'

Jun 9
RUINERWOLD - De werkgroep van het Huus van de Taol afdeling De Wolden heeft ieder jaar een thema. Dit jaar was het thema 'Actief met onze streektaal'. Van de oudste leerlingen van de basisscholen werd gevraagd een Drentse tekst te maken op een T-shirt. Een jury beoordeelde welk ontwerp het meest geschikt was om te bedrukken op een T-shirt.Ga door met lezen van "Actief met onze streektaal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
DE WIJK - Het is belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk zelfstandig kan zijn. Iedereen met of zonder beperking hoort een gelijke (indien mogelijk) behandeling te krijgen. Een eerste stap is de openbare ruimte. Zelfstandig een gebouw binnen komen, gaat niet alleen over het betreden van een gebouw, maar ook om de route naar het gebouw toe:

Ga door met lezen van "Help mee: de Wijk toegankelijk voor iedereen! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
DE WIJK - Op donderdag 7 juni was de vijfde Zonnedag De Wijk. Er is met de Valentijnstaart actie weer een leuk bedrag binnengehaald om de Zonnedag voor de ouderen in verzorgingscentrum Dunninghe en thuiszorg cliënten te kunnen organiseren. De taarten van bakkerij Nijstad en Coop Dunnink werden zeer goed verkocht door de vele vrijwillige taartverkopers.

Ga door met lezen van "Warme, maar geslaagde Zonnedag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
REGIO - Jaarlijks wordt in klas 4 vwo van RSG Wolfsbos een project uitgevoerd met een thema dat aansluit bij actuele vraagstukken. Leerlingen werken in teams als een adviesbureau voor een bedrijf dat een opdracht uitschrijft. Dit jaar werd via Bart Hansma van Platform WOW, de Provincie Drenthe gekozen als opdrachtgever. Dit leverde een brede opdracht op over duurzame grond-, weg- en waterbouw (GWW).

Ga door met lezen van "Duurzaamheidsproject RSG Wolfsbos levert frisse ideeën op "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
Durf jij midden in de nacht de natuur in?

RUINEN - Ben je ooit midden in de nacht de natuur in getrokken? Grote kans van niet. De meeste gebieden zijn op dat tijdstip niet toegankelijk. Maar binnenkort wel! Want je kunt je inschrijven voor een van de wandelingen van de Midzomernachtloop in de nacht van 16 op 17 juni 2018 georganiseerd door Natuurmonumenten. Wandel je mee in het Dwingelderveld? Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/midzomernacht.Ga door met lezen van "Midzomernachtloop"

Geplaatst door B S

Tweet This!