie en van generatie op generatie doorgegeven ervaring en vakmanschap, heeft de mens in de loop der eeuwen uit wilde planten allerlei kruidenmengsels samengesteld. Kruidenmengsels worden van oudsher gebruikt in de keuken als natuurlijke aanvulling op de gerechten die op het menu staan. Ook zijn kruiden als basis voor dranken als elixers en kruidenthee populair. Verder zijn kruiden nog steeds de basis voor allerlei geneesmiddelen.

Ga door met lezen van "Open dag biologisch-dynamisch kruidenbedrijf Blauwe Huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!