'

Jul 31
REGIO - De organisatie van de RegioBank Drentse Fiets4Daagse kijkt tevreden terug op de warme editie, met ruim 11.000 deelnemers. Dat zijn er duizend minder dan vorig jaar. Onderweg en in de startplaatsen konden de deelnemers genieten van muziek, gezelligheid en leuke activiteiten.

Fiets4daagse (13)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Fiets4Daagse kijkt tevreden terug op warme editie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
RUINERWOLD - De bouw van de nieuwe Kringloopwinkel ligt lekker op schema. Als alles volgens plan verloopt moet het nieuwe pand binnenkort klaar zijn. En kan de inrichting beginnen. In januari 2019 zullen de vrijwilligers hier hun intrek nemen.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
Inmiddels 10.000 e-books in de Bibliotheek

DE WOLDEN - Het aantal e-books van de Bibliotheek groeit snel: er zijn inmiddels zo’n 10.000 titels te leen. En er blijkt veel vraag naar te zijn: het aantal bibliotheekleden dat e-books leent, stijgt voortdurend. Het uitlenen via e-books is nu dan ook een belangrijk onderdeel van het dienstenpakket van de Bibliotheek.

Ga door met lezen van "E-books vooral populair tijdens vakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
RUINERWOLD - De boerderijendag van 28 juli is prima geslaagd, het aantal bezoekers kon wel wat meer zijn dat dan weer wel. Maar ook bij alle deelnemende bedrijven werden alleen maar positieve geluiden gehoord.


archieffoto

Ga door met lezen van "Zeer geslaagde open boerderijendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DRENTHE - Op 7 mei 2018 zijn de ontwerp hoofdlijnen dienstregeling 2019 vrijgegeven. Op basis van alle ontvangen reacties heeft het dagelijks bestuur OV-bureau op 12 juli de definitieve hoofdlijnen goedgekeurd. De wijzigingen gaan in op zondag 9 december 2018.

Ga door met lezen van "Meer bussen op drukke routes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DE WIJK - In de bibliotheek van De Wijk zijn weer volop boeken te koop. Een tas vol boeken voor maar € 2,00. De bibliotheek verhuist per 1 september naar Postweg 43a 7957 BV de Wijk. De bibliotheek is in verband met de verhuizing gesloten van 20 t/m 31 augustus.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DE WIJK - Zwembad De Slenken in De Wijk heeft zondag de 30.000e bezoeker ontvangen. Dit waren Harmke van Stroe en haar kinderen Manon en Noah. Zij krijgen in 2019 het zwemabonnement cadeau. Het is overigens een goed jaar voor zwembad De Slenken. Dat komt natuurlijk door het mooie weer, en ook omdat het bad veel te bieden heeft om er een lekker dagje uit van te maken. Daar komt deze week de grote glijbaan ook nog weer bij. Dat betekent nog meer vermaak dus! In de zomervakantie staan verschillende leuke activiteiten op het programma. zie ook www.zwembaddeslenken.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WOLDEN - Bent u actief als vrijwilliger in De Wolden? Kom dan op vrijdagavond 19 oktober naar het Vrijwilligersfestival van De Wolden in Buitencentrum De Poort te Ruinen! Gemeente De Wolden is een gemeenschap waar heel veel vrijwilligers actief zijn. Zonder deze vrijwilligers staat alles stil. Om de vrijwilligers eens flink in het zonnetje te zetten is er een Vrijwilligersfestival, voor jong en oud, georganiseerd.

Ga door met lezen van "Vrijwilligersfestival voor alle vrijwilligers in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WIJK - Na een erg succesvolle rit in 2017 heeft het bestuur besloten om voor 2018 wederom een Cabriorit De Wijk te organiseren. Deze gaat zondag 19 augustus voor de twaalfde keer de plaats vinden. Ook dit jaar is er voor gekozen om de start te laten plaatsvinden in het dorp, bij café de Wiekslag. Vanaf 10.30 uur kunnen deelnemers zich daar melden om het routeboekje in ontvangst te kunnen nemen. Er kan tussen 11.00 uur en 12.30 uur gestart worden.Ga door met lezen van "Cabriorit voor de 12e keer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
RUINERWOLD - Op zaterdag 1 september organiseert Loopgroep Ruinerwold '88 (LGR’88) voor de 30e (!) keer de traditionele Dijkhuizenrun. De atleten starten op Dijkhuizen en lopen via Vorenwolde, De Kosterij en een stukje Mickelhorst naar de akker waar nu aardappels staan. Via een tijdelijke brug over de sloot en een pad door het land komen ze op het schelpenpaadje langs de Kerkweg. Daarna via de Buitenhuizerweg naar de Wold Aa, waar ze het schelpenpad richting de kerk nemen.

Ga door met lezen van "Dijkhuizenrun voor de dertigste keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
RUINEN – Montmartre Ruinen wordt dit jaar gehouden op zondag 29 juli 2018. In het midden, op het gras komen de deelnemers te zitten die geen kraam willen en daarom gratis mogen deelnemen. Daaromheen, aan de buitenrand op het gras komen alle kramen te staan.

Ga door met lezen van "Montmartre Ruinen met vinyl (platen) en boeken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
HOOGEVEEN – Ondanks de verwachte hittegolf gaat Repair Café Hoogeveen gewoon door op de laatste zaterdag van de maand. U bent weer van harte welkom met één kapot artikel zoals een (zak)lamp, strijkijzer, wekker, radio, boormachine, ventilator, grasmaaier, waterkoker of kledingstuk. Graag schone spullen meenemen en bijvoorbeeld. geen bloes vol vlekken of vette frituurpan.

Ga door met lezen van "Repair Café Hoogeveen gaat gewoon door"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
ZUIDWOLDE - De stichting Boerderijen fietstocht “maar dan anders” uit Zuidwolde organiseert op 1 augustus 2018 voor de 5de keer een prachtige fietstocht door de omgeving. Een fietstocht, waarvoor de laatste jaren niet alleen boerderijen maar ook andere bedrijven hun deuren open hebben gezet en men graag en met trots uitleg willen geven over hun bedrijf.


Ga door met lezen van "Boerderijenfietstocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
REGIO - Volgende week zaterdag stond ons prachtige jaarlijkse evenement op de kalender, zaterdag 4 augustus 2018. Het is niemand ontgaan dat we in ons land ongekende weersomstandigheden meemaken en daarom hebben we als commissie een fantastisch alternatief programma ontworpen.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Rundveeshow Noord verplaatst naar 3 augustus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DE WIJK - Maandag 23 juli werd er een bingo georganiseerd voor Martijn witte. Dit werd gedaan door Sjanine Dijkstra en Tanja Timmerman. Er is een mooi bedrag opgehaald en volledig gedoneerd aan de helden van Martijn. Ook sommige ouderen speelden niet eens de bingo mee maar doneerden wel. Weer een super mooi gebaar voor Martijn.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
REGIO - Elk jaar laat de gemeente een officiële gemeentegids uitgeven. Uitgeverij Akse Media maakt de gemeentegids 2019 en die komt met medewerking van de gemeente tot stand. Deze week begint Akse Media met het actualiseren van het adressengedeelte voor de gemeentegids van 2019. Aan alle organisaties of instellingen met een e-mailadres wordt een mailing verzonden.

Ga door met lezen van "Akse Media geeft gemeentegids 2019 uit "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
HOOGEVEEN - Kinderen en jongeren die een instrument bespelen kunnen op zaterdag 3 november meespelen in het grootste pop-up jeugdorkest van Drenthe. In theater De Tamboer wordt Symfonica in D georganiseerd. Naast een orkest wordt ook een projectkoor samengesteld. Kinderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.symfonicaind.nl. Alle instrumenten zijn welkom. De bladmuziek van de muziekstukken die centraal staan krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
College De Wolden onderschrijft dit besluit

REGIO - De ziekenhuiszorg in Hoogeveen staat onder druk. Onlangs kondigde Treant aan dat klinische verloskunde en kindergeneeskunde verdwijnen uit Bethesda. In de diverse gesprekken die volgden op deze aankondiging, bood Treant geen enkele ruimte voor mogelijke alternatieven. Sterker nog, in recente gesprekken heeft Treant gezegd dat ook spoedeisende hulp en andere specialismen onder druk staan. Bij het college is steeds meer de indruk ontstaan dat Treant eerder uit is op verdere afbouw van de basisvoorzieningen dan op het behouden van goede ziekenhuiszorg voor deze regio.

Ga door met lezen van "College Hoogeveen schort gesprekken met Treant op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
ZUIDWOLDE - Zuid-West Drenthe (gemeenten Hoogeveen, Meppel, Westerveld, De Wolden en Beilen) - De vakantieperiode staat weer voor de deur en ervaring leert dat we dan extra alert moeten zijn op inbrekers. Vooral bij woningen waar recent een caravan op de oprit heeft gestaan of waarvan de bewoners zichtbaar op vakantie zijn. Het valt ook op dat woningen in de buurt van snelwegen in trek zijn bij inbrekers. Reden voor de politie in Zuid-West Drenthe om extra te surveilleren en te controleren, daarnaast kunt u zelf ook veel doen om de kans op inbraak in uw woning te verkleinen.Ga door met lezen van "Politie waarschuwt voor inbraken tijdens vakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden wil inzetten op het stimuleren van bedrijvigheid en het versterken van het ondernemersklimaat binnen onze gemeente. In combinatie met onze inzet op aantrekkelijke winkelgebieden in de grote kernen is er op 12 april de Stimuleringsregeling voor ondernemers in werking getreden. Met deze regeling is in totaal € 200.000,- beschikbaar gesteld.

Ga door met lezen van "Veel belangstelling voor Stimuleringsregeling De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 8, totaal 148 artikelen)