'

Mei 2
‘Drenthe in Oorlogstijd’ in aanloop naar 4-5 mei en ‘Wonen en werken in Drenthe’

DRENTHE - In mei worden in het Drents Archief twee themafilms vertoond. Begin van de maand zijn unieke beelden uit de Tweede Wereldoorlog te zien en vanaf 8 mei kunnen bezoekers genieten van nostalgische beelden uit Drentse dorpen in de film ‘Wonen en werken in Drenthe’. Beide films worden doorlopend gedraaid in de Digilounge van het Drents Archief en de toegang is gratis.

Ga door met lezen van "In mei twee gratis themafilms in het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 2
RUINERWOLD - Ook in het nieuwe seizoen 2018 zal het op 4 zaterdagen weer een drokte van belang zijn bij De Karstenhoeve. Op zaterdag 5 mei zal de familie Karsten de baanderdeuren weer openen om een inkijkje te geven in het boerenleven anno 1920.

Ga door met lezen van "Boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 2
Duurzame koplopers openen hun deuren tijdens een thematour

REGIO - Gastvrije huiseigenaren vertellen hun ervaringen met energiebesparende maatregelen tijdens een thematour. Er is een enorme belangstelling voor de waardevolle verhalen die worden gedeeld over gasloos wonen, warmtepomp, isoleren of het realiseren van een Nul-op-de-Meter woning. Veel thematours zijn in een korte tijd helemaal volgeboekt. De komende periode zijn er in Fryslân, Drenthe en Noord-Brabant en mogelijk in andere provincies nog tientallen thematours te bezoeken.

Ga door met lezen van "Grote belangstelling voor het bezoeken van een gasloze woning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 2
REGIO - In de zomervakantie van 2018 wordt van 20 tot en met 24 augustus weer het sport- en cultuurkamp georganiseerd. Ook dit jaar wordt het kamp gezamenlijk georganiseerd door de buurtsportcoaches van de gemeenten Hoogeveen, Westerveld en De Wolden en de jongerenwerkers van Welzijn de Wolden.

Ga door met lezen van "Sport- en cultuurkamp 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!