'

Jun 8
RUINEN - Op 10 juni 2018 wordt de mevrouw Pereboom-Dassen 100 jaar oud. Burgemeester Roger de Groot feliciteert mevrouw Pereboom-Dassen namens het gemeentebestuur op zondag 10 juni 2018 in haar woning aan de Jan Wierengaweg in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 8
BERGHUIZEN - De beginnende muzikanten van De Bergklanken grossieren de laatste jaren in het kiezen van originele locaties voor het jaarlijkse concert. Zondag werd de Bennink Hoeve aan Dijkhuizen in Ruinerwold aangedaan. In de geur van de paarden en met de voeten in het zand van de manege lieten de talenten opnieuw zien progressie te hebben doorgemaakt. De mix van mooi gebrachte stukken en de nodige hilariteit deed het publiek grinniken en de hoevebewoners hinniken. Iedereen genoot, jong of bejaard. De consumpties achteraf waren welkom, want iedereen had dorst als een paard.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 8
ECHTEN - Over ruim 4 weken gaat Echten feest vieren. De voorbereidingen worden al getroffen; de karren afgestoft, de koppen bij elkaar gestoken en de feestcommissie is volop aan de gang om er samen met ons weer een geweldig feestweekend van te maken! Binnenkort verschijnt de Echtense Feestkrant bij u in de bus!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 8
DE WIJK - Een automobilist is op de A28 bij De Wijk van de weg geraakt en in de sloot tot stilstand gekomen donderdagavond. De brandweer kwam eraan te pas om de bestuurder uit het voertuig te halen. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak is niets bekend.


Foto's: Arjan Tien - www.112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 8
Archieven geraakt in het hart van hun maatschappelijke functie

DRENTHE - Net als veel andere archiefinstellingen is ook het Drents Archief genoodzaakt vele duizenden historische ansichtkaarten en foto’s offline te halen. Van deze beelden, van verschillende collecties, is niet bekend wie de maker is. Begin april verloor een erfgoedinstelling in Leiden een rechtszaak van een uitgever over het online publiceren van afbeeldingen.

Ga door met lezen van "Drents Archief haalt foto’s van de website"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 8
ZUIDWOLDE - Bij een ongeval op de Zuidwoldigerweg in Zuidwolde is een bestuurder van een personenauto gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en belande frontaal op een boom. Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse voor assistentie. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 8
ZUIDWOLDE - Op donderdag 14 juni geeft het harmonieorkest van muziekvereniging Woudklank een openluchtconcert bij Brede School Het Groene Hart in Zuidwolde. Het begint om 19.45 uur en de toegang is gratis. Wel een eigen tuinstoel meenemen.

Ga door met lezen van "Openluchtconcert Woudklank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 8
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange start binnenkort weer met historische wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. De eerstvolgende wandelingen vinden plaats op zaterdag 9 juni en donderdag 21 juni.

cafe-centraal-met-tram

Ga door met lezen van "Wandeling langs historische plaatsen De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!